"Osvezavanje" motora Astre F 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Nije stvarna brzina 180 vec to pokazuje tabla. Imam PDA sa TomTom-om pa cu bas izmeriti tacno ubrzanje do 100 i maksimalnu brzinu kao i vreme potrebno za nju.

Istina je da nemam reper kakva je bila kada je bila fabricka ali sada ide sporije od 1.6 16v (znam da je to normalno jer ona ima oko 100KS) i to mi je jedini reper.

I ako jeste i ako nije zapusena i prljava ja bih je ipak rasturio radi ciscenja (sta cu kada sam picajzla), koliko to kosta kao i pregled svih elektronskih delova?

Razumem da ako zelim zivlji auto trebam da kupim noviji, jaci, sa vecom zapreminom ALI ja sam probao malo noviji a sa MANJOM kubikazom i snagom a ne mnogo laksi i on ubrzava kao lud. Kontam da verovatno ima kraci prenos ali bas vuce. Poredim moju Astru F 1.6 8v ('97)i Corsu C 1.0 12V ('01)

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

problem koji imas nije pod haubom
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

@LaMar:
        Poredis grandmothers i frogs, a to ne treba da bude u istoj recenici...

Corsa (bilo koja) je gradski auto i, kao takva, je podesena da potegne sa semafora jer joj je to i jedina namena. Stavi u ti Corsu kutiju cipela sa samo jednom cipelom i videces razliku u ponasanju na brzinama preko 40km/h, a o uzbrdicama da i ne pricamo. Drugaciji je i prenos, Corsa je laksa i tako to... Ima toga..
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Ako hoces da resis sve dileme posalji mi pp, imam jednog kadeta sa istim motorom pa bih mogao da sa njime dodjem na opel skup nedeljom kod kule pa da stanemo na crtu i vidis kako ti ide auto .
          p.s. i ovaj kadet se po meni vuce i izgleda dosta tromiji od corole 1.3 sa 75ks

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

bas tako, za razliku od ovog motora koji se maltene neizmenjen ugradjivao u razne modele od sredine 80-ih pa do kraja 90-ih. odlican za krstarenje auto-putem, mrtav i gradu, ali zato malo trosi i ne kvari se, sto mu i jeste poenta.. takodje, to je motor sa niskom kompresijom, predvidjen za 92-oktanski benzin, sto znaci da guta sta mu naspes.

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

Originally posted by RANK
              problem koji imas nije pod haubom

ugradi plin, ako te bas svrbe pare u dzepu onda promeni i amortizere,
              ali ne popravljaj ono sto nije pokvareno, kao sto ti je napisao brick.
              nemas trkalicu, zato uzivaj u low budget krstarenju gradom
              samo ces otvoriti Pandorinu kutiju!

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Pa hvala na savetima ali po gradu i ne trosi bas malo, jeste centar beograda u pitanju ali ipak 8-10 litara na 100 mi je malo mnogo za taj motor 9sa ukljucenom klimom). Na otvorenom spusta tako da nekih 250 km predje brzinom 60-90 km/h sa 15l znaci oko 6 l/100km. Par puta kada sam u guzvi i idem autoputem sa nekih 160 km/h i klimom (po tabli) prelazim 300 km sa 25l. Podaci nisu precizni jer tek trebam da ga napunim pa da vidim koliko potrosi na sledecem punjenju. Ulje uopste ne trosi a plin bih ugradio iako mi se dugo nece isplatiti a i zamenio amortizere jer mi je mekan kao stari mercedesi, dobicu morsku bolest :-)

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

e stvarno

auto sa 1600 kubika, u centru Bgd, potrosi 8-10 litara i to je mnogo ?

cega, ako je para ugradi gas i osetices odmah razliku u ceni.

litara ? auto mora da trosi, ne moze da se pokrece ni izcega.
                  budi srecan sto ne potrosi vise s obzirom na prosecnu brzinu u BGD saobracaju i odnos vozi- stani- ubrzaj-koci.

sve i da stavis novi motor istog tipa upravo izasao sa proizvodne trake, auto nece ici brze, nece bolje ubrzavati i nece trositi manje goriva.

ako te bas toliko svrbi da nesto radis, sve ovo napisano nista nece znaciti, a ti ces spoznati metodom pokusaja i proba da ipak ima neke osnove u savetima koje smo ti svi nesebicno ponudili.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Ako si vec zapeo da uradis nesto na kolima ubaci u nju lepo 2.0 16v i resio si problem ubrzanja, potrosnja je zanemarljivo veca

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Ta ti je na mestu + mnogo vece uzivanje u voznji.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

@ sale

potrosnja je mnogo veca, a uzivanje...

Comment

• LaMar
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2006
                          • 140
                          • Beograd

Plus mnogo veca registracija i osiguranje, auto je osiguran i za slucaj kradje.

Ja kako sam se raspitivao svi pricaju da im takva samo sa 16 ventila trosi oko 5 na otvorenom i 7 po gradu a mojoj skace do deset. Ako oni govore istinu onda moj auto mnogo trosi posebno jer su njihovi automobili u dosta gorem stanju. A posto ja ne lazem ispade da su mene slagali!?!

Ali ipak bih ja odradio ponovo jedan servis cisto da mi glava bude mirna pa bih odradio sva ciscenja i kontrole, oteracu ga kod komnenovica i videti sta treba a plus i ugraditi gas.

Hvala svima!!!!!!!!!!!!!!!1

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

najgore od svega je sto te u potunosti razumem.
                            meni je ovo sesti auto, od kada imam svoja kola.
                            i da uradis generalku kao sto si zamislio, nema sanse da ga vozis 5-6 godina.
                            cim ti ispadne nesto cenovno povoljnije i zanimljivije, ode astra.
                            zato ulazi pare samo u auto u kome i sa kojim ti je puno srce!

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Originally posted by LaMar

Ja kako sam se raspitivao svi pricaju da im takva samo sa 16 ventila trosi oko 5 na otvorenom i 7 po gradu a mojoj skace do deset. Ako oni govore istinu onda moj auto mnogo trosi posebno jer su njihovi automobili u dosta gorem stanju. A posto ja ne lazem ispade da su mene slagali!?!
                              Cisto da imas neki reper, novi Z10 60ks trosi na otvorenom nesto preko 5l, u grdu trosi bez klime i celih 10 litara... Nova novcijata Astra 1.6 16v, je na 100km u gradu potrosila cetvrtimu rezervoara po skali, e sad samo videti da li je linerna skala....Pusti te gluposti sto laprdaju ljudi, oni ocigledno ne voze BG spic de za kilometar Brankovog mosta potrebno i po 20 min voznje...

Comment

• LaMar
                                CBC Veteran
                                • 01.03.2006
                                • 140
                                • Beograd

A ja sam na zelenom vencu pa gde god da krenem idem preko brankovog :-)

Znaci moj strah je bez osnove?!?

Pa nista, onda plin i ako trebaju amortizeri a motor dok ne trosi ulje u redu je.

Hvala puno

Comment

Working...
                                X