Jesi li kada servisirao karburator? Mozda je zapusen i pun prljavstine pa se iz tog razloga gusi. Koliko ti auto trosi ulja i da li duva na iberu?
Za sta je ovo, i kako da ga najbolje podesim?
Collapse
X
-
Filter za gorivo mora da postoji, bez obzira na tip motora. Kreni redom - proveri sve filtere (lici mi na to da ih nikad nisi ni cistio jer ne znas gde su), ako je to ok, onda proveri da li je dobro namesten ventil za propustanje gasa. Taj ventil se nalazi na dovodnom crevu i posle isparivaca a pre karburatora. Probaj malo njega da odvijas, zavijas. Ne moze nista das e desi sem da smanjis trenutnu potrosnju ili da je povecas. Obrati paznju da kad istrazujes idealni protok gasa na tom ventilu, da to idealno znaci da nije ni zavijen a ni previse odvrnut - ako preteras sa odvijanjem auto ce isto vuci ali ce da se pojavljuje inje po isparivacu sto nije dobro. Jednostavno ga zavrni (ne moras do kraja nego blizu) a onda provozaj auto par stotina metara (auto bi trebao da se vuce kao lenja lenstina), onda stanes, odvrnes MALO ventil pa opet, pa sve tako dok ne nadjes da auto vuce a da NISI pretereao sa odvrtanjem. Obrati paznju i na sledece - ventil odvrci SAMO PO MALO jer je vrlo osetljiv. Kad sve to uradis javi se da vidimo da li je sve ok - da li je auto vracen u normalu.
Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.
Comment
-
-
Kao sto rece Myokis>>> jedino zasta je ovaj karburator dobar,to je plin!!! Inace,ovo je NAJGORI tip ubrizgavanja za M102.Mislim naravno na ovaj elektronikom vodjeni karburator,koji i kada je potpuno ispravan ide malo bolje nego sto je vlasnik gore opisao.Jednom recju KATASTROFA,pogotovo u w124!!!! Imao sam u jednoj 124ci ovakav motor,i bio sam potpuno razocaran! Auto je imao pravih 62.000km,sve kao iz fabrike (i kao po obicaju za takve slucajeve-apsolutno nista od opreme>cak ni desni retrovizor),a u voznji da se ubijes!!! Ne znas da li se vise muci auto ili vozac koji ga vozi. Sporo-najsporije...
Inace ovakav karburatorski sistem je ugradjivan zbog katalizatora,jer kako kazu>nije mogao da se ugradi katalizator na starije modele koji su imali uljane karburatore,i koji se za razliku od ovih ni ne kvare,a idu skroz pristojno! Ovo sam odavno citao u slovenackom Avto-magazinu, gde su uporedjivali ova dva karburatorska sistema.Pronaci cu negde taj test,pa cu ga postaviti...
Generalno,oba karburatorska modela su dosta pogodni za plin,jer apsolutno nema nikakvih problema sa detonacijama i ostalim problemima koji prate plin i K-glavu...
Inace,ako ti vec neko nije ugradio filter goriva pre karburatora,probaj da skines filter na rezervoaru(tzv. sito) jer je vrlo moguce da se od loseg goriva i ceste voznje na rezervi zaprljao...
Comment
-
-
Originally posted by VladaRproveri da li je dobro namesten ventil za propustanje gasa. Taj ventil se nalazi na dovodnom crevu i posle isparivaca a pre karburatora. Probaj malo njega da odvijas, zavijas. Ne moze nista das e desi sem da smanjis trenutnu potrosnju ili da je povecas.
Koliko sam procitao iz gornjih postova to je benzinac sa karburatorom i nista vise.
Comment
-
-
Ovako imao sam i ja slican problem dok sam vozio 200e. Ovako u karburatoru postoji jedna membrana do koje dolazis odvijanjem poklopla karburatora onde gde pise ATF, odvijes to i probaj da izvadis membranu i vidi kakva je. Meni se pocepala i nisam imao dovoljan dotok vazduha i vukao se bas kao baba od 150 godina. Posle zamene nisam prepoznao auto kako ide...Prati svoju zvezdu!!!
Comment
-
-
Originally posted by bmilojevicOvako imao sam i ja slican problem dok sam vozio 200e. Ovako u karburatoru postoji jedna membrana do koje dolazis odvijanjem poklopla karburatora onde gde pise ATF, odvijes to i probaj da izvadis membranu i vidi kakva je. Meni se pocepala i nisam imao dovoljan dotok vazduha i vukao se bas kao baba od 150 godina. Posle zamene nisam prepoznao auto kako ide...
Comment
-
Comment