kod naglog kocenja zacuje se udarac kod levog tocka...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

kod naglog kocenja zacuje se udarac kod levog tocka...

... a odmah zatim i kod polaska nakon tog kocenja. Prednji tocak je u pitanju.
    Udarac nije jak, vise je kao "tak" nego "tras"
    Sve ostalo je OK, ne vuce u stranu, ne trese, ne bih ni primetio da nisam bas jako ukocio. Kasnije sam namerno par puta ukocio snazno, svaki put se cuje, i nakon toga obavezno kad polazim, posle voznja ide bez zvukova. Kao da se nesto pomeri kad ukocim, pa se onda vrati kad krenem.
    Nema lufta u lezajevima, homokineticki je zdrav, reglaza je radjena u oktobru i nista nije primeceno (mada nije ni bogzna kako gledano).

Koliko je to ozbiljno-hitno ? Moj problem je sto ceo januar ustajem u 7 i radim do kasno uvece (priroda posla zahteva bas ovo doba godine) pa prosto nemam vremena da ostavljam kola kod majstora, i veoma cesto sam u pokretu. Mehanicari koji vrede su uglavnom u fazonu "ostavi pa da vidimo", a ja sve mogu osim da ostavim.

Moram da napomenem da sam imao slican zvuk na prednjim tockovima prilikom kocenja u voznji unazad (ne naglog nego uvek kad prikocim), i to je nestalo kad sam promenio koc.plocice.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • 4motion
    CBC Veteran
    • 07.01.2009
    • 112
    • Beograd
    • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Re: kod naglog kocenja zacuje se udarac kod levog tocka...

Idi sistemom eliminacije, homo zglob nije sigurno, lezajevi u tocku verovatno nisu, spone isto, pa tako kreni redom, ali skidanje tocka ti ne gine, a tada skini i celu kljesta, plocice, vidi gumice...., lupam .... mozda i amortizer.
    Ovako tesko da ces saznati, nego skidaj i cepaj, a manjak vremena jbg.

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

selen blok

Comment

• Goran
        Moderator
        • 06.10.2004
        • 535
        • Vrbas

Verovatno su labave plocice u celjusti (pa prilikom kocenja imaju pomeraj napred-nazad u pravcu okretanja tocka) ili cela kociona klesta. Proveri prvo to
        Originally posted by Dora
        Banovao me Goran
        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

U vezi kocionih celjusti i plocica - tacno to je bilo u pitanju 1. put (ono opisano sa rikvercom). 100% da je i sad isto u pitanju.
          Moj problem je sto mi je tajming nevidjeno ispunjen, zivim k'o Nikola tesla (spavam 4h dnevno), to ce da traje bar jos nedelju dana. Dakle ne opterecujte se, resio sam da se vozim ovako jos 10-ak dana zato sto se sad mnogo tishe i redje cuje nego kad sam imao slican zvuk sa rikvercom.
          Malo sam se uplasio zato sto moram za vikend da predjem oko 600km, a posto se sad ionako ne vozi brzo zbog leda i snega - prezivecu nekako, pa javljam sta je bilo kod majstora.

hvala i pozdrav svima

Comment

• MirkoDamnjanovic
            CBC Senator
            • 26.09.2008
            • 291
            • Srbija
            • Cetvorotockas

Mom caletu majstor izgubi osigurac za plocice pre par godina. I znas sta... i dalje vozi bez osiguraca (nema da se kupi...). Samo malo klaparaju, nije nista sto bi ugrozilo bezbednost.

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Nemojte me pogrešno razumeti, ali mnogo ne volim kad čujem da se neko tako olako ophodi prema kočnicama Jednom mi se desilo da mi je kočnica propala pri naglom kočenju i onako u brzini sam je pustio i ponovo pritisnuo i zakočio normalno... posle toga je kočilo normalno, ali sam ipak momentalno krenuo kod majstora, da bih mu pri ulasku u dvorište otkinuo kapiju jer mi je propao glavni kočioni cilindar... znači od prvog propadanja do njega sam prešao 20-ak km čak sam mu umalo promašio skretanje pa sam neposredno pre njegovog prilaza kući ukočio naglo (znači radile kočnice sve super) i kada sam mu ulazio u dvorište propala mi je totalno kočnica i kada sam je pritisnuo 5x ona i dalje ne reaguje i onda sam smotao u kapiju da ne bih nekog povredio u dvorištu...

Samo hoću da kažem da o čemu god da je reč ne treba se igrati s kočnicama, mislite makar malo na sebe ako vam već nije stalo do drugih
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

Jedna stvar je glavni kocioni cilindar a potpuno druga je zveckanje plocica jer setaju manje od pola milimetra

Comment

• MirkoDamnjanovic
                  CBC Senator
                  • 26.09.2008
                  • 291
                  • Srbija
                  • Cetvorotockas

Deki jesi li resio problem? Imam novu ideju ako nisi

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

uf, ja sam zaboravio na to zato sto nisam cuo taj "tak" zvuk odavno. Verovatnije je da nisam ljudski stisnuo kocnicu jos od bozica. Svejedno cu ovih dana kod majstora zbog zamene paknova, pa cemo i to da resavamo.

svejedno, 'ajde pljuni to sto ti je na pameti

Comment

• MirkoDamnjanovic
                      CBC Senator
                      • 26.09.2008
                      • 291
                      • Srbija
                      • Cetvorotockas

Meni pri saltanju cakne i kocenju. Najjaca se cuje kad skrekrecem desno. A radi se o "pogaci" - guma na solji nosaca amortizera. Tu ima i neki lezaj koji ako je istrulila pogaca i on treba da se menja.

Dugo sam trazio odakle se cuje i iz kabine ne moze da se provali ni da je napred ni nazad. Eto cisto mozda je i kod tebe ista stvar.

Pozdrav

Comment

• KURE
                        CBC Član
                        • 08.03.2008
                        • 11
                        • Krusevac

Slican slucaj,probaj da otvoris vrata i da naglo podjes a zatim i kocis i cuj da li se cuje zvuk pa javi

Comment

Working...
                        X