Ko je gledao emisiju "SAT" video je da je u servisu "Zastava Promet" moguce ugraditi servo volan u Ladu Nivu i ostale starije Lade po ceni od 88.000 din, sa garancijom od 2 godine.
Servo za Lade
Collapse
X
-
servo i klima su serijska oprema Lada, jos od 80tih godina za export modele na zahtevnija trzista tako da to nije nista novo.
ali ti modeli nisu prodavani unutar Rusije (i istocnog bloka) a kod nas nisu prodavane te Lade vec neke Zastavine varijante i to kao domaci proizvod iz tzv kooperacije.
malo je bolno (tada) bilo pitanje cene.
centralni magacin je bio u Belgiji a postojalo je vise modela, recimo Lada Natasha koja je podvarijanta Samare ali u lux verziji sa kozom/plisom, klimom, klima staklima, itd a koja se proizvodila u Finskoj u fabrici Valmet.
cena je bila otprilike duplo nego Lada kod nas, a na tu cenu se placala jos i carina+porez od nekih 89% do 141% (koji procenat gore dole, iz secanja) tako da u zbiru taj model je kod nas da se uveze izlazio blizu 20.000 dem sto je bilo skuplje od jednog Golfa iz TASa.
imam prospekt iz belgijske ponude za 1991. godinuvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Bila je jedna Lada 110 u Nišautu (kako mi je prodavac rekao) sa full opremom. Motor Opelov 150ks koža, klima, servo. Cena je bila oko 11000 evra bez poreza. Za ABS i airbag nisam pitao. Neznam dali su uspeli da je prodaju.
Što se tiče serva za lade mislim da je 88000 malo mnogo. Pre bih rekao da je cena oko 600 evra malo realnija.
Što se mene lično tiče lepo je imati servo za vožnju po gradu naročito za starije modele Lade i Nivu ali ipak mislim da se malo gubi osećaj puta i podloge sa servoom.
Comment
-
-
I stari Fiat 132 je kao i novija ardjenta, imao servo. Mala pumpa i mali zupcasti kais koji je pogoni. Pumpa je stajala na bloku i nije je problem upasovati, ali remenica na radilici za taj mali zupcasti bi bila problem. Cak i ako bi to u kompletu odgovaralo ladinoj radilici, izbacivalo bi klinasti kais malo napred, a za lade sa kaisem ne znam, trebalo bi to konkretno uporediti.
Remenica se da napraviti ako ne naleze na radilicu, ako je uza nekiliko mm. Strugari to odrade bez problema.
Comment
-
Comment