Motor B207L, problem je sledeci
rilikom hladnog starta na niskim temperaturama cuje se specifican zvuk-kao neko blago lupanje,koji posle kratkog vremena nestaje, nakon cega se posle odredjenog vremena pojavila greska sa kodom P0411-nedovoljan protok vazduha.Na netu sam pronasao da je u pitanju najverovatnije kvar na SAI - secondary air injection sistemu koji sluzi za brzo zagrejavanje katalizatora(BOOST je ovo jednom spominjao negde)i koji se sastoji iz ventila i pumpe koja valjda taj vazduh upumpava u izduv.Gresku sam ocistio ali se opet pojavila.Dalje guglujuci sam nasao da je verovatno problem u ventilu koji zbog loseg zaptivanja propusta vodu prema pumpi cija struja voli vodu kao sto je voli i macka, i to je u sustini razlog nastajanja greske.E sad prevencija je periodicna provera i zamena ventila ukoliko se pokaze da ima vlage u njemu,ali ukoliko se pokvarila pumpa neophodna je njena zamena koja nije bas jeftina, makar prema pisanjima na netu.Ventil cu zameniti, ali me interesuju vasa misljenja, koliko je(ukoliko je pumpa ispravna) pametna ideja jednog od posetilaca tog sajta na kome on predlaze busenje jednostavne rupe na toj pumpi kroz koju bi voda oticala?I koliko uopste ceo sistem SAI moze uticati na rad motora?

Comment