fiat stilo-loose connection?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • geko
    CBC Početnik
    • 23.03.2009
    • 4
    • vojvodina

fiat stilo-loose connection?

dakle radi se o stilu 1.6 16v 2003god.od pre nekoliko dana je prvo poceo da mi ispisuje poruku low oil pressure i to samo kad ga palim nije bitno da li je hladan ili vruc.ta poruka mi stoji nekih 3-4sec. i onda nestaje.u toku same voznje ne izbacuje mi tu poruku i auto se sasvim normalno ponasa.ulje sam mu menjao pre nekih 3000km i stavio sam isto ulje kao i prethodni put total quartz 7000 10w40 i nisam imao nikakvih problema.na sipci za merenje ulja pokazuje mi nivo koji je nesto veci od polovine dozvoljene tako da sigurno ulje nije na minimumu.i tako danas usred voznje ispise mi poruku loose connection i istovremeno je upalio lampicu za abs,asr i nekakav trougao sa znakom uzvika.stanem,ugasim auto sacekam neki minut,upalim i gle cuda sve radi sasvim normalno.odmah sam otisao kod majstora koji mi je rekao da se ne brinem za to jer je to boljka sto se tice stila.i jos sam zaboravio da napomenem-pre nekih dve nedelje prilikom paljenja ispisao mi je poruku alternator fail i otada,barem sto se toga tice,nije mi vise ispisivao tu poruku.e sad mene interesuje da li svi kvarovi imaju jedan te isti uzrok ili je svaki kvar zaseban ili je jednostavno elektronika kod fiata shnj kvaliteta.
    unapred hvala
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Re: fiat stilo-loose connection?

Pročitaj http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=358&t=40458

Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• miodrag lazic
      CBC Početnik
      • 12.01.2010
      • 3
      • Beograd

Ja takodje imam fiat stilo 1.6 16v 2003. godiste 3.vrata. . .Na automobilu se desava identicno sto se desava i prethodnom sa posta. . .U toku voznje, izadje loose connection /alternator failure i auto se ugasi. Auto odmah upalim, i sve radi najnormalnije... alternator je servisiran, cetkice zamenjene,odnosno regler, isciscena kontrolna tabla, provereni releji. . ma nema sta nisu uradili, auto servis je Macan u Visnjickoj banji. .trenutno je bas kod majstora, pokusavaju da detektuju kvar, ali kazu, ne mogu da ga navataju. .

Video sam da je neko rekao da se pogledaju postovi oko akomulatora, pa ne znam da li do kvara moze da dodje usled loseg akumulatora koji sam stavio pre 2 gofdne (boch mislim 50 ampera), a za stilo treba mislim 60 da bude

Da li je u pitanju njihova nestrucnost, nedostatak dijagnostike ili nesto trece, ne znam. Vec sam puko oko 7000 din. a problem mi nije resen. . .Ne znam da li sa Deltom da probam, iskustva ljudi su oprecna, od zadovoljstva, do odgovora nakon uzetih 10tak hiljada evra da je auto ok, a nakon par dana bi se opet desio problem. . .

Ako neko moze da pomogne, bio bi jako zahvalan, a ako ja resim problem, napisacu da drugima pomognem.

Comment

• ivicakovac
        CBC Početnik
        • 13.12.2009
        • 7
        • Kragujevac

Vidi da nisu slucajno popustili kablovi na klemama meni se desilo na mom fiat bravo 1.8 da ga na trenutak ugasi, a samo se kabal, koji se srafi na klemu, olabavio i izgubio bi kontakt na momenat u voznji.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Po iskustvima ljudi sa bratskog foruma,
          Code:
           [url]http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php[/url]
          reklo bi se da te muči čuveni D4 konektor. Ali sad će majstor Goran da se javi, verovatno još nije video da ima nešto u vezi Fiata.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• miodrag lazic
            CBC Početnik
            • 12.01.2010
            • 3
            • Beograd

Ponovo ja da se javim po istom problemu, sa jos detaljnijim informacijama. . . Dakle, da potsetim na problem, moj fiat stilo 1,6 16v 2003. god. se u toku voznje ugasi, na displeju pise. . . loose connection, altrn. fail. upali se zuti trougao. . . Auto momentalno upalim, i ponovo sve radi normalno. . . Pri samom startovanju motora, na kontrolnoj tabli se svecica za akumulator zadrzi na 2 sec. i pise altr. failure. . .sem toga nemam nikakvih problema. . . Do sada je proveren akumulator - boch, garancija jos 2 meseca (ima 52 Mha), receno mi je da bi trebao da ima bar 60 Mha,ali on na pokazivacu ispise pri 3000 obrtaja da daje snagu od 14 volti, receno mi je da je to ok. Alternator je servisiran (valjda uspesno), i on kako mi je receno "na stolu" radi bez problema. . Sem toga, provereni su releji, da li su popustili kablovi, tabla osiguraca je kao nova (uvideo se u isto) dakle nije prljava. . .po prici majstora, urađeno je sve sto je moguce uraditi. .

Problem je što mi sem te price, i stotinak uzetih evra problem i dalje nije resen, pa bih jos jednom molio bilo koga ko ima neki savet ili moguće resenje da mi pomogne, jer mi je neverovatno da ovaj kvar nema resenje.

Pozdrav, i hvala unapred

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Koje su greske bile zapisane u memoriji BODY modula kada si prvi put otisao u servis?
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• miodrag lazic
                CBC Početnik
                • 12.01.2010
                • 3
                • Beograd

au, pa to ne znam, ali vidim da Vi imate dijagnostiku i ostale skalamerije za ispitivanje. . .da li radite Fijat stilo da dodjem kod Vas?

ne znam vise sta da radim, jedini mi je spas da taj majstor sto mi radi pojma nema, i ne zna da napravi alternator, ili da ne zna gde je kvar, inace covek je po njegovoj prici sve probao. . .

Cuo si moj problem, ako mislis da moze da se resi kod Vas, da se dogovorimo kada da ostavim kola, ako moze za vikend, bilo bi idealno. . .

Pozz i hvala

Comment

Working...
                X