prije 20.000 km sam promjenio kompletan set kvacila novim... ne bi valjda tako brzo otisla lamela?..
saab trzanje
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ne bi bash tako lagano proklizala lamela, bar ne tako brzo... probavao sam ja svasta i opet uhvati na kraju... imam 440 Nm... verovatno je sajla malo istripovalaSAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
pa vidi do sada nisam nikad chuo da je nekome pomahnitala sajla a veruj mi meni se svakakvi gremlini vuku po automobilima koje vozim))
po meni najlogichnije objashnjenje je da si natrchao na neki klizav deo asfalta na trenutak neko ulje .. voda ili neshto pa su ti proklizali tochkovi ..
ako vetj kazhesh da ti je lamela delimichno nova
"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
evo napokon rezultata!!
nova kaseta je jos stavljena prethodne sedmice... medjutim nisu se desile nikakve promjene.. danas sam promjenio sve filtere i ulje i stavio novi komplet svjecica.. resetovao racunar i napravio adaptaciju, tj. u 5-toj od 40 do 140 km/h...
da na kraju rezimiram nikakve promjene se nisu desile povodom pojavljivanja trzaja pod punim gasom.. znaci kasetu i svjecice mozemo eliminisati.
ima li iko ideju sta bi jos moglo biti osim pritiska goriva koje usput ne mogu nikako da izmjerim u banjaluci jer nisam jos nikoga nasao ko to radi?
i jos sam procitao da ako (ne znam kako se kaze na nasem) cranskaft position senzor ne radi kako treba da i on moze biti uzrok ovome.. vijek trajanja ovih senzora je oko 100.000 km.. taj senzor kad potpuno rikne onda se ukljuci check engine..
mislio sam da promjenim i to...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
senzor radilice zna da ti ugasi auto kad je felerichan .. i recimo posle 20 minuta kad se ohladi proradi o5
mislim da mozhe da se desi da ti trza i zbog njega .. ali ne bih se bash opkladio u tu soluciju..
kad on krene da crkava pre tje ti se auto gasiti nego da trza ...
mada .. o5
gremlini su chudne zverke"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
aaa senzor radilice, da, da... kako nisam mogao skontati na nasem
to sam i ja procitao, ali kao i pored toga zna da pravi i ove moje probleme.. ne znam da li je to povezano ali meni se vec odavno pojavljuje problem da mi u leru padaji obrtaji, npr kad vozim, pa stanem na semaforu ili kad ostro motam volan u mjestu?? i to kad se desi ne padne previse i brzo se povrati na normalni broj obrtaja. zato nisam nikad ni obracao ozbiljnu paznju na to..JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
I kad upalis klimu, pa se ukljuci kompresor i padnu ti obrtaji... to je normalna pojava... pojavi se dodatno opterecenje i naravno da malo padnu obrtaji, al na kratko... tako da se ne sekiraj radi toga.
p.s. Crankshaft se pise
hm... Ajde ako imas mogucnosti uzmi lepo neki fotoaparat il kameru gde mozes snimiti video i snimi instrumente u voznji... obrtaji, brzina, pritisak turbine... a usput pricaj u kojoj si brzini...mozda steknemo bolji utisak o cemu je rec... pa se mozda neko seti sta jos da proveris?
SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
pa u sustini nema jos puno toga sta se moze provjeriti...
znaci kao sto sam rekao, apc rijesen, crijeva za vakum rijesena, nova kaseta i svjecice rijesene... znaci na kraju mi jos ostaje tri moguca uzroka, a mozda i kombinovano:
1. regulator pritiska goriva
2. pumpa za gorivo ili
3. senzor radilice...
za prvo dvoje je najlakse odraditi test pritiska goriva, koji u banjaluci nisam jos nasao gdje da uradim... a senzor i ne mogu bas provjeriti nego naruciti novi i ubaciti.. nemam sad vremena ali najbolje bi bilo kad bih mogao doskociti do beograda i pokusati sve tamo rijesiti... ali vidjecu sta jos mogu ovdje...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
MAP senzor ???SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
eh, da i njega treba staviti na listu mogucih uzroka... samo nekako najmanje sumnjam u senzor radilice i map senzor jer bi u sustini trebao da se ukljuci check engine u tom slucaju, iako izgleda da gremlini rade dobro svoj posao na mom autu, pa je za svasta ocekivati..
ma to je bas problem... oni ako crknu onda se ukljuci check engine, ali moze se desiti da rade ali neispravno i tom slucaju se nece ukljuciti check engine.. ma uhvaticu ja te gremline..JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
evo mali update i jos koje pitanje... znaci narucio sam novi senzor radilice i jedan polovni map senzor... cim ugradim javicu da li ima ikakvih promjena..
imam dva pitanja ako moze neko da mi odgovori.. da li ovaj moj problem moze biti povezan sa prljavim ubrizgavacima i sistema za gorivo.. mogu ovdje u banjaluci da odradim ciscenje toga sa nekim americkim sistemom wynn's ali nisam uspio naci nista na internetu o efektivnosti tog sistema.. osim njihovog zvanicnog sajta.. znaci uredjaj se prikljuci na dovod i odvod i onda motor radi u leru na neku tecnost za ciscenje.. e sad da li to ima ikakvog efekta, ne znam, ali nije skupo pa mogao bih i to da uradim (oko nekih 60 eura).. postupak traje nekih sat i po...
drugo je pitanje vezano za regulator pritiska goriva... prema svim podacima za moje auto ide regulator od 3.0 bara, ali moje pitanje je da li je bolje ugraditi onaj od 3.3 bara? i da li neko zna da li je ovaj regulator specifican za saab-a ili odgovara od nekog drugog vozila?JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
Da li je problem povezan sa brizgacima ili ne ne mogu da tvrdim, ali da ce pomogne jedno ciscenje, verovatno hoce, ne moze da odmogne nikako.
Sto se tice regulatora pritiska, neces dobiti apsolutno nista, Trionic ce sam smanjiti kolicinu goriva i to je to...Bazni pritisak goriva treba da je 3 bara, proveri koliki je kod tebe ako imas cim...
Comment
-
-
danas je veoma srecan dan za mene, jer napokon, ali napokon, je problem dijagnostikovan i rijesen!
znaci sve se na kraju vrtilo oko senzora radilice.. jutros sam postavio novi i otisao na probnu voznju.. znaci, vise nema posustajanja i trzaja... auto ubrzava, pa cak i bolje nego prije... pokusavao sam sve moguce varijante, od naglog ubrzavanja u 5-toj na 80 km/h pa do ubrzavanja prilikom visokih obrtaja tipa u 3-coj na 90 km/h... auto jednostavno klizi i ubrzava bez poteskoca i bez trzaja...
da rezimiram... stari senzor je bio ispravan, jer ne bih mogao upailiti auto, ali jednostavno signal mu je bio slab ili se gubio... primjetili smo da je senzor bio malo zaprljan, tako da se jedino jos postavlja pitanje da li je i to moguce da je ometalo pravila rad senzora...
sutra ujutro trebam da provjerim jos jednu stvar koja je moguce da je povezana sa senzorom radilice.. vec sam prije napomenuo da ujutro imam problema sa padom obrataja u leru, kao da ce se auto ugasiti, a par puta se to i desilo u proteklih godinu dana.. znaci poslijepodne ili ujutro kad se ohladi motor, moram jos da provjerim da li ce i tu biti nekih promjena...
i hvala svima koji su doprinijeli na forumu da se ovaj problem rijesi... nadam se da ce biti korisno i drugima ako budu imali iste simptome... znaci samo jos sutra javljam i promjene vezane obrtaje u ler gasu...
JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
Comment