Posedujem Fiat Punto II 1.2 8V 2002 godiste. Problem se pojavio prvi put pre mesec dana pri startovanju motora. Motor je "progutao knedlu" a zatim je normalno nastavio rad u ler-u a potom se upalila lampica check engine i ostala da svetli u naredna dva dana tokom kojih je motor vise puta pokretan. Treceg dana lampica se vise nije palila nakon startovanja a posle dva dana problem se ponovo vratio ali bez "progutane knedle". Ako neko zna o cemu se radi molim da mi odgovori?
Fiat Punto II check engine lampica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Fiat Punto II check engine lampica
Originally posted by djuraTreceg dana lampica se vise nije palila nakon startovanja a posle dva dana problem se ponovo vratio
Pali lampicu ili ima knedlu .....
Pre mesec dana kada se upalila prvi put jel vozen u servis da se vidi sta je ili ste cekali da prodje samo od sebe?
Zasto se pali mora se videti skenerom ne mozete sami,niti moze bilo ko online da pomogne,vec samo nagadjanje.Pozitivno je sto je ostala da svetli ne bi trebalo dugo da traze uzrok.Poslednji nek ugasi svetlo
-
-
Kvar sigurno postoji, ja sam do pre pola godine imao punta i srećom sam ga se rešio, sada sam vlasnik citroena...
Izmeri kompresuju u cilindrima pa da vidimo kakve su vrednosti, moguće je da su ti svećice neispravne, prekontroliši ih... odvezi negde u servis, ja iz iskustva mogu da ti kažem da nisam bio zadovoljan ni sa jednim servisom u NS, možda bi neko od članova foruma mogao da posavetuje neki servis u BG, vidim da se Gavra bavi tim poslom pa bi mogao da da potpuniji odgovor...
Comment
-
-
Originally posted by GavraJa sam siguran da kvar postoji i da se neces bas oduseviti kada budes cuo cenu popravke...
Ne bi mogao da pričaš o ceni da ne sumnjaš na jednu stvar...
Comment
-
-
Ja bi čoveku pomogao koliko mogu jer znam šta znači problem na kolima a shvatio sam da ovaj forum i služi u tu svrhu, kako bi jednu druge naveli na rešenje problema i eventualno uštedeli novce i vreme... ako Gavra ima predstavu gde leži problem neka uputi čoveka da se nemuči i da mu razni majstori neuzimaju novac, a na kraju ne reše problem... tako da Gavro kad si se već uključivao u ovu temu ispoštuju čoveka, a i nas druge koji ćemo se možda susresti sa sličnim problemom pa da znamo gde je problem...
Comment
-
-
Voleo bih da svi koji ste me pomenuli,bez uvida u auto vec ovako online kazete coveku sta da kupi ,kako se menja i garantujete da ce kvar biti resen.
Posto velika vecina misli da je moguce popraviti auto online bez posete majstoru,da Vam pomognem,na forumu mozete razmenjivati misljenja i iskustva,nista vise. Bez posete servisu to se svodi na nasumicnu zamenu delova,cak i ako pogodi slucajno sta je neispravno opet mora ici u servis na adaptaciju/kodiranje.
A kad sami radite a od servisa hocete samo kodiranje onda je 3 do 5 puta skuplje nego da ste isli pravo u servis.
Ko je voljan da napamet kaze clanu djura sta da menja nek izvoli...Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
A, čemu sada ovaj tvoj post ?
Originally posted by GavraOriginally posted by neshaoctNe bi mogao da pričaš o ceni da ne sumnjaš na jednu stvar...
Šta je sad problem da napišeš šta znače ti kodovi grešaka koji si naveo ???
Da zaista imaš želju da pomogneš...a ne samo da vrbuješ mušterije, ti bi odavno napisao na način da svi to razumeju šta bi moglo da bude, tj. šta znače ti kodovi grešaka na koje sumnjaš...
Ugledaj se na ostale majstore na Cannonu koji odmah u prvom svom postu napišu šta je najčešći problem...ili zatraže neke dodatne podatke...ili, ako je kvar zaista specifičan onda predlože da se ode do nekog servisa. Ali...niko od njih ne napiše slovo i 4 broja...a, onda ne želi čoveku da objasni šta znači taj kod...
Comment
-
Comment