Grejanje Santa fe crdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Grejanje Santa fe crdi

Naime, pri poslednjem servisu sam menjao i antifriz, jer je auto ipak 2004to god, stavio sam Total g12, i u to vreme su negde i krenuli ovi jaci minusi, i auto se bori sa grejanjem, kada je oko 0 i greje ok, ali na klimi drzim 30C i na 3brzini, sto mislim da nikako nije normalno.
    E sad majstor i ja smo danas gledali, i on sumnja na termostat, creva koja mi je dao da pipnem su pri radnoj temparaturi prilicno mlaka, ali auto na tabli pokazuje radnu temperaturu, i po meni na nekom -8 normalno dodje do radne, znachi treba mu nekoliko neko normalno vreme da je dostigne, nekada greje ok skroz, a nekad na momente jako slabo.
    Posto sam ja mislio da ovaj motor, tj koreja, japan, imaju kao npr na saxu 3 tacke za ispustanje vazduha, ovaj nema to. Majstoru bas verujem, i ima znanja, ali eto ako neko ima jos neko misljenje ili bar da potrvdi da bi ovo bio termostat, mene sada samo buni kako to da i drzi i dostigne temperaturu radnu i drzi.
  • subicd
    CBC Senator XXL
    • 20.06.2008
    • 463
    • Novi Sad

Re: Grejanje Santa fe crdi

Originally posted by mishio
    nekada greje ok skroz, a nekad na momente jako slabo.
    Ako je u pitanju automatska klima onda je to normalno, jer odrzava zadatu temperaturu.

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

jeste automatska, ali sigurno ne odrzava jer se tada ne bih bunio na momente kad je hladnije napolju je za vreme putovanja nekad i hladno ioke je na max temp. sto nikako ranije nije bilo, ima super grejanje, mada istina je i da nijedan jak minus ranije nije zahvatio od kad je kod nas ali duvao je normalno na -2 npr. stavis 26stepeni i on to drzi greje ko ludo

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Da ti nije samo crk'o senzor u kabini ?
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

hmm da li bi tada ta creva isto bila mlakusna ? Jer ja sam pipnuo grevo iz motora, mlako skroz, opusteno ruku da drzim a auto je bio vozen nekih pola sata.

danas sam gledao dize na radnu za 3km voznje

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Termostat, kad vrisne, mora da ostane otvoren, takva mu je konstrukcija ...
            Dakle, auto bi morao da "postizava" radnu temperaturu, ali i da je teze odrzava pri konstantnoj voznji na otvorenom, pogotovo pri ovoj zimoci ... Po gradu ne bi smeo da ugreje ljudski, ne toliko brzo i bas toliko mnogo kao s ispravnim termostatom, ali bi morao.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Ma OK, samo sam dao predlog. Jer znam da i meni kad postigne zadatu temperaturu pocne da duva mlako/hladno neko vreme, ali ne smeta.

Pa ako ti drzi temperaturu, nema razloga da bude termostat.

Cisto informativno, na senzoru za odrzavanje temperature ne sme se nista prislanjati. A ona mala resetkica kod komandi se ne sme u****vati, jer se u uputstvu za upotrebu navodi da se moze ostetiti.
              Mozda stvarno sto kaze Propulator treba da pogledas taj senzor.

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

na autoputu ka ZG danas mi cale javlja da temperatura padne ispod sredine par mm, sto inache nije bilo, pa cu ja za svaki slucaj da onda zamenim termostat, a taj senzor ne znam kako da proverim dal radi ?

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

posto termostat definitivno nije jer auto normalno dostize i drzi radnu temperaturu, zvao sam ovlasceni servis da teram na dijagnostiku, pa mi covek preko telefona rece da prvo zamenim filter kabine koji nisam menjao ne pamtim sad cekam samo termin pa da ga menjam da vidim dal je on.

uglavnom, ADAC-ov test, na Hyundai santa fe 2.0 crdi VGT, bas kao moj sto je, navodi kao manu vozila na prvom mestu lose grejanje tako da ako je filter zaprljan a jeste sigurno i to maksimalno jer nije menjan, to bi bio posle toga neki maksimum grejanja.
                  Termostat mi je cudano bilo jer za 3km digne na radnu temperaturu lagane voznje do duse, i drzi u svim uslovima voznje, jedino sto stvarno creva koja mi je davao majstor da pipnem su bila topla, ali ne kakva bi po njemu trebala da budu.

Nemci navode da dizel motor u ovom modelu da proizvodi dovoljno toplote kako bi se ugrejala veca kabina, i od tuda grejanje kao mana

Comment

• Type_R
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2007
                    • 900
                    • Valjevo

Originally posted by prolupator
                    Termostat, kad vrisne, mora da ostane otvoren, takva mu je konstrukcija ...
                    Da li je tako??? Ja imao tri slucaja da je ostao zatvoren.....
                    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Trebalo bi da ostane otvoren i time spreci pregrevanje motora ... tako treba, a kako jeste - to ne znam ...
                      Duze vreme sam se bavio kamionima, termostat je k'o za auto, samo veci ... znam da je trebalo 10ak godina da inzenjeri postignu da termostat ostane otvoren kad umre ... ne vidim zasto ne bilo tako i na manjem primerku ?!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

a cekajte, da je kod mene nekim slucajem ostao otvoren, da li bi tako normalno u svim uslovima voznje dizao temperaturu na radnu i drzao ?

Comment

• Type_R
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2007
                          • 900
                          • Valjevo

da je ostao otvoren, duze vremena mu treba da pocne da dize temperaturu,
                          dizao bi do radne samo u mestu i gradskoj guzvi, cim krenes otvorenim putem obarao bi temperaturu

Kod tebe je prljav filter klime sigurno, jesi li primetio da slabije hladi letos, da je jacina duvanja ventilacije manja?
                          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Uspeva li da odmagli kabinu bez upaljene klime i na minimalnom duvanju ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

ne magli uopste kabinu, mada na duzim putovanjima u posledje vreme kad je jak minus zadnja stakla malo magle.

@type-r, po meni prilicno slabo izduvava i na najjachoj a letos pod klimom je super hladio ali opet mi sad kad gledam nije duvao dovoljno jako. Sutra ujutro menjam filter, posto je na retardiranom mestu moram u servis, mora cela fioka ispred suvozaca da se skida jer je iza filter. Sigurno je on nema sta, jer me i sramota sad da ga nisam menjao nikad od kad je kod nas na kraj pameti mi nije bilo, od sad ga ubacujem u praksu na svaki drugi servis.

mada evo ADAC ov test kaze isto slabo grejanje, ali mislim da ne sme bas ovako slabo da bude, javljam sta je bilo

Comment

Working...
                              X