Nakon 10k km opet imam isti problem sa ler gasom... u pitanju je 1.8 16V motor (ADL). Zamijenio sam IAC ventil, dihtung usisne grane, ocistio kompletnu usisnu granu i nisam imao problema jedno vrijeme... U zadnjih par dana par puta auto nije htio upaliti iz prve, samo kad je motor topal. A i kad upali nakon toga ler je nestabilan, u toku voznje se desava da pri mijenjanju stepena prenosa ler ostane i na nekih 1.5 do 2.0k rpm.... Prije 3 dana sam ponovo uzeo IAC ventil sa nekog passata sa 2.0l motorom, broj na ventilu je isti kao i na mom .... Sta jos moze biti uzrok ovakvom ponasanju, vec sam ostao bez ideje sta dalje da radim :x
I da, mjerio sam unimerom lambda sondu i trebalo bi po auto-dati da je u redu.. Dijagnostika na servisu ne javlja nikakvu gresku ?
Problem sa paljenjem se javlja samo povremeno i jedino kad je motor topal, a sa ler gasom nema pravila, zeza i hladan i topal ali ne stalno. Dva dana je ok pa onda krene da zeza i opet sam dodje na 800rpm.. Svaki savjet je dobrodosao jer vise neznam sta da kontrolisem...
I da, mjerio sam unimerom lambda sondu i trebalo bi po auto-dati da je u redu.. Dijagnostika na servisu ne javlja nikakvu gresku ?
Problem sa paljenjem se javlja samo povremeno i jedino kad je motor topal, a sa ler gasom nema pravila, zeza i hladan i topal ali ne stalno. Dva dana je ok pa onda krene da zeza i opet sam dodje na 800rpm.. Svaki savjet je dobrodosao jer vise neznam sta da kontrolisem...
Comment