9000 CS radi na 3 cilindra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 9000CS
    CBC Član
    • 19.01.2008
    • 30
    • Istra

9000 CS radi na 3 cilindra

Pozdrav,

Imam problem. Auto mi radi na 3 cilindra i prvi put vidim da ne radi obrtomjer. Stavio sam novu DI kasetu jer je i prije bio isti problem, radio je na 3 cilindra. Kupio sam je od člana ovog foruma i sve je radilo savršeno 1-2 mjeseca ali eto danas ujutro ga upalim na hladno, kad ono radi na 3 cilindra i obrtomjer ne mrda. Mislim da u kaseti nije problem jer je potpuno nova i identičan model. Kad sam je montirao, čekao sam 24 sata, pa sam tek onda upalio auto.

9000 CS 1993. 2.3 200 ks

Svaki komentar je dobrodošao.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Moraš dati više podataka oko kvara, greške sa dijagnostike i sl...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 9000CS
      CBC Član
      • 19.01.2008
      • 30
      • Istra

Hvala, javit cu se kad ocitam gresku. Vise ne idem u Saab servis pa mi je to problem.

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

9000 2.3T 200KS je T5.2, nekoristi senzor radilice indukcionog tipa vec klasicnu DI optoviljusku, senzor se nalazi ispod, tj iza remenice na radilici. Ako nekim slucajem DI kaseta brlja, to sto je nova neznaci nista, kao zeca mozes da je ubijes sa losijim akumulatorom, jer DI kaseta interno prilikom starta navuce struje do reda od 50 Ampera, kad je napon na akumulatoru manji od 10.8V prilikom verglanja, struje rastu neproporcionalno.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• 9000CS
          CBC Član
          • 19.01.2008
          • 30
          • Istra

Hvala Boost. Naravno, otišao je senzor radilice. Ako se ne varam to je ovaj sa slike. Da li netko zna gdje se može nabaviti taj senzor po razumnoj cijeni jer na netu dodje skoro ko auto?

Comment

• 9000CS
            CBC Član
            • 19.01.2008
            • 30
            • Istra

Da ne otvaram novu temu, ispricavam se ako je vec negdje napisano, nisam uspio naci.
            Da li je moguce nekako spojit Saab 9000 CS 2.3 200ks 1993. na dijagnostiku bez original Saabovog alata?
            Ako je moguće, kako se zove?
            Mislim da mi ne radi airbag, SRS stalno gori, ostalo je sve ok.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Treptaće ti kodovi preko mil lampice kada držiš duže kontakt. Ima uputstvo u autodati, a i po netu. Resetuje se skidanjem napajanja ili kleme 5
              minuta. Problem sa airbegom obično ima uzrok kod tako starih sistema, sumnjam da je rešenje samo reset... Mislim na fizički uzrok, ožičenje, kontakt...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• 9000CS
                CBC Član
                • 19.01.2008
                • 30
                • Istra

Kontakti su sredjenji, ona dva na blatobranu stvaraju probleme.
                Treptanje kodova preko mil lampice kad se drzi kontakt, uputstva na autodati, ne znam nista o tome, probao sam traziti na netu ali bez uspjeha.
                Jel to auto-data net, pa se treba registrirati da se dodje do podataka?
                Mislim da se ne moze resetirati skidanjem akumulatora, imam novi, a auto je bio bez struje duze od 5 minuta.

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Autodata je do skora bio program koji se instalirao, i ima ga po netu u raznim verzijama, i na srpskom. Tamo ima uputstva i tumačenje. Na netu imaš recimo, ovakvo
                  Saab OBD Trouble Codes –
                  Ako se greška ne otkloni, ne možeš je resetovati...
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by 9000CS View Post
                    Mislim da mi ne radi airbag, SRS stalno gori, ostalo je sve ok.
                    Sad se setih da sam imao taj problem na mom autu. Majstor je skidao volan i menjao neku skalameriju koja ima veze sa airbag-om, a kako se to zove, pojma nemam. Uglavnom, posle zamene je obrisao grešku uz pomoć TEH2.

Valjda će neko na forumu znati kako se zove to što se menja.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• 9000CS
                      CBC Član
                      • 19.01.2008
                      • 30
                      • Istra

Aha, hvala na linku. Sad mi je malo jasnije, hvala na odgovorima.

Comment

• 9000CS
                        CBC Član
                        • 19.01.2008
                        • 30
                        • Istra

Da ne otvaram novu temu... Mijenjam vakumska crijeva 4 mm. Malo sam zapeo kod onog sto ide u kabinu nisam nista kopao po autu bolje da pitam kako doci do tamo? Mislim da je to od cruise controla.

Comment

Working...
                        X