Vectra B, 1.8 '96 - problem sa startovanjem motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Vectra B, 1.8 '96 - problem sa startovanjem motora

Kada se ugreje ili je napolju jako toplo, auto jako tesko startuje. Znaci treba verglati dosta da se startuje motor. Prvih par sekundi po startovanju tesko prima gas i motor radi nemirno i desava se da se ugasi po nekoliko puta. Kada se jednom konacno pokrene radi odlicno i bez ikakvih problema. Danas sa skoknuo do BGa i kada sam hteo da pomerim malo auto neposredno posle gasenja motora nisam uopste uspeo da ga startujem. Posle nekoliko sati kada sam ponovo dosao po auto startovao je odmah bez problema.

Nedavno sam cistio dizne, menjao bendiks (jer se raspao) i jos neke stvarcice na alnaseru, ali u sustini stanje se nije znacajnije popravilo. Hladnim jutrima pali dobro (ne bas na pola ljuca kao ranije ali posle 1-2 sekunde), kad je toplo pocinju problemi.

Auto ide kod majstora u ponedeljak ali bih hteo da saznam cemu da se nadam.
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: Vectra B, 1.8 '96 - problem sa startovanjem motora

Treba proveriti više stavki, moj "tip" je senzor radilice.

Pozdrav!
    BP

Comment

• skaarj
      CBC Veteran
      • 25.03.2005
      • 176
      • Novi Sad

Vidis moguce... Nije mi palo na pamet....

Mada generalno ne znam da li su i na drugim autima ti senzori toliko losi... Za 6 godina koliko imam auto promenio sam tri senzora bregaste i dva radilice...

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Stavljao si originalne GM delove/senzore?

Comment

• skaarj
          CBC Veteran
          • 25.03.2005
          • 176
          • Novi Sad

Valjda. Svi su bili u GM kesicama sa odgovarajucim siframa na njima i ostalim detaljima. Ako se dobro secam pisalo je da je uvoznik Cirkom. Proizvodjac senzora cini mi se da je Simens (imam negde oba poslednja senzora, pa ako ih nadjem pogledacu). Postoji GM logo na svakom tako da se nadam da su originali, jer sam ih i platio kao da jesu.

Pratio sam svojevremeno UK Vauxhall forume i skoro da nije bilo vlasnika Vectre B koji nije imao neki problem sa jednim ili najcesce oba senzora. Proslo je tome godina, pa sam se izgleda uzaludno nadao da su mozda malo usavrslili te senzore da ne crkavaju tako cesto.

Comment

• miroslavm
            CBC Senator
            • 13.02.2007
            • 208
            • Beograd, Zvezdara

Hm. Imam isti auto-98 godište. Od pre pet dana počelo je nešto čudno da se dešava - u proseku tri četiri puta dnevno ( takođe kad se ugreje) secne u vožnji, ili se jednostavno ugasi. Juče mi se desilo u levoj traci autoputa, a onda na plavom mostu celih pet minuta u četiri popodne na 35 stepeni ! Pre par dana sam ga odveo na dijagnostiku u Beoauto, ali je problem da ne gori uvek lampica, i kad radi onda lepo, mirno radi i rekoše da je sve OK. Svašta mi je prolazilo kroz glavu, od kablova do vakuuma u rezervoaru, međutim juče mi se smučilo i odem u servis ( drugi ) i srećom provozasm se, počeo je da trza, slabo da vuče, i na kraju ostade upaljena lampica, gde je majstor konstatovao senzor bregaste. Reče mi da bi bilo dobro i radilice ( nije nužno, ali kaže obično brzo ode i taj ) Taj deo oko senzora radilice nije mi jasan , on valjda ili radi ili ne ,zašto bih i njega morao ? Inače imam poverenja u tog majstora, ostavio je momentalno sve i seo sa mnom u kola i pokazivao mi na monitoru šta i kad signalizira, pa ne verujem da me loži.
            Najniža cena do koje sam došao je za bregastu Simensov 2500 din, a za radilicu neki na E... 3500 din. U drugoj radnji su 2700 bregaste a 4200 radilice.
            Ako neko nađe povoljnije a da nije kinesko , tursko neka javi. U drugoj radnji mi je prodavac rekao -imam i jeftinije , ali ne smem da vam preporučim..

Comment

• boskombo
              CBC Član
              • 12.05.2008
              • 86
              • Beograd

Ja cu isto u skorije vreme da menjam senzor bregaste, meni poneki put secne tokom voznje ali jedva primetno, u principu ne bi trebao jos ali kada budu slicni simptomi kao i tvoji moracu i ja da menjam. A inace je slican motor kao i tvoj stim sto je moj 1.8 16v sa 125 ks - 2001 god!

Comment

• skaarj
                CBC Veteran
                • 25.03.2005
                • 176
                • Novi Sad

Ja recimo sada nemam apsolutno nikakvih problema u voznji. Ali startovanje jako tesko ide kad je toplo. Nikako da odem do majstora jer mi auto treba svaki dan, ali za neki dan cu na more pa cu da zaduzim nekoga da ga otera dok sam tamo i da se to sredi.

Gore sam komentarisao kako su ti senzori prilicno losi i ja sam menjao vec nekoliko komada. E sad neko pomenu i cene koje su prilicno nize od onoga sto sam ja placao svojevremeno (mada tu ima nekoliko tipova), pa ako moze na PP kontakti firmi (ja sam iz NS ali ni BGD nije problem) gde se senzori mogu naci najpovoljnije.

Comment

Working...
                X