passat 1.8 1993. gasi se na benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedbb
    CBC Početnik
    • 17.08.2009
    • 3
    • Bajina Basta

passat 1.8 1993. gasi se na benzinu

Prvo da pozdravim sve kao novi clan. Od nedavno imam problem u toku voznje. Auto pali lako i drzi niske obrtaje, oko 500-600.Na leru primi gas ok, ali cim probam da krenem cimne na 1500 obrtaja i ugasi se. kad prebaci na plin radi normalno,lepo vuce ali takodje drzi nize obrtaje dok je na leru.Dok je hladan motor a radi na plinu, kad na tasteru vratim na benz. nacisto smanji obrtaje ili se ugasi. Majstor koji mi odrzava auto cistio je step motor kaze da radi ok, menjao sam svecice i filter vazduha. Savetuje me da menjam komp. E sad ja mislim da nije glavni problem u kompu on verovatno pamti greske u radu i njega treba resetovati u servisu. Nazalost kod mene u gradu niko ne radi dijagnostiku ni za novija kola vec samo uz pomoc stapa i kanapa.
    A da nisam rekao motor je 66 kw monopoint, tacnu oznaku ne znam mogu da pogledam. Auto redovno odrzavam i o tome vodim evidenciju. Po mom skromnom mislenju postoji neko zapusenje na usisu, sumnjao sam na diznu ali majstor kaze nije to a da nije ni da pogladao. Nadam se da cete mi dati neki savet sta da radim, svaka pomoc mi je dobodosla.
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: passat 1.8 1993. gasi se na benzinu

Zar niko u Bajinoj Basti nema Vag-Com
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nedbb
      CBC Početnik
      • 17.08.2009
      • 3
      • Bajina Basta

Nema Gavro da ima ne bi bilo problema. Imamo trojicu boljih elekticara naravno ne rade dijagnostiku. Ako imas ideju sta bi moglo biti pomozi. Da li bi sipanje nekog kvalitetnog aditiva moglo da resi to cimanje i gasenje

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Aditiv mu nece skoditi ali daleko od toga da ce da ga sredi kako treba,to je samo preventiva da malo odlozis neizbezno.

Nadji nekoga da ti proveri pritisak goriva i stanje filtera za pocetak,mada ako nisi dugo vozio na benzin nece te ga bas caskom srediti...
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nedbb
          CBC Početnik
          • 17.08.2009
          • 3
          • Bajina Basta

Hvala Gavro. Filter sam skoro gledao, nije mu jos vreme za zaenu, bio je cist.
          Sutra cu da proverim pritisak i ja sam sumnjao u jednom trenutku na pumpu, pa javljam sta je bilo.
          A na benz. vozim, doduse ne bas tako cesto na 15 ak dana 10-20 km. Danas sam primetio da i na leru kad polako dajem gas nece da prebaci 1500 obrtaja, vec se zagusi i padnu obtaji, dok kad ostro stisnem udje u vece obrtaje.
          Jos jednom hvala na pomoci!

Comment

Working...
          X