felicia 1.6 povecana potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanlaki
    CBC Član
    • 28.01.2008
    • 48
    • zemun

OK, sada me je vec sramota, ali sam barem iskontrolisao svoj auto zar ne? Ne znam da li ima opravdanja zasto niam prometio u cemu je problem sa mojim Skodilakom, ali pravdam se time sto samo vozim po gradu, znaci kratke relacije i naravno mala kilometraza po voznji. :x
    PROBLEM mog auta je bio u tome sto mu je pukao jedan zupcanik u kilometar satu pa ISTI nije pokazivao tacnu kilometrazu tako da je auto normalno trosio (9 u gradu, 6-7 na putu) ali mi je pokazivao kilometrazu manju nego sto sam prelazio.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

e? ovo jos nisam cuo. a i kako bi znao koliko prelazis, kad vozis u gradu. svasta, bas neverovatno.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

To je super, ja to ne bi ni popravljao , lakse je za prodaju
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• milanlaki
          CBC Član
          • 28.01.2008
          • 48
          • zemun

I ja sam prvi put cuo da km sat laze, znam za slucaj da skroz rikne ali ovome se nisam nadao. U svakom slucaju je ispalo dobro (malo mi je falilo da zamenim sve brizgaljke) nisam znao sta vise da radim. Km sat sam popravio, popravka 1700 din. Sada sam i poceo sam da razmisljam o ugradnji TNG-a jer mogu samo da zamislim dokle ce cene goriva skakati

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Podsetio si me jedne priče koju sam čuo od majstora. Došao mu je jugić koji je isto trošio nešto neverovatno 15+ litara na 100km, i svašta su mu radili, auto je uvek išao dobro, ali je trošio ko nenormalan. Mnogo muke im je zadao dok nisu skapirali da je zapravo zbog kilometar sata za američko tržište brojač bio u miljama. On se te priče setio jer je i moj jugić imao kilometar sat u miljama, i uvek sam u glavi morao da preračunavam (x1.6) koliko sam prelazio. Jugić je, inače, trošio strašno malo svih 7 godina koliko sam ga imao (i preko 100.000km kod mene, ukupno preko 200.000km - ide i dalje). U pitanju je 45ica, potrošnja je na otvorenom bila oko 5l/100km, kako god ga vozio, a u gradu nikad nije prelazio 8, sem kad sam sipao na OMV, tad je redovno bilo po 10-12. Pitanje koliko je to sad aktuelno, jer u vreme kad sam pratio potrošnju u gradu nisu bile ovakve gužve, ni blizu.

Sorry za offtopic, jako mi je drago da je Škodilak potpuno "izlečen". Vozio sam Formana neko vreme, 1.3 litre, izuzetno ekonomičan i živahan motor.
            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

1.3 je Škodin stari motor (u feliciji sa karburatorom, ili spi ili mpi 55-68KS kako koji), a 1.6 je WV (od Pola preuzet).

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

Baš tako. Brutalno odličan, precizan i lagan menjač.
                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                X