Hyundai Elantra-Radni vek

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomar
    CBC Početnik
    • 19.07.2009
    • 9
    • vojvodina

Re: Hyundai Elantra-Radni vek

evo jos malo mojih problema. Ovo je nova verzija mog slucaja. Pumpa je ziva ali se nesto desava sa temperaturom dizela gde se on jako zagreva i merac temperature javlja kompjuteru gresku i onda dodje do blokade pumpe. E sad je nagradno pitanje sta pregreva dizel a nisu grejaci Elem, porucena nova pumpa, nekli filteri taj javljac temperature... isprace rezervoar i pretresti ceo sistem goriva pa da se vidi sta je u pitanju. Majstor je auto iz prve upalio kad se dizel ohladio. Sto se tice garancije:
    kazu nam "drage cike" iz Novog Sada kako smo trebali auto da doslepamo tamo pa da tek onda mozemo ostvariti pravo na garanciju. Bas se pitam sta bi se dogodilo da smo ovaj problem imali u Nisu. Verovatno bi i onda morali auto slepati u NS bez obziro sto i tamo ima ovlas'eni servis. Nije mi jasno kako da to ne funkcionise sporazumno. No ne odustajem. Ulozio sam zalbu zvanicnom uvozniku (valjda ce neko procitati i taj mail) a onda cemo da krenomo po inspekcijama. Ipak je to tada bilo 15o eura (sada je preko 200 eura ako nekog zanima samo pumpa). Eto ako sad imate neki dodatni podatak za neku dalje sugestiju bicu zahvalan.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

cisto sumnjam da je pumpa crkla posebno sto kad zuji-radi a kad ne zuji-ne radi

sve mi to mirise na kompjuter ili neki davac pritiska goriva ili uopste nesto sto regulise rad pumpe(mozda i losa masa)

sto se tice garancije, ako je pumpa ispravna, nema potrebe reklamirati je.. bolje reklamirati to da nije otklonjen kvar nego pogresno dijagnoziran..

sad se vracamo na temu naseg valenta vudrige koji kaze da nije puno dati pare na pravu dijagnozu pa time otkloniti kvar kako biste bili sigurni da su pokriveni i posledice(kvarovi) ali i uzorci samog crkavanja pumpe ili nekog dela..

meni to sve realno mirise na neki relej koji pokrece pumpu i mislim da nema veze sa temperaturom dizela i slicnim stvarima

npr honde iako su benzinci vecinom, imaju pumpu visokog pritiska u rezervoaru i glavni relej koji ga pokrece.. imali su cestu gresku da im ne radi pumpa kad se auto zagreje ili je vreme vlazno(kisno)

problem je bio u glavnom releju pumpe(main relay) koji se nalazi kod leve noge vozaca i u kome se desilo od promena temperatura hladno-toplo da se zalomi lem i tako dobija ili gubi kontakt preko "hladnog lema"..

naravno, ne verujem da je tvoj sistem daleko od ovoga po pitanju kontrole pumpe.. tako da obratiti paznju na hladne lemove kontakata

Pozdrav

Comment

• tomar
        CBC Početnik
        • 19.07.2009
        • 9
        • vojvodina

Prilikom jedne od mnogih intervencija na mom autu uradjeno je i lemljenje nekog releja posto je i majstor shvatio da kada ga dodatkne pumpa proradi. Zalemio relej, pumpa radila mesec dana i opet isto.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

skini relej, odnesi kod elektronicara neka skine stari kalaj i stavi novi.. nece te kostati puno ali ces bar sigurno to resiti kao uzrok manje

autoelektricar nema toliko precizan alat i moze samo da zezne relej... ja sam auto elektricar po struci pa znam o kakvim se lemilicama-sekirama radi.. kod elektronicara se lemi drugacijim preciznijim alatom i bice bolje nego u fabrici

Comment

• tomar
            CBC Početnik
            • 19.07.2009
            • 9
            • vojvodina

Sve sugestije prihvatam samo da se resim problema. Hvala na trudu.

Comment

• Wayat Erp
              CBC Veteran
              • 17.04.2009
              • 121
              • Beograd
              • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Meni je takodje na elantri 01 god pre nekih 8 meseci otisla pumpa u rezervoaru,platio novu 90e sa 6 meseci garancije,zamenio je sam uz asistenciju drugara i od tada nisam vise imao problema sa istom...Jel se zna sta je bio problem sa tvojim automobilom...epilog?

Comment

• hipija
                CBC Početnik
                • 13.04.2010
                • 5
                • Vojvodina

Mene interesuje potrosnja ovog auta?Poceo sam da ga vozim pre par meseci(firmin),ali ne bas konstantno.I potrosnja mu nepada ispod 9 litara benzina sto gracke voznje,sto na otvorenom.Po meni je to jako puno.Auto je 2005,presao je 72000,ocuvan je maksimalno,direktor ga je vozio i prao svake nedelje po dva puta.

Comment

• ostres
                  CBC Senator XXL
                  • 01.06.2008
                  • 305
                  • Zemun

Pa preterao je sa pranjem, poremetio je aerodinamiku
                  Salu na stranu jel u pitanju 1.6 ili 2.0?
                  Live together, die alone.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Nema neke preterane razlike u potrošnji ta dva motora ... i to je ta potrošnja i još nije ni velika.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Od nekih 50.000 taksija koliko postoji u Pekingu, vise od pola ih je upravo Elantra, doduse uglavnom na TNG ili CNG. Stare u proseku po 4-5 godina, nijedna koju sam video nema manje od 500.000km. Odrzavaju ih taxisti, i to Kinezi koje za to bas zaboli uvo, a voze ih u uslovima saobracaja koji tamo vladaju - jedva kontrolisani haos. Pa mora da valja to necemu.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ma auto je izuzetan, trpi sva sr@nja ... samo nije mizeran potrošač, to je sve.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• VVLAJKO
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2008
                          • 484
                          • Nis
                          • Audi A4, Primera p12

U sofiji postoji jedan primerak na taxi-u 2.0 benz. na CNG koji je u ovu subotu proslavio jubilej 1.000.000(milion) predjenih km. u katastrofalnim uslovima eksploatacije.
                          Auto je iz prve serije, bio je kupljen za probu a nakon godinu dana kupljeno je jos 20 kom. i svi rade perfektno godinama.
                          Voze ga 3 vozaca sto znaci da se ne gasi.Prosle godine su kupili 10 sonata,posto elantri nema vise i nisu ni priblizno zadovoljni kao elantrama.
                          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• IlijaGM
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2008
                            • 313
                            • Gornji Milanovac

kakvi su elantrini 1.6 motori?
                            Originally posted by zoranbg
                            nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• ostres
                              CBC Senator XXL
                              • 01.06.2008
                              • 305
                              • Zemun

Jel ovo krenula neka interna sala ili iznosite stvarne podatke.
                              Ja znam da jos od Accenta Hyundai pravi solidne automobile ali ne mogu da verujem ovo sto citam.
                              Live together, die alone.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Zasto mislis da je u pitanju sala? Da li mislis da je Hyundai dzaba ili nezasluzeno 7. proizvodjac automobila u Svetu, po broju proizvedenih vozila, ispred Fiata, BMW-a, Mercedesa, Renaulta, itd.?
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X