A jel' zna neko kakvi probemi mogu da nastanu usled toga sto je termostat pokvaren i auto ne moze ili veoma tesko dostigne radnu temperaturu? Na sta to moze i kako utice?
Potpuno si u pravu al kod srba to ide uvek"ma nece to bas meni da se desi" sta znam ja sam kupio ovaj poljski pre godinu dana isao na more presao oko 7.000km sa njime sta znam jos radi a opet ovaj originalni traje bar 6 godina tako da je mozda bolje i njega kupiti pod uslovom da je originalni jer pak vec je proslo 7 godina od prestanka proizvodnje felicije.
Naravno da je najbolje kupiti novi, on je kompletan sa celim kucistem i sa termo davacem. Jedino i najbolje resenje da vam nece zaglaviti termostat i ostati zatvoren je orginalni termostat. Kod njega se ne desava da ostane zatvoren. On samo kada je neispravan polomi plastike o koje se oslanja i ostane otvoren.
I sto je najbitnije, ne sipajte cistu vodu ili neke drvge antifrize , samo G11 i G12. Dolazi do velikih ostecenja glave!!!
U Felicije sme i G11 i G12 a u novije Skode samo G12.
Sto se tice termostata, za 12godina rada u Skodi nisam video da je nekom original termostat ostao zaglavljen na zatvoreno. Naravno, cuda se desavaju.
Pa eto, sad znaš za jedan slučaj. Možeš slobodno da ga pripovedaš manje iskusnima.
Termostat sa kućištem kupljen u favorit prometu, zamenjen i radio normalno par dana. Posle dužeg puta, ujutru pri povratku nije hteo da otvori, čulo se brboćanje u kabini. Šta se desilo, tj. zbog čega je zaglavio, nemam pojma, samo znam da nije otvorio. Niti se raspao, skinuo sam ga i vidim sve na mestu, dođem kući metnem na kuvanje - vidim otvara kako i kada treba.
Sada je stavljen novi pa valjda neće opet da se čudimo
hehehehe.... Kupio si ga u Favorit Prometu i kazes da je original????? hehehe... Koliko su ti dali garanciju na taj termostat??
Sve sto kupite u ne ovlascenim Skodinim prodavnicama, ne nazivajte originalnim delom!
Poslusaj ti mene, ako hoces original termostat, odes u Alpros Auto (Zastupnik i diler rezernih delova i novih vozila), to ti je blizu Favorita, pa pitas za cenu i garanciju. Videces odmah sta je original deo. To sto njemu pise ("Ceska, Slovacka") ili sto ima Skodinu kutiju nije merodavno da je deo original. Znas kako kazu " ... i na tarabi pise p...a pa se zaletis i slomis k...c".
Ne zameri, hteo sam samo da vam dam savet, da ne nasedate ako nije potrebno!
Pozdrav!!!
Comment