Felicia 1.3 Prehladjen motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

A jel' zna neko kakvi probemi mogu da nastanu usled toga sto je termostat pokvaren i auto ne moze ili veoma tesko dostigne radnu temperaturu? Na sta to moze i kako utice?

Pozzz

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

ja koliko znam : utice na povetjanje potrosnje goriva,auto slabo vuce i povetjava se habanje motora..
      jednostavno : teras ga ladnog non-stop
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• deki74
        CBC Veteran
        • 03.02.2008
        • 139
        • Beograd

Ja sam ga menjao pre 2 meseca kostao je oko 1300 dinara a prodaje se komplet sa plastikom.

Evo sliko onog koji se ugradjuje fabricki i koji obavezno pukne a onda se raspadne i vise ne zatvara

Videces kada ga skines obicno mu puknu te usice na koje se oslanja mehanizam termostata.

Preporucujem ti da kupis ovaj drugi model kod koga je umesto tih usica montiran Zeger osigurac tako da je problem resen.Evo kako to izgleda

Comment

• elektro-retro
          CBC Član
          • 22.09.2008
          • 33
          • krusevac

prehladjen motor
          ovo sam morao da vidim

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Termostat za Skodu SAMO originalni!Da ne napravite sr.nje kao ja...
            Toyota Čačak

Comment

• deki74
              CBC Veteran
              • 03.02.2008
              • 139
              • Beograd

Potpuno si u pravu al kod srba to ide uvek"ma nece to bas meni da se desi" sta znam ja sam kupio ovaj poljski pre godinu dana isao na more presao oko 7.000km sa njime sta znam jos radi a opet ovaj originalni traje bar 6 godina tako da je mozda bolje i njega kupiti pod uslovom da je originalni jer pak vec je proslo 7 godina od prestanka proizvodnje felicije.

Comment

• Leptir
                CBC Početnik
                • 10.12.2006
                • 5
                • Pozarevac

Naravno da je najbolje kupiti novi, on je kompletan sa celim kucistem i sa termo davacem. Jedino i najbolje resenje da vam nece zaglaviti termostat i ostati zatvoren je orginalni termostat. Kod njega se ne desava da ostane zatvoren. On samo kada je neispravan polomi plastike o koje se oslanja i ostane otvoren.
                I sto je najbitnije, ne sipajte cistu vodu ili neke drvge antifrize , samo G11 i G12. Dolazi do velikih ostecenja glave!!!

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

G12, ne sme G11.
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

Originally posted by Leptir
                    Jedino i najbolje resenje da vam nece zaglaviti termostat i ostati zatvoren je orginalni termostat. Kod njega se ne desava da ostane zatvoren.
                    Meni se baš to desilo.

Comment

• Leptir
                      CBC Početnik
                      • 10.12.2006
                      • 5
                      • Pozarevac

U Felicije sme i G11 i G12 a u novije Skode samo G12.
                      Sto se tice termostata, za 12godina rada u Skodi nisam video da je nekom original termostat ostao zaglavljen na zatvoreno. Naravno, cuda se desavaju.

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Pa eto, sad znaš za jedan slučaj. Možeš slobodno da ga pripovedaš manje iskusnima.
                        Termostat sa kućištem kupljen u favorit prometu, zamenjen i radio normalno par dana. Posle dužeg puta, ujutru pri povratku nije hteo da otvori, čulo se brboćanje u kabini. Šta se desilo, tj. zbog čega je zaglavio, nemam pojma, samo znam da nije otvorio. Niti se raspao, skinuo sam ga i vidim sve na mestu, dođem kući metnem na kuvanje - vidim otvara kako i kada treba.
                        Sada je stavljen novi pa valjda neće opet da se čudimo

Comment

• Leptir
                          CBC Početnik
                          • 10.12.2006
                          • 5
                          • Pozarevac

hehehehe.... Kupio si ga u Favorit Prometu i kazes da je original????? hehehe... Koliko su ti dali garanciju na taj termostat??
                          Sve sto kupite u ne ovlascenim Skodinim prodavnicama, ne nazivajte originalnim delom!
                          Poslusaj ti mene, ako hoces original termostat, odes u Alpros Auto (Zastupnik i diler rezernih delova i novih vozila), to ti je blizu Favorita, pa pitas za cenu i garanciju. Videces odmah sta je original deo. To sto njemu pise ("Ceska, Slovacka") ili sto ima Skodinu kutiju nije merodavno da je deo original. Znas kako kazu " ... i na tarabi pise p...a pa se zaletis i slomis k...c".
                          Ne zameri, hteo sam samo da vam dam savet, da ne nasedate ako nije potrebno!
                          Pozdrav!!!

Comment

Working...
                          X