Posto sam odustao od prodaje astre jer za duple tolike pare (4500 x 2 9000) ne mogu da nadjem corsu c (2003) a da je presla manje nego ta astra dosao sam na ideju da pare ulozim u astricu. Nasao sam soluciju za plin, na spisku su mi i novi amortizeri i posto auto slabo vuce sa klimom (a ne bas sjajno ni bez nje) jer ima samo 75KS ja zazelim da sredim i motor. Malo pitao po mnajstorima i kazu da ne treba generalka vec samo osvezavanje motora i onda ce on da se vrati na fabricko stanje. Pod osvezavanjem oni navode:
-rasturanje motora u najsitnije cinioce;
-pranje istih;
-ravnanje glave (mada mi nikada nije kuvao) a gde ide ravnanje ja bih i malo upustio tu glavu;
-novi ventili (8 ventila po 200 dinara);
-balansiranje bregaste;
-nove hilzne (komplet za standard je 4000 dinara);
-raznorazni semerinzi i lezajevi po motru;
-ciscenje dizni;
-reparacija pumpe za vodu (mada bih ja ipak novu posto je samo 2300)
-reparacija pumpe za ulje;
-dihtung motora (3200 dinara)
-dihtunzi usisne i izduvne grane (200 dinara)
-zupcasti (1500);
-remeni kais (1600);
-spaner (1200);
-dobos kocnice/ zadnje (2000) brembo;
-disk kocnice/ prednje (1600) brembo;
-lezajevi tocka (4x800 dinara)
To je otprilike to, znaci motor i jos ponesto oko njega a sve gore nabrojano sa rukama uzimaju oko 500 Evra ali garantuju da su to orginalni delovi.
Ja bih ovo odradio jer kazu da ce posle auto manje da trosi benzina pa ce se to samo od sebe vremenom vratiti. Posto mi je skoljka u perfektnom stanju a treba mi auto za narednih 5 godina da li mislite da ovo vredi uraditi i da je to O.K. cena?
Ovo je prvi kvar za pet godina od kako je auto u srbiji da ne idem kod zvanicnog servisera jer bi to kod njih valjda bilo barem duplo skuplje. Znaci na ovih 500 dodajem jos 150 evra za 4 amortizera (platim 3 dobijem cetri) i jos 400 evra za plin (aluminijumska usisna plus singl-point) onda jos 200 evra za registraciju i oko 100 za atest. Imam nove letnje i nove zimske gume i valjda cu bez problema da izvozim tih 5 godina.
Sta Vi mislite o ovom poduhvatu?
-rasturanje motora u najsitnije cinioce;
-pranje istih;
-ravnanje glave (mada mi nikada nije kuvao) a gde ide ravnanje ja bih i malo upustio tu glavu;
-novi ventili (8 ventila po 200 dinara);
-balansiranje bregaste;
-nove hilzne (komplet za standard je 4000 dinara);
-raznorazni semerinzi i lezajevi po motru;
-ciscenje dizni;
-reparacija pumpe za vodu (mada bih ja ipak novu posto je samo 2300)
-reparacija pumpe za ulje;
-dihtung motora (3200 dinara)
-dihtunzi usisne i izduvne grane (200 dinara)
-zupcasti (1500);
-remeni kais (1600);
-spaner (1200);
-dobos kocnice/ zadnje (2000) brembo;
-disk kocnice/ prednje (1600) brembo;
-lezajevi tocka (4x800 dinara)
To je otprilike to, znaci motor i jos ponesto oko njega a sve gore nabrojano sa rukama uzimaju oko 500 Evra ali garantuju da su to orginalni delovi.
Ja bih ovo odradio jer kazu da ce posle auto manje da trosi benzina pa ce se to samo od sebe vremenom vratiti. Posto mi je skoljka u perfektnom stanju a treba mi auto za narednih 5 godina da li mislite da ovo vredi uraditi i da je to O.K. cena?
Ovo je prvi kvar za pet godina od kako je auto u srbiji da ne idem kod zvanicnog servisera jer bi to kod njih valjda bilo barem duplo skuplje. Znaci na ovih 500 dodajem jos 150 evra za 4 amortizera (platim 3 dobijem cetri) i jos 400 evra za plin (aluminijumska usisna plus singl-point) onda jos 200 evra za registraciju i oko 100 za atest. Imam nove letnje i nove zimske gume i valjda cu bez problema da izvozim tih 5 godina.
Sta Vi mislite o ovom poduhvatu?
Comment