pregrejavanje motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Da li je ovo neka neslana sala, ili neko stvarno vozi auto kad prokuva, pa onda ne otkloni kvar nego vozi opet i opet i opet........ ?!

Comment

• mixer
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 202
      • Skopje

Dodji ti da otklonish kvar ako si tako pametan!ps naravno da sam sachekao da se stanje poboljsha i da se sve smiri,dolio vodu i produzio dalje sad je kod mene oko 50*C na asfaltu a od kuke sam bio udaljen nekih 30km.Shta sam po tebi trebao da radim?da peshachim,da chekam autobus taxi shlep shta ?Ako imash neshto pametno da kazzesh o.k. ako ne.....Nije Skopje neka palanka pa da ga doguram kuki ili kod majstora 100m!
      Jahači magle

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Nema razloga da koristis takav ton u komunikaciji, samo i jedino ti si kriv za svu nastalu stetu.
        Ako ne znas sta je vozilu, a nesto ne valja, nemoj da pametujes nego ostavi i ne diraj. Verujem da bi i taxi i slep sluzba bili jeftiniji od predstojece popravke.
        Automobil nije drvena taraba pa da moze svako da ga popravi na osnovu uputstva sa interneta. Kad vec zivis u velegradu, sigurno postoji i neki automehanicar koji moze da sanira kvar, samo treba odvesti vozilo tamo. Voziti najmanje 2 meseca automobil u takvom stanju je ravno ratnom zlocinu.

Comment

• mixer
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 202
          • Skopje

Komunikacija je u redu!Nema velikih slova i uvreda kao shto mozze svako da vidi!Lako je praviti se pametan na tudjoj muci!Auto je odvezen kod majstora .Ustanovljeno je kao shto sam se i plashio od samog pochetka i samo se teshio da je mozzda ovo ili ono.A dihtung se morao smeniti svakako.Termoprekidach je mozzda i radio ali mu je bio polomljen plastichni deo pa je bio zalepljen pa je zamena i onako bila neophodna,a termostat koji je blokirao s vremena na vreme bike isto zamenjen.Auto do sad nije ni JEDNOM prokuvao a kad se to desilo odma je otisho kod majstora tako da ne vidim shta sam pogreshio.A ako i dalje mislish da greshim prijavi me u Hag!
          Jahači magle

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Karla?

Ooooo tetka Kaaaarlaaaaaa

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Druze ja mislim da si ti jedan od izuzetno retkih ljudi na ovom forumu koji drzi nogu na pedali gasa dok je skala temperature u crvenom, nemoj da se ljutis ali uvek postoji neko drugo resenje... drugari... sajle... nemam pojma. A i sta fali busu???!!!
              Javi sta ce sve da se odradi na motoru i koliko ce da te kosta
              "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Milane,nije skidanje termostata uzrokovalo krivljenje glave.!Prica je vec bila gotova,kako sam napisao u prethodnom tekstu.Ovo citaju i ljudi koji hoce da nauce kako da rese neke probleme u vezi pregrevanja motora,nemoj ih zbunjivati...

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Ajde i mene nesto naucite:

Jel pritisak u posudi za tecnost sme da bude toliki, da pocinje da izlazi cim se malo odvrti poklopac ( na sveze ugasen motor) ?
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Znas valjda da se ne sme otvarati poklopac kada je motor vruc,ili ne daj boze pregrejan.U praksi,kada motor radi i ventilator odradi svoje,sme se polako otvoriti poklopac i rash.tecnost nece izlaziti.Otprilike ispod 90 stepeni se sme otvoriti poklopac a iznad 90 ce doci do izlivanja.Kada se ugasi motor (a temperatura blizu ukljucenja ventilatora) dolazi do naknadnog podizanja temp. i moze izaci dosta tecnosti.Oprez!

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Ok.

Ipak sumnjam da mi poklopac nije u redu, tj valjda bi ispustio deo sabijenog vazduha. Jel mogu da stavim bilo koji poklopac koji pasuje na otvor ili moram da trazim konkretan? Jel postoji nov poklopac na trzistu?

pun sam pitanja

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Cim pravi toliki pritisak, nesto nije u redu.
                        Na ovako ispadne kad sedis i gledas sta ce da se desi tacnije, kad verujes brzopletim majstorima umesto kazaljkama i meracima
                        Sonda ugurana u listice pored "ulaza" u hladnjak

(termostat, skoro nov, nije otvarao dovoljno, pregrevanje > pritisak, vidi debljinu creva iz termostata )

i deo starog termostata koji vrli serviseri nisu nasli/izvadili pri prethodnoj promeni, izgleda da je potkacio ono debelo crevo pa je srecom ono puklo.

I to je kad slusas prodavca koji kaze, stavi ovaj sto nema plasticne nogice, nece da se raspadne

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Ufff dobro je!

Kod mene creva nisu ni deblja ni tvrdja nego inace. Samo sam malo brinuo da li poklopac uopste ima odusak - verovatno ima jer bi se nadulo i verovatno bi negde popustilo.

Dakle za mene vazi ono "narani prasice i ne pipaj dugmici"
                          Koristan je ovaj forum

Comment

• Ji 4Tze
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 806
                            • bg
                            • Honda CR-V 4WD

pa valjda ima odusak, ne nateze se do kraja

Comment

• Chila
                              CBC Senator XXL
                              • 18.07.2008
                              • 401
                              • Kos. Mitrovica

Re: pregrejavanje motora

Originally posted by mixer
                              Odavno nisam postavio pitanje,samo sam pratio (nijesam imao primjedbe shto bi rek'o Crnogorac)ali sada moram! Mislim da imam ozbiljan problem na moju kiju sephiju (mazdin motor 1,6 sohc 1993)Mislim da mi se motor kontinuirano pregrejava.Naime kad krenem ventilator se upali kod prvog stajanja na semafor i ne gasi se do zavrshetka voznje,a ranije secham se da se palio i gasio po potrebi.Inache ventilator se ugasi zajedno sa motorom nije kao kod keca da radi i kad se ugasi motor!Ajd da je to u redu (shto se ne gasi ventilator)a NIJE ,nego kad stanem a motor josh radi ekspanziona posuda se napuni do vrha a [nekad i curi rashladna technost napolje pa kasnije moram da dopunim,]pa odjednom hladnjak povuche technost nazad i za neko vreme sve je normalno.Inache to da ventilator kontinuirano radi za sve vreme voznje traje vech godinu dana ,znachi tako ga vozim a ovo sa rashladnom tekuchinom koja se ponekad izliva iz eksp.posude 2-3.Ajmo slichna iskustva ovde
                              Druze,procitao sam sve komentare pazljivo i iz istih a na osnovu licnog iskustava mogu da ti kazem sledece: '' ne bih da budem zlurad ali mislim da je tebi pustio dightung na glavi motora i to negde kod izduvnog ventila" ! Zato ti nestaje vode pa povremeno dolivas,jer deo vode odlazi zajedno sa izduvnim gasovima! Zato ti se stvara pritisak u ekspanzionoj boci jer deo izduvnih gasova dospeva u sistem za hladjenje sto dodatno zagreva ionako vec topalu rashladnu tecnost!
                              Ovo ti govorim iz licnog iskustva jer se meni desavalo isto na kalibri proslog leta,ali apsolutno isto i onda su mi majstori govorili: to ti je zbog plina,gubi ti vodu na racvi od plina,ne valja ti poklopac na ekspanzonoj boci,termostat,termodavac,prljav rashladni sistem .... i ja promenio sve ovo,oprao sistem i ne znam sta jos i nista se nije promenilo i tko sam vozio i doivao po malo vode dok mi nije zakovao motor! Imao sam srece pa nije skroz,vozio sam i stao da napravim puzu,ugasio,popio kafu i kad da krenem nece da upali.Posle krace provere otkrijem emulziju na meracu nivoa ulja. Posledice: majstorskim zargonom receno prevrnuo se leteci lezaj na radilici i zaglavio. popravka me je kostala 250 eura,radiica nije morala da se skida samo lezajevi ravnanja glave dightunzi i ne znam sta ono bese.
                              Moj ti je savet da auto oteras kod majstora da ti skine glavu i onda ce ti sve biti jasnije i ustedeces sebi nesto novca i zivaca!
                              Samo vas gledam ...

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

zakljucati!!!

Comment

Working...
                                X