Zamena lambda sonde

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zokac
    CBC Veteran
    • 11.03.2008
    • 101
    • kragujevac

Zamena lambda sonde

Stara lambda je sa jednom zicom,imam novu sa 4 zice.Pitanje je da li mogu da ugradim ovu sa 4 zice,tako sto bih na 2 bele koje su za grejac,doveo novu instalaciju sa kontakta preko releja.Crna je signal za ECU,i nju bih vezao na postojeci dzek.Ostaje siva,masa nju bih vezao negde na masu motora.Da li je ovako dobro i da li bi radilo?Pozz
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

sto bi stavljao sa 4 kad ti je jeftinija sa 1 zicom i odgovara na tvoj auto bez ikakvog prevezivanja...

Comment

• zokac
      CBC Veteran
      • 11.03.2008
      • 101
      • kragujevac

Zato sto imam novu sa 4 zice i mislim da je bolja zbog grejaca,kod mene je sada neki fen koji je greje,a nisam siguran da je ispravan

Comment

• zokac
        CBC Veteran
        • 11.03.2008
        • 101
        • kragujevac

Ima li nekog da pomogne..

Comment

Tebi na opel X14XE motoru treba cirkonijumski lambda senzor sa 1 žicom opel 8 55 333.OEM je Delco USA i zato je skupa,ali lično smatram originalni konektor značajnom stvari za naponski signal bez krimpovanja sa zamenskim senzorom.
          Lambda senzora sa 4 žice ima više vrsta.Grejačem takvih senzora upravlja ECU.
          "Fen" o kome govoriš je pumpa "secondary air injection" koja se aktivira kada je motor hladan,i isključuje kada pređe u closed loop.Kada čuješ to karakteristično zujanje pumpa radi,a sistem čine i vakuumski ventil prema izduvnoj grani,ventil koji ga kontroliše i gumena creva koja spajaju pumpu sa ventilom na izduvnoj grani.Vazduh se ubacuje da bi u tom određenom periodu omogućio sagorevanje nesagorelih komponenti izduvnih gasova u samoj u izduvnoj grani što smanjuje emisiju i podiže temperaturu katalitičkog konvertera i lambda senzora na (visoku) radnu temperaturu.Na tom motoru mesto ubrizgavanja vazduha je upstream,na početku izduvnog kolektora,pre lambda senzora.Sve je napravljeno tako da nikakve prepravke nisu potrebne.

Comment

• zokac
            CBC Veteran
            • 11.03.2008
            • 101
            • kragujevac

Elwood,hvala na odgovoru,porucio sam iz Cacka original i stize autobusom.Znaci popravljeno u toku dana.Pozz

Comment

Working...
            X