Tuning Lade

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolans78
    CBC Senator
    • 16.03.2006
    • 277
    • Vankuver, Kanada

Originally posted by borcham
    Ima li neko iskustva sa tuningom Samare 1.3. Sta, gde, koliko$ ?
    Koliko sam se ja onako raspitivao, mislim da bi najjednostavnije bilo naci negde motor od lade 110, onaj 1500cc, 16 ventila, pa ga ubaciti. To bi trebalo da ide sraf na sraf. Ili ako nema papira za taj motor, prebaciti glavu i ubrizgavanje sa tog motora, posto je taj motor isti kao 1500 koji se ugradjivao u samaru, samo je glava druga i naravno ubrizgavanje

pozdrav

Comment

• Ivvan
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1574
      • Nis
      • SAAB 9000

Originally posted by brick
      Niva kao i stare Lade trazi uzduzno potavljen motor, i uglavnom takvi motori mogu da se ubace tako da se ne bih slozio da moze svaki Fiatov motor da ide sraf na sraf.
      poprecno postavljeni motori imaju sasvim drugacije resene sisteme podmazivanja motora i obicno ne mogu da se postave uzduzno bez komplikovanih prepravki pocevsi od nosaca motora, kartera pa nadalje.
      Kakvo drugacije podmazivanje motora ? nije mi jasno ?

kakve veze ima kako je postavljen motor,ako su menjaci sa odgovarajucim rasponom rupa moze da ide i poprecno i uzduzno zavisi od menjaca.
      A ako sam dobro shvatio ladin menjac ima isti raspon rupa kao i vecina fiatovih blokova,pa samim tim moze da se ubace fiatovi motori skoro sraf na sraf uz manje izmene nosaca
      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Mislim, podmazivanje je isto , preko pumpe ali zavisno od ugla motora u odnosu na Y- vertikalnu osu. Tako da ugradnjom nekog od poprecno stojecih mootora koji su obicno pod nekim uglom i dno kartera kao i sito uljne pumpe, im je horizantalno da bi se omogucilo slivanje ulja do kolektora uljne pumpe. I kad takav motor ugradimo uzduzno on obicno stoji u 12h u odnosu na 14h kakav je bio dok je bio poprecan, i karter mu vise nije ravan kao ni kolektor uljne pumpe i zato je potrebna ta mala prepravka a posebno kod terenaca koji se mogu naci na raznoraznim usponima i poprecnom nagibu i bas u tom momentu ostati bez ulja zbog lose postavljenog kartera.

Comment

• Ivvan
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1574
          • Nis
          • SAAB 9000

E kad ga tako objasnis onda vec ima malo vise smisla

Ali sad hipoteticki da kazemo da ugradimo poprecni motor uzduzno ali pod isrim uglom pod kojim je bio nakrivljen

Uros verovatno zna da li se menja ugao ili ne ?
          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

obicno to ne ide tek tako posto poprecno postavljen motor po pravilu se montira ispred prednje osovine sa celim karterom.
            a uzduzno montiran motor po pravilu se postavlja iznad osovine ili malo povucen unazad i ima ispod kartera poprecnu gredu sto uzrokuje da karter mora da bude usaglasen sa gredom.

vec je objasnjeno oko podmazivanja motora i problema koje treba resavati.

blok od Lade je komatibilan Fiatima RWD tog doba, prakticno je isti kao Fiatov motor samo je mnogo kvalitetniji materijal i sama izrada.
            najveca razlika je u glavi motora koja je potpuno razlicita od Fiata 124.

periferija motora je identicna na Fiatima i na Ladama, sraf na sraf.

tehnicki sve je moguce samo kazem da poprecni i uzduzni motori nisu sraf na sraf kompatibilni.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

pomoc

probaj da vidis na sajtu www.vaz.ee ima dobrih objasnjenja i dosta slika sa tjuniranim ladama. takodje sam video menjanje ladinog motora sa motorom od fiat argente 2.0i DOHC,pogledaj!! vazi i za ostale ljubitelje lada. L A D A P O W E R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Working...
              X