Servo za Lade

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

Servo za Lade

Ko je gledao emisiju "SAT" video je da je u servisu "Zastava Promet" moguce ugraditi servo volan u Ladu Nivu i ostale starije Lade po ceni od 88.000 din, sa garancijom od 2 godine.
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Gde se nalazi taj servis?
    Za one koji nisu gledali bilo bi ok ako napises nesto detaljnije.
    Hvala ti

Comment

• nikolans78
      CBC Senator
      • 16.03.2006
      • 277
      • Vankuver, Kanada

Ja sam cuo da u Rusiji mozes da odradis sta god hoces, npr. servo volan za sve modele, pogon na sva 4 tocka za samaru(verovatno i za ostale modele), klima, ma sve sta god hoces, o motorima da ne pricam. Vredelo bi otici tamo i vratiti se sa pravom masinom

pozdrav

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

servo i klima su serijska oprema Lada, jos od 80tih godina za export modele na zahtevnija trzista tako da to nije nista novo.
        ali ti modeli nisu prodavani unutar Rusije (i istocnog bloka) a kod nas nisu prodavane te Lade vec neke Zastavine varijante i to kao domaci proizvod iz tzv kooperacije.

malo je bolno (tada) bilo pitanje cene.
        centralni magacin je bio u Belgiji a postojalo je vise modela, recimo Lada Natasha koja je podvarijanta Samare ali u lux verziji sa kozom/plisom, klimom, klima staklima, itd a koja se proizvodila u Finskoj u fabrici Valmet.
        cena je bila otprilike duplo nego Lada kod nas, a na tu cenu se placala jos i carina+porez od nekih 89% do 141% (koji procenat gore dole, iz secanja) tako da u zbiru taj model je kod nas da se uveze izlazio blizu 20.000 dem sto je bilo skuplje od jednog Golfa iz TASa.

imam prospekt iz belgijske ponude za 1991. godinu
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• borcham
          CBC Član
          • 23.03.2006
          • 40
          • Nis

Bila je jedna Lada 110 u Nišautu (kako mi je prodavac rekao) sa full opremom. Motor Opelov 150ks koža, klima, servo. Cena je bila oko 11000 evra bez poreza. Za ABS i airbag nisam pitao. Neznam dali su uspeli da je prodaju.
          Što se tiče serva za lade mislim da je 88000 malo mnogo. Pre bih rekao da je cena oko 600 evra malo realnija.
          Što se mene lično tiče lepo je imati servo za vožnju po gradu naročito za starije modele Lade i Nivu ali ipak mislim da se malo gubi osećaj puta i podloge sa servoom.

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Gde se nalazi taj servis?
            Za one koji nisu gledali bilo bi ok ako napises nesto detaljnije.
            Hvala ti
            Kratko je bilo, samo to su rekli, a za servis ne mogu da se setim gde je.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Zastava Promet je bivsi "Kosmaj" u Mije Kovacevica.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Miljan
                CBC Senator XXL
                • 18.01.2006
                • 459
                • Nis

U servisu "Ruski" je moguce ugraditi i klima-uredjaj u sve tipove Lade po ceni od 1700 eura

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

I da se naguze.
                  Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• zoranc
                    CBC Senator XXL
                    • 31.03.2005
                    • 1313
                    • Beograd
                    • AR 147

Ma kod njih ako nije duplo skuplje onda je tri puta.
                    Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Alekre
                      CBC Senator XXL
                      • 12.09.2005
                      • 780
                      • Smederevo

Momci, Fiat Argenta poseduje servo pa neko pronjuska da li moze da se napakuje na Ladu.
                      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• dfast
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2005
                        • 1302
                        • Hoofddorp NL /Bgd

I stari Fiat 132 je kao i novija ardjenta, imao servo. Mala pumpa i mali zupcasti kais koji je pogoni. Pumpa je stajala na bloku i nije je problem upasovati, ali remenica na radilici za taj mali zupcasti bi bila problem. Cak i ako bi to u kompletu odgovaralo ladinoj radilici, izbacivalo bi klinasti kais malo napred, a za lade sa kaisem ne znam, trebalo bi to konkretno uporediti.
                        Remenica se da napraviti ako ne naleze na radilicu, ako je uza nekiliko mm. Strugari to odrade bez problema.

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Po meni nije nikakav problem ugraditi pumpu. Kako ubaciti puzni mehanizam? Pitanje je da li je duzina poluge ista, ozubljenje na spojnici za volanom, hod poluge... Sve to moze da pravi puno problema.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
                          X