PASSAT B3,1991,2.0,115ks problem sa startovanjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • toskeeee
    CBC Član
    • 01.07.2009
    • 24
    • cacak

PASSAT B3,1991,2.0,115ks problem sa startovanjem

Auto je uvezen iz Nemacke pre 4 god.,gde je primeceno da su kompletno kablovi,svecice i razvodnik ugradjeni novi.
    Pri startovanju automobila (kada je hladan) auto na sam pritisak papucice od gasa,automatski poveca ler gas i postepeno ga sam smanjuje na optimalne obrataje rada motora.Pri voznji automobila,pri brzin 60-70km/h na pritisak papucice od gasa culo se zujanje ispod haube,odgovor na taj problem kod mehanicara da nov razvodnik koji je postavljen nije postavljen u pravi ugao i da treba pod stroboskopom da se pogleda a pritom nasteluje kako bi se to zujanje otklonilo.
    Kada je to uradjeno,auto je sasvim postao drugaciji,imao je mnogo bolje ubrazanje nego sto je do tada bilo a zujenje je prestalo.Kada je sutradan startovan hladan auto,ler gas nije automatski podizao obrtaje kao sto je to radio pre namestanja razvodnika,cak je radio na mnogo manjem br obrtaja gde se osecalo da se auto trese,podrhtava,..
    Zanimljivo je to da kada auto stoji na suncu iako tog dana nije startovan,prilikom samog startovanja,auto ne moze da upali i tek upali iz 3 puta.Auto bez problema pali zimi kada je skroz hladan i leti kada je vozen i kada je jako zagrejan,ali i dalje mu je ler gas ispod optimalnog rada koji je drazao pre namestanja razvodnika.Razvodnik je po drugi put pregledan u drugom servisu gde su otklonjene sve sumnje da problem sa ler gasom nema veze sa razvodnikom i da bi auto trebao da se prikaci na racunar i otkloni sumnja da li je on sam ucitao gresku prilikom pomeranje razvodnika,ali posto je software starije verzije jos uvek nisam nasao servisi koji ima racunar i moze da se poveze na ECU mog auta.
    S obzirom na sugestije raznih majstora menjao sam sledece delove i sama njihova promena nije urodila plodom i nisam ni do dana danasnjeg otklonio kvar:

-davac hladnog gasa (org)
    -step motor (polovan sa otpada-ispravan)
    -leptir davac (org)

MOLIM ZA POMOC JER NEMAM RESENJE ZA SVOJ AUTO!!
    UNAPRE ZAHVALAN
    TOYOTA club Serbia
    http://www.toyotaclubserbia.com
  • Roske Gti
    CBC Početnik
    • 16.07.2009
    • 5
    • Zvezdara

Re: PASSAT B3,1991,2.0,115ks problem sa startovanjem

imao sam slicnih problema,samo sto se meni gasio auto,zamenio sam ler lauf ventil to je valjda taj automatski sauh i protokomer,posle toga vise nisma imao takvih problem,a imamo iste motore samo sto je taj 2.0 kod mene u golfu,probaj na nekom otpadu sa protokomerom pa ako ti to uspe onda si resio problem ,a ako ti ni to ne pomogne onda trazi dalje

Comment

• nina996
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2009
      • 324
      • leskovac

na koliko stepeni je nastelovano paljenje
      Pirke

Comment

• MN026
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2009
        • 348
        • SMEDEREVO

nisi dao slovnu oznaku motora ali pretpostavljam da je sistem na njemu DIGIFANT.prost sistem ali ima par caka sa kojim dosta njih nije upozanato a tice se raznih stelovanja.u toj godini nema nikakvu samodijagnozu iako moze da ima prikljucke za VAS ali se oni koriste samo za abs i v.jastuk.pre svakog podesavanja-stelovanja treba blokirati ecm ili neces moci nista da nastelujes-podesis tako da iaki ste stelovali paljenje bezz da ste blokirali ecm nista niste uradili

Comment

• toskeeee
          CBC Član
          • 01.07.2009
          • 24
          • cacak

slovna oznaka motora je "2E" o sto se tice stepenaze,ne znam stvarno na koliko je nastelovano,..unapred hvala za date instrukcije,probacu nesto od toga,..a ako ima jos neko neki savet neka me posavetuje,...jos jednom VELIKO HVALA!
          TOYOTA club Serbia
          http://www.toyotaclubserbia.com

Comment

• franc96
            CBC Početnik
            • 08.12.2017
            • 1
            • Lugare
            • Passat b3

Passat b3 problem sa prozorima

imam passat b3 1.8 g60 118kw vozim ga vec 8godina i preso sam s njm 280.000 nikakv problem nisam imao do sada ali pre nekoliko dana od jednom nisu hteli da otvore prozori ni siber ne reaguje.
            zna li neko u cemu je problem?

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Meni to lici na neki problem sa strujom. Mozda neki osigurac ili relej.

Comment

Working...
              X