Kako se stavlja dihtng glave

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Golub.BG
    CBC Veteran
    • 04.02.2007
    • 103
    • Beograd

Kako se stavlja dihtng glave

Posto sam pre neki dan spalio dihtung glave klik
    e sad posto sam pre mesec uradio komplet glavu pitam se dali sam ja negde pogresio, posto mi nije jasno zasto je dihtung izgoreo.
    Jedan od razloga moze biti to sto sam vozio sa puknutom izduvnom granom - moze li biti?

Drugi razlog koji mi pada na pamet jeste da sam dihtung pogresno okreno - ziv covek gresi

Koja strana ide na blok a koja na glavu ?
    A

B
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

Na svakom dihtungu pise TOP ili OBEN ako je nemacki,a i drugo moraju sve rupe da se poklapaju.
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Golub.BG
      CBC Veteran
      • 04.02.2007
      • 103
      • Beograd

Veruj mi da na ovom ne pise, a dihtng moze da se zarotira oko Z-ose tj. mozes da ga prelomis na pola i bice jednak kao likovi u ogledalu, jedina razlika gornje i donje strane jeste ova na slikama.

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Nisi nigdje naveo koji auto i motor imas. Dali si ravnao glavu i koju vrstu vijaka za glavu ima taj motor?

Comment

• Golub.BG
          CBC Veteran
          • 04.02.2007
          • 103
          • Beograd

^ Izvinjavam se upitanju je Austin 1300 '72, brezoni izlaze iz bloka, a kao sto napisah glavu sam komplet uradio pre mesec dana.

Comment

• remus
            CBC Senator XXL
            • 25.12.2004
            • 695
            • Zrenjanin

Koliko se meni cini nisu iste strane,na A slici ti je veca rupa sa desne strane,a manja sa leve. A na B slici obrnuto tako da i na bloku mora da ima tako nesto.
            VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

A strana ce ici do bloka. Prije nego montiras , trebas provjeriti dali je blok ravan, zategni moment kljucem i dobro odzraci rashladni sistem.

Comment

Originally posted by Golub.BG
                ^ Izvinjavam se upitanju je Austin 1300 '72, brezoni izlaze iz bloka, a kao sto napisah glavu sam komplet uradio pre mesec dana.
                To je bio auto!!! u kakvom je stanju mislim prvenstveno na limariju i enterijer? kako se snalaziš za delove? da li za njega treba imati specijalne alate sobzirom da je Englez? Pozzz

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Ima vrlo cudna i ludacka resenja nekih sklopova. Inace mu je auto vrh, kao iz salona, kako kaze limarija nikad radjena tako da prosto za ne poverovati.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Obicno A strana ide do glave a ona gde su prstenovi sastavljeni ide do bloka. Ali da li je uvek tako, to bi trebao neki profesionalac da kaze. U svakom slucaju proveri da li je blok ravan ko sto Valent rece. Da li je glava aluminijumska ili gvozdena?

Comment

• Golub.BG
                      CBC Veteran
                      • 04.02.2007
                      • 103
                      • Beograd

Ajd redom da odgovorim
                      @remus
                      Mislim da ce ti ove dve slike olaksati, nemoj obracati paznju na rupicu koju sam prosirivao

@Vuja66
                      M ti rece sve i tako je a o autu imas malo vise ovde Klik

@Valent Vudriga
                      Blok sam proverio pre mesec dana kada sam uradio glavu, sve je bilo ok, temp. ok,auto sam vozio i nije bilo problema.
                      Jedino sto je moglo izazvati problem voznja sa puknutom izduvnom. Ili to sto sam ka bloku okrenuo stranu B

Sa kad gledam i meni je logicno da A ide ka blok a B ka glavi, ko radi taj i gresi, brzopleto sam sklapao nisam razmisljao.

a mozda je i dfastu pravu? Onda nisam pogresio, mada sad mislim da jesam

@dfast
                      Sve je gvozdeno, nema aluminijuma, ustvari lazem te karter je aluminiumski

I sad je 1:1 za A i B stranu

Comment

• Austin
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2006
                        • 364
                        • Novi Sad, 45°15'14.67"N, 19°50'58.96"E

Najverovatnije je problem u kvalitetu dihtunga, kupi negde ovakav: http://www.minispares.com/Product.aspx?pid=37368 proveri da li su glava i blok ravni, zategni glavu na pravi momenat (trebalo bi da se dotegne posle 1000 km) i mislim da nece biti problema. Sve ovo ti pricam iz licnog iskustva

PS
                        Obavezno procitaj ovaj clanak: http://www.minispares.com/Article.aspx?aid=275
                        It floats on fluid

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Sto i na koji nacin je provjereno na bloku?

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Bice da samo nije bilo dobro stegnuto, gvozdene glave treba jace stegnuti nego aluminijumske i obavezno dotegnuti , ne mora na 1000km ako se auto vozi po gradu na kratkim relacijama, pali-gasi, moze se dotegnuti i nakon 7 dana. Bitno je da motor pregura sto vise ciklusa vruce hladno bez velikih naprezanja.

Comment

• Golub.BG
                              CBC Veteran
                              • 04.02.2007
                              • 103
                              • Beograd

Prvo da kazem da je glava zategnuta bila moment ili ti kilo kljucem, srafoivi zatezani po redosledu kako treba, i stegnuta je odgovarajucom kilazom i malo vise, po knjizi treba 42lb tj. 5.81 kg a ja sam na 6kg

Ajd opet redom

@Austin
                              Dihtung je Victor Reinz tako da sumlje u kvalitet nemam a da ima boljih ima.
                              Dotezao sam je posle 7-10 dana, sa istom kilazom 6kg

Hvala za link

@Valent Vudriga
                              Pa metodom stapa i kanapa
                              Skino sam brezone, ocistio blok, iskapao ulje po bloku i spustio na njega staklo od 5mm ulje se razlilo odma i nije bilo nigde supljeg prostora,i jos sam gledao , tesko je opisati recima, znam da nije 100% tacna metoda ali sam siguran da nije kriv blok.
                              I da zalepio sam smirglu na staklo o prevukao lagano preko bloka svuda ravnomerno skida.

No sta je tu je nego recite vi meni sada kada dodje nov dihting koja strana ide gde?

Jel definitivno da A na blok?

Comment

Working...
                              X