e da, sto se viljuske tice, ne moras da je menjas, jer silen blokovi kostaju 5-6 EUR/kom, a lako menjaju..
Zatezanje glave kod Daewoo-Nubira CDX 16V 1998cm"
Collapse
X
-
Ne moze da se menja samo silen blok, kao sto se vidi na slici a i uzivo sam proverio nema mogucnosti da promenis jer su ubaceni u otvore pa su punktovani zajedno sa limom ili su upresovani. Sto znaci nisu kao pojedini koji se vijcima fiksiraju za viljusku. E sad ne znam dali se izbijaju sa viljuske presom u stvari na internetu nisam nasao da se prodaju posebno. Ako mogu da ih kupim u Beogradu reci gde (ostavi mi i tel.) pa kad dodjem u Decembru u Beograd ja cu ih kupiti ili cu da ih narucim predhodno.
Sto se tice merenja tako cu i da izmerim vrednosti na radnoj temperaturi motora pa cu ti napisati rezultate merenja.
poz
Comment
-
-
sw.brick
kad je motor zagrejan i radi na leru, odspoji je i izmeri napon na konektoru koji ide ka ecu (ne na lambda sondi, to mi je OK). takodje, vidi da li se pali MIL lampica kad je sonda odspojena. hvala.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
@ probisvet
silen blokove sam menjao prosle godine bez ikakvih problema u OPEL servisu. imaju neki alat za vadjenje i postavljanje. na kraju krajeva ne bi se prodavali zasebno da ne mogu da se zamene. cena je bila 5EUR za GM-DAT, 5,5EUR za DELPHI.
evo i dokaz da nisu punktovani vec samo nabijeni:
@nijebitno
nije grejana, ma nema veze, svi bi nesto sad pametovali, A MENI SAMO TREBA DA PROBISVET OVO IZMERI. ustvari i ne treba, gde i pitah, snaci cu se na drugi nacin."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Ovde je sat mehanicara skup pa ako bi i platio 5 ili 6 evra silen blok to bi me iznelo 4x6=24 evra plus rad 160 evra to ti je 184 a ovde kupim komplet 2 viljuske komplet nove 165 evra i ja ih namestim sam.
Ali ako mogu da kupim u Beogradu samo silen blokove onda cu da sacekam do Decembra pa cu ih kupiti, a za namestanje cu kod drugara u radionicu i na presu da ih ubacim.
Comment
-
-
Za RANK - na radnoj temperaturi mereno na prikljucku lambda sonde ka ECU digitalnim voltimetrom 158 mV
Merio na prikljucku koji ide na lambda sondu pokaze mi maksimalno 395mV sa tendencijom opadanja kao da si, na primer, prkljucio voltimetar na elektrolitski kodezator. Kod mene kad sam otkacio lambda sondu nije se upalila ni jedna lampica??? mozda je na instrument tabli crkla sijalica ,to nisam proveravao a nemam taster za proveru sijalica.Videcu sutra dali su sijalice ok.
Ovaj motor koliko sam video i slikao nema protok metar vec ima jedan davac polozaja leptira i jedan step motor
Sto se tice egr -a slikao sam pozadinu usisne grane
Znam da je egr obicno povezan -usisna grana - izduvna grana. Kod mene to nema.
Proverio sam da step motor ne radi jer kad otkacim prikljucak sa step motora motor se ponasa isto kao i kad je prikljucen sto znaci reaguje na dodavanje i oduzimanje gasa isto.
Comment
-
-
odlicno, tako je i kod mene.
EGR se nalazi sa leve strane gledano upravcu voznje fiksiran za glavu ispod bobina (DIS modul), okrugao je i na njega dolazi jedno fi10mm gumeno crevo. montiran je na nosac sa dva M8 srafa, a nosac fiksiran za glavu."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
RANK mozes li mi napisati gde su ti zamenili silen blokove i u kojoj Opel radionici, pa da ih kontaktiram da vidim dali bi mi zamenili na skinutim viljuskama. Pa da iskoristim dolazak i da ih donesem da mi zamene dok sam na odmoru. Ovde su stravicno skupi sama viljuska za moj model kosta skoro 100 evra. Ove godine sam iskoristio isto tako da kupim glavni kocioni cilindar za reno 5 koji sam platio 30evra umesto ovde vise od 100evra (118€).
Poz
Comment
-
-
ovo sto si slikao je elektro-ventil koji otvara EGR (proprati ovo crevo koje ide pored bobine
silen blokove ce ti zameniti svaka bolja radionica ovde, ja sam konkretno menjao u WEST-INVEST-u, gde je cena ponajveca (kostalo je oko 60E za obe viljuske). samo ti dodji, a nacicemo ko ce to da ti zameni. video si na slici da se nabijaju. naravno preporucijem ti i da ih kupis ovde.
evo sad sam kontaktirao prodavnicu delova i rekli su da kad dodjes da kupis da ce te poslati u servis sa kojim saradjuju da ti to urade. dakle, javi se kad dodjes."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Originally posted by RANKevo sad sam kontaktirao prodavnicu delova i rekli su da kad dodjes da kupis da ce te poslati u servis sa kojim saradjuju da ti to urade. dakle, javi se kad dodjes.
Dali ce to isto da mi urade ako skinem viljuske i donesem ih kod njih da mi ugrade silen blokove.
Comment
-
-
Probao ja RANK onaj tvoj recept za Nubiru posle ciscenja step motora tvoj recept posle serije davanja kontakta i gasenja, postignuta radna temp. ukljucim klimu i broj se trenutno poveca i vrati se na ler pri ponovnom ukljucivanje to se ne desava, posle gasenja i paljenja motora, ler gas normalan dodam gas, prima ga odlicno ali oduzmem gas on usporeno vraca broj obrtaja i tako svaki put. Ako dodajes gas na gas onda se vracanje na ler mnogo sporije desava, i bas nisam odusevljen jer se nije bas nista promenilo na bolje. Dobro to toliko i nije za zabrinutost pa bih ako si ZA da mi naznacis osim ovog step motora, koji je OK (proverio sam), sta moze jos da prouzrokuje ovu ja bih nazvao pojavu. Svi davaci koji su prikljuceni funkcionisu TJ po ECU su prisutni jer mi se ne pali lampica (CHEK). Pomenuo si EGR koji sam slikao i prikazao creva koja su na njemu prikljucena i ima ih dva komada, jedno vodi na usis, usisne grane, ispod leptira a drugo negde dole pokraj povratnog creva za gorivo u motornom prostoru sa vozaceve desne strane. Dali imas tehnicke podatke koliko ima tih davaca, gde se nalaze na motoru i kako se zovu (bez objasnjenja za sta sluze) i jos nesto, ako si raspolozen, davaci koji su povezani cevcicama ili gumenim crevima koliko ih ima na motoru i u motornom prostoru (ispod haube).
Comment
-
Comment