djukic - tandrce i cangrlja i meni, i ne samo na leru nego i kad dam mali gas! Tek kad dam veci gas prestane! Ali ja sam mislio da je mozda u pitanju lanac!
BOOST - "Solenoid" STA JE??? Kad si rekao, "da se prelemiti" jer si mislio da se popraviti da vise ne tandrlja!?
206 - Nema nikakve "kao" turbo rupe niti bilo kakva cimanja, auto normalno prima gas!
...???
inace se radi o
motor 2.5 sa jednim vanosom m52 /523i
TO SAM I JA prvo pomislio, pa sam otisao do Kisindzera pa smo slusali jedno pola sata sta je i odakle se cuje...
Pa je onda na kraju bilo da sam otisao i kupio onaj resurs za produvale motore da bih ga sipao i video da li ce da prestane da krlja...
Kad smo ro uradili meni je i dalje krljalo isto ali Bobanu se cinilo da se isto krljanje utisalo...
Sve je ostalo na tome da sacekam da auto prenoci i danas da ga upalim dok je hladan da vidim da li ce se od tog resursa malo promeniti zvuk iliti krljanje...
Ako se utisa znaci vanos je otisao...!!!
P.S.Da li postoji neki nacin da proverim razliku, da li je lanac ili Vanos...
Pa ako krlja nista ti dodatci nece uciniti da nestane luft. Mogu samo da ga priguse. Lanac i lancanici stradaju na jaaaaako puno kilometara tako da sumnjam pre na vanos.
Kako ide auto? Imas li ko sto 206 kaze veliku rupu pre nego sto pocne da kida?
Pa ako krlja nista ti dodatci nece uciniti da nestane luft. Mogu samo da ga priguse. Lanac i lancanici stradaju na jaaaaako puno kilometara tako da sumnjam pre na vanos.
Kako ide auto? Imas li ko sto 206 kaze veliku rupu pre nego sto pocne da kida?
Sto se tice te rupe ili kako vec, nemam je, auto ide ok - mislim normalno, e sad nisam se vozio u istom modelu da bih znao da li ide isto ili slabije, inace normalno reaguje kad stisnem pun gas...
Sad me je 206 malo bacio u rebus, ima auto period kad mu stisnem pun gas da tek pri 3 - 4.5 hiljada obrtaja krene da vuce bas lepo...
ALI NEMA ono kako sam ja razumeo da kad stisnem gas (kao kod turbo motora) da auto ne reaguje pa tek kad napuni pocne odjednom da vuce kao lud...
P.S.Kad mi je auto hladan mnogo mnogo manje se cuje krljanje... i cini mi se da se cuje ispod vanosa, a kad dodje na radnu temp. pocne jako da krlja i kod vanosa...
e sad sta li je i da li se prenosi zvuk sa lanca ili sa vanosa nemam pojma...
Popodne idem do majstora pa cemo da vidimo sta cemo da konstatujemo!!!
Comment