Samara 1,5 godiste 1990, godinama mi je curelo ulje sa dekla i gumenog creva sa prednje strane koje ulazi u njega - oduska uljnih para iz motora. Stavljao sam nove selne, cak po dva komada, stezao, i sl ali bez uspeha. Na kraju skinem poklopac odnesem kuci i dobro pogledam. Uocim da je uslisna lulica pri livenju livena iz dve polutke ali tako da je jedna veceg poluprecnika od drugog. Tako lose izlivena lulica, u poprecnom preseku pravi dva mala trouglica-slobodna prostora, koju normalno ni jedno crevo na svetu i ma koliko selni ne moze da zaptiva.
Ukljucim tocilo i obrusim veci precnik na velicinu manjeg na mestu spoja, montiram crevo, stavim selnu i sredim curenje na tom mestu.
Isto tako, curelo mi i sa dekla, menjao dva puta gumeni dihtung, nista.Na kraju dodam na gumu i sloj silikonskog kita i sredim i to.
Na zalost, ostalo je jos curenje na spoju razvodnika paljenja i bloka, ali u manjoj meri i tu bi verovatno trebalo menjati neki semering.
Ukljucim tocilo i obrusim veci precnik na velicinu manjeg na mestu spoja, montiram crevo, stavim selnu i sredim curenje na tom mestu.
Isto tako, curelo mi i sa dekla, menjao dva puta gumeni dihtung, nista.Na kraju dodam na gumu i sloj silikonskog kita i sredim i to.
Na zalost, ostalo je jos curenje na spoju razvodnika paljenja i bloka, ali u manjoj meri i tu bi verovatno trebalo menjati neki semering.
Comment