Peugeot 307 1.6b - problem sa servom i strujom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M626
    CBC Senator
    • 12.01.2006
    • 200
    • Beograd, Konjarnik

Peugeot 307 1.6b - problem sa servom i strujom

Pozdrav,
    Evo ukratko opisa problema...
    Pre nekih mesec dana sam imao problem sa servo pumpom, znala je da prekine sa radom pa da se ponovo vrati u zivot. Na savet majstora sam promenio pumpu, uzeo drugu polovnu sa dizel modela (moj je benzinac).
    Sve je bilo ok par dana, servo je bio prijatnije meksi nego ranije. Onda se ta mekoca izgubila, servo je postao malo tvrdji (u rangu jacine sa starom pumpom). Na putu do mora po vrucini servo je postao jos malo tezi...
    Jos jedan problem je poceo da se javlja a to je zmirkanje farova kada se auto zagreje... tipa, voznja u spicu do Konjarnika do Obilicevog venca i farovi zmirkaju (u isto vreme je i servo dosta tvrdji). Kada se se auto ohladi, nema zmirkanja ni toliko teskog serva (sve se opet javi kada se auto ugreje).
    Takodje, displej bord kompjutera zadrzi osvetljenje i kada ugasim auto i izvucem kljuc iz brave (ovo se ranije nije desavalo)...
    Svratio sam do elektricara juce na brzinu, merio je napon na akumulatoru dok auto radi, vrednost je 14v, pada na 12.5 kada se servo namota do kraja. Decko tvrdi da je to preveliki pad i pristao je da ispita komplet auto za koji dan.

Sta bi moglo da se desava sa strujom? Da nije nova pumpa neodgovarajuca pa crpi vise struje nego sto treba?
    E, da, zujanje servo pumpe je bas primetno (ne uvek vec samo kada je tezak servo)...

Hvala unapred,
    POz
    Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
  • dj_dj
    CBC Početnik
    • 12.10.2009
    • 1
    • Lo

Re: Peugeot 307 1.6b - problem sa servom i strujom

Prijatelju, imam slican problem kao ti, skoro indetican.
    Sta je bilo na kraju kod tebe, da se pripremim.

Veliki pozdrav!!!

Comment

• xenoks
      CBC Član
      • 12.12.2008
      • 40
      • Krusevac

A jeli taj majstor proverio stanje i zategnutost kaisa?
      Nemam potpis zbog pr***la

Comment

• M626
        CBC Senator
        • 12.01.2006
        • 200
        • Beograd, Konjarnik

@dj_dj
        Oscilacije napona su resene zamenom reglera (koji je po recima majstora najskuplji regler koji je ikada video )...
        Servo i dalje nisam resio, na mom originalnom servu je otisao dihtung izmedju hidraulike i elektronike pa je ulje pravilo probleme.
        I dalje je sve po starom, kada je auto hladan servo je ok, kada se auto zagreje servo postaje tezi... Razmisljam o remontu kompletnog serva posto novi kosta nesto preko 600e.

@xenoks
        Na koji kais mislis?
        Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• xenoks
          CBC Član
          • 12.12.2008
          • 40
          • Krusevac

Pa na kais koji pokrece servo i alternator
          Nemam potpis zbog pr***la

Comment

• vojvoda01
            CBC Početnik
            • 17.04.2010
            • 1
            • Backa Palanka

I dobro sta bejase na kraju ako ima kraja?

Comment

• Alexandro
              CBC Član
              • 11.09.2009
              • 31
              • Beograd

Koliko sam ja upucen servo na 307-ci je elektro kao i na astrama i sl. pa stoga dosta opterecuje alternator i akumulator . 307 je poznat po tome da kad malo oslabi punjenje ili sam akumulator dolazi do pojave tako raznih problema sa strujom i svi misle da je nesto pokvareno ali najveci problem moze biti sam los akumulator ako on recimo lose propusta struju kroz sebe dzaba svo punjenje alternatora. Eto imajte to na umu ... pozz
              Ne postoji izgubljeno vreme, postoje samo izgubljeni zivoti

Comment

• gvoka87
                CBC Član
                • 05.04.2008
                • 51
                • Zemun

Da rascistimo prvo jednu stvar: Da li je u pitanju elektricni servo ili ne? Na primer, kod novijih Opelovih vozila, kada oslabi akumulator, servo se iskljucuje kao jedan od vecih potrosaca. Dosta majstora za ovu foru ne zna. Kod Pezoa je mozda drugacije (nisam upoznat), mozda u tom slucaju postaje tezak na volanu.

Comment

• M626
                  CBC Senator
                  • 12.01.2006
                  • 200
                  • Beograd, Konjarnik

Kod 307-ice je u pitanju elektro-hidraulicni servo, pogoni se eletromotorom koji je unutar same pumpe (popravka nije izvodljiva).

Comment

Working...
                  X