Ljudi molim za pomoc,situacija na mojoj Samari je ovih dana sledeca,relativno lako upali kada je hladan,ali kada je vruc desava se da nema sanse da upali,vergla,vergla i nece... Skinem kabl sa od bobine do kape i ima varnicu,s tim da je ona zuckasta,ali je tako bilo i pre.Neki dan kada mi se to prvi put desilo,izmenjam kapu,ruku iako su bili maltene novi i isto;onda promenim komutator koji sam stavio pre godinu i po (ruski),sa starim (neki skroz crn) i radila je dobro do danas.Upali na pola kljuca ispred zgrade i krecem,postigne radnu temperaturu,ugasim ga,palim nema boga da upali
Verglaj,verglaj nema sanse,sacekam jedno 15 min,prebacim na benzin i nekako upali...
Sta bi tu moglo biti????
Od delova sto se struje tice je maltene sve novo-bobina (ne greje se,ali mi nije jasno sto je varnica zuta),komutator je bio nov a sad je ovaj stari,kapa,ruka,kablovi,svecice,cak sam pre zamenio elektromagnetni prekidac u razvodniku cisti sigurnosti radi,ali nesto ne valja...
Sumnjam na komutator,samo sto vise nemam drugi da probam,a cak ne znam da li je do toga pa ga ne bih uzimao za dzabe,da li je moguce da stari ispravan ode za dva dana,zbog cega bi mogao da izgori,btw.primecujem da je malo topao,ali ne mogu da utvrdim da li je to od motora ili od neke neispravnosti Btw.kako to da nova bobina baca zutu varnicu?
Pomagajte!!!Hvala unapred

Sta bi tu moglo biti????
Od delova sto se struje tice je maltene sve novo-bobina (ne greje se,ali mi nije jasno sto je varnica zuta),komutator je bio nov a sad je ovaj stari,kapa,ruka,kablovi,svecice,cak sam pre zamenio elektromagnetni prekidac u razvodniku cisti sigurnosti radi,ali nesto ne valja...

Sumnjam na komutator,samo sto vise nemam drugi da probam,a cak ne znam da li je do toga pa ga ne bih uzimao za dzabe,da li je moguce da stari ispravan ode za dva dana,zbog cega bi mogao da izgori,btw.primecujem da je malo topao,ali ne mogu da utvrdim da li je to od motora ili od neke neispravnosti Btw.kako to da nova bobina baca zutu varnicu?
Pomagajte!!!Hvala unapred
Comment