Fiat Punto II check engine lampica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djura
    CBC Početnik
    • 02.06.2009
    • 6
    • novi sad

Fiat Punto II check engine lampica

Posedujem Fiat Punto II 1.2 8V 2002 godiste. Problem se pojavio prvi put pre mesec dana pri startovanju motora. Motor je "progutao knedlu" a zatim je normalno nastavio rad u ler-u a potom se upalila lampica check engine i ostala da svetli u naredna dva dana tokom kojih je motor vise puta pokretan. Treceg dana lampica se vise nije palila nakon startovanja a posle dva dana problem se ponovo vratio ali bez "progutane knedle". Ako neko zna o cemu se radi molim da mi odgovori?
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Fiat Punto II check engine lampica

Originally posted by djura
    Treceg dana lampica se vise nije palila nakon startovanja a posle dva dana problem se ponovo vratio
    A sta je tacno problem?
    Pali lampicu ili ima knedlu .....
    Pre mesec dana kada se upalila prvi put jel vozen u servis da se vidi sta je ili ste cekali da prodje samo od sebe?

Zasto se pali mora se videti skenerom ne mozete sami,niti moze bilo ko online da pomogne,vec samo nagadjanje.Pozitivno je sto je ostala da svetli ne bi trebalo dugo da traze uzrok.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• djura
      CBC Početnik
      • 02.06.2009
      • 6
      • novi sad

Samo prvi put je imao knedlu kada se i pojavila signal.lampica a kasnije se palila bez ikakvih problema vezano za motor i elektroniku.To traje 2-3 dana pa se samo ugasi.U servis ga nisam vozio.

Comment

• AstraGkaravan 1199
        CBC Početnik
        • 29.05.2009
        • 3
        • Novi Sad

Da ti nisu mozda ovlazili neki konektori u motoru tokom padanja kise/pranja, s obzirom da se kvar javlja povremeno?

Comment

• djura
          CBC Početnik
          • 02.06.2009
          • 6
          • novi sad

Neverujem da je od kise a motor nisam dugo prao.Konektori su dobro prikljuceni i siguran sam da dobro dihtuju.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Ja sam siguran da kvar postoji i da se neces bas oduseviti kada budes cuo cenu popravke,ako odes na vreme moze biti malo jeftinije .

Comment

• twin disc clutch
              CBC Početnik
              • 02.06.2009
              • 5
              • novi sad

Kvar sigurno postoji, ja sam do pre pola godine imao punta i srećom sam ga se rešio, sada sam vlasnik citroena...
              Izmeri kompresuju u cilindrima pa da vidimo kakve su vrednosti, moguće je da su ti svećice neispravne, prekontroliši ih... odvezi negde u servis, ja iz iskustva mogu da ti kažem da nisam bio zadovoljan ni sa jednim servisom u NS, možda bi neko od članova foruma mogao da posavetuje neki servis u BG, vidim da se Gavra bavi tim poslom pa bi mogao da da potpuniji odgovor...

Comment

• AstraGkaravan 1199
                CBC Početnik
                • 29.05.2009
                • 3
                • Novi Sad

Nisam siguran da ta tvoja verzija Punta ima hidraulicke podizace ventila, ako ima moguce je da je to upravo uzrok

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by Gavra
                  Ja sam siguran da kvar postoji i da se neces bas oduseviti kada budes cuo cenu popravke...
                  Što onda ne kažeš čoveku šta je u pitanju kada već vidim da i cenu popravke imaš u glavi...
                  Ne bi mogao da pričaš o ceni da ne sumnjaš na jednu stvar...

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Originally posted by neshaoct
                    P0351/P0352

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...i, šta piše u koloni pored za taj kod greške ( verovatno znaš i napamet )...jer od ovako ''gole'' šifre on nema koristi...

Comment

• twin disc clutch
                        CBC Početnik
                        • 02.06.2009
                        • 5
                        • novi sad

Ja bi čoveku pomogao koliko mogu jer znam šta znači problem na kolima a shvatio sam da ovaj forum i služi u tu svrhu, kako bi jednu druge naveli na rešenje problema i eventualno uštedeli novce i vreme... ako Gavra ima predstavu gde leži problem neka uputi čoveka da se nemuči i da mu razni majstori neuzimaju novac, a na kraju ne reše problem... tako da Gavro kad si se već uključivao u ovu temu ispoštuju čoveka, a i nas druge koji ćemo se možda susresti sa sličnim problemom pa da znamo gde je problem...

Comment

• Gavra
                          CBC Senator XXL
                          • 06.03.2008
                          • 2031
                          • Beograd

Voleo bih da svi koji ste me pomenuli,bez uvida u auto vec ovako online kazete coveku sta da kupi ,kako se menja i garantujete da ce kvar biti resen.

Posto velika vecina misli da je moguce popraviti auto online bez posete majstoru,da Vam pomognem,na forumu mozete razmenjivati misljenja i iskustva,nista vise. Bez posete servisu to se svodi na nasumicnu zamenu delova,cak i ako pogodi slucajno sta je neispravno opet mora ici u servis na adaptaciju/kodiranje.
                          A kad sami radite a od servisa hocete samo kodiranje onda je 3 do 5 puta skuplje nego da ste isli pravo u servis.

Ko je voljan da napamet kaze clanu djura sta da menja nek izvoli...

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

A, čemu sada ovaj tvoj post ?

Originally posted by Gavra
                            Originally posted by neshaoct
                            P0351/P0352
                            Na ovo sumnjaš. To si napisao. Dakle, sumnjaš, a ne garantuješ da je baš to jer nisi ni video auto uživo...
                            Šta je sad problem da napišeš šta znače ti kodovi grešaka koji si naveo ???
                            Da zaista imaš želju da pomogneš...a ne samo da vrbuješ mušterije, ti bi odavno napisao na način da svi to razumeju šta bi moglo da bude, tj. šta znače ti kodovi grešaka na koje sumnjaš...

Ugledaj se na ostale majstore na Cannonu koji odmah u prvom svom postu napišu šta je najčešći problem...ili zatraže neke dodatne podatke...ili, ako je kvar zaista specifičan onda predlože da se ode do nekog servisa. Ali...niko od njih ne napiše slovo i 4 broja...a, onda ne želi čoveku da objasni šta znači taj kod...

Comment

• AstraGkaravan 1199
                              CBC Početnik
                              • 29.05.2009
                              • 3
                              • Novi Sad

Nevalja mu bobina!

Comment

Working...
                              X