Audi A4 1.9TDI izgubi snagu kao da ugasi turbinu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • asmirbiallic
    CBC Početnik
    • 25.10.2010
    • 1
    • bosna

Re: Audi A4 1.9TDI izgubi snagu kao da ugasi turbinu

imam problem kod audi a4 1.9 tdi 81kw 110ps ---- isti slucaj kao kod vecine ... preko 3000 izgubi vucu ugasi/ upali opet ide .. Ocistim turbinu... sredim ,, auto ide kao ludo ,jede asvalt .ali samo 2 mjeseca ... u zadnej mi se vrijeme javlja slican problem ... gubi vuce na 4000 ..ali nevraca vucu prilikom ponovnog startanja... nego turbina kasni pali tek posle 3000.. moram 2-3 puta pun gas .. da bi se povratilo .... hmmmmm sta je sad ???? imali koji strucnjak...

Comment

• Lazar
      CBC Član
      • 18.03.2010
      • 35
      • Novi Sad
      • Ne

Pozdrav svima, dzoni88 kao da sam ja pisao prvi post na ovoj temi. Imam isti problem.
      Ja sam zamnio sva moguva creva za vakuum, map senzor, neki ventil koji pali/gasi turbinu i na kraju sam ocistio turbinu, zakrilca na varijatoru su bila zaprljana, ocistio sam ih i sve je bilo ok 5,6 meseci sad evo ponovo. Samo ovaj put kad se da gas u leru i turbina odleti u visoke obrtaje cuje se jak piskavi zvuk kao da cese metal o metal.

U svakom slucaju mislim da su krilca zaprljana, stil voznje u jutarnjrm i popdnevnom spicu i uvece da malim detetom sigurno nije onaj koji ce prijati zakrilcima na turbini.
      Dizel sam iskljucivo sipao na MOLovim pumpama za to vreme da li je bas gorivo krivo ili ne ali delimocno jeste. Presao sam na EKO.
      Danas sam cuo da problem moze biti i ako se zaprlja katalizator i ne dozvoljana izlazak izduvnih gasova koliko ih turbina izbaci na viskokim obrtajima, pa kompjuter gasi turbinu zbog nad pritiska u njoj (po mom laickom shvatanju).

Da li je neko cistio/menjao katalizator, imali uopste iskustva sa tim? Ili je ona majstorska samo ga izbaci i zavari.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

kad se da gas u leru i turbina odleti u visoke obrtaje cuje se jak piskavi zvuk
        Kada je auspuh zapušen turbina ne leti u visoke obrtaje i takođe nema ni dovoljnog pritiska u kompresorskom kolu turbine.
        Ja bih auspuh odbacio kao problem.

Comment

• Lazar
          CBC Član
          • 18.03.2010
          • 35
          • Novi Sad
          • Ne

Danas sam bio na dijagnostici otklonili smo sumnju u katalizator, Stratos u pravu si.
          Ne gine mi da se turbina skine i vidi sta je sa njom.
          Ima neku polu informaciju da bi uskoro trebalo da se pojavi komplet novo "srce" turbine cime bi zamenio sve pokretne delove a ostalo bi moje kuciste. Da li ste culi za ovakvu varijantu turbine?

Da li neko ima iskustva sa turbo servisim iz veternika? Da li turbo servis u Novom Milosevu je za preporuku?

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Zamena srca je dobra stvar ako je zamenski sklop kvalitetan.
            Nisam sarađivao sa servisom u Veterniku,ali nisam ni čuo ništa loše.
            Žeravica u N. Miloševu je svakako za preporuku bez zadrške.
            Da li je majstor utvrdio kvar na kolu turbine,ili menjate napamet?

Comment

• Lazar
              CBC Član
              • 18.03.2010
              • 35
              • Novi Sad
              • Ne

Da li je majstor utvrdio kvar na kolu turbine,ili menjate napamet?

Kada se u mestu da gas tako da turbina ode u visoke obrtaje u jednom momentu se cuje piskav zvuk kao da metal o metaj grebe, po njemu je to turbina. Odnosno dok se ne resi (otvori i proveri sta je sa turbinom) ne bi gledao dalje jer dijagnostika ne prijavljuje gresku.

Malo me sad kopka kao da racunar ne zapise bilo kakavu gresku kad se turbina ugasi? Ne otvara mi se turbina bas tako na lepe oci.
              E sad, majstor koji mi je citio turbinu prosli put kaze da poliga koja otvara i zatvara varijator ne moze da se pomeri u krajnji polozaj da zatvori krilca u turbini. Sto znaci da je problem i u tome sto su krilca zaprljana ponovo (bar se meni tako cini).

Tako da mi ne gine skidanje turbine u svakom slucaju samo da znam tacno sto to sve radim.

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Ja sam prosle godine u Nemackoj kupio VW sa 2.0TDI motorom i 160hkm pa kad sam krenuo za Srbiju i nagazio ga auto putem on je izgubio snagu i nije hteo preko 80km/h.Ovde smo ga nakacili na diagnostiku i u voznji utvrdili da je u pitanju turbina.Skinuo sam je,ocistio i posle toga je isao kao metak i lepo se cula turbina kako svirucka,sto ranije nije bio slucaj.Nakon par hiljada km uglavnom gradske voznje opet mi je u preticanju iskljucio turbinu.Onda sam poceo da praktikujem da ga s vremena na vreme dobro nagazim i izduvam i problem se vise nije javljao.Prica o kvalitetu goriva ne pije vodu jer kao sto sam naveo,auto sam kupio u Nemackoj sa tim problemom.Auto sa varijabilnom turbinom valja povremeno nagaziti po gasu i nema problema.Zaboravih da dodam da je taj auto u Nemackoj vozen na Taxi-u a opste je poznato da taksisti radi sto manje potrosnje ne teraju masine u visoke obrtaje te je zbog toga doslo do prljanja krilaca u turbini.

Comment

• Lazar
                  CBC Član
                  • 18.03.2010
                  • 35
                  • Novi Sad
                  • Ne

"Onda sam poceo da praktikujem da ga s vremena na vreme dobro nagazim i izduvam i problem se vise nije javljao."
                  Ovo sam cuo sa vise strana da tako treba da se vozi auto sa turbinom koja im avarijator a i znam slucaj da je isto bio problem kao i tebi i da je covek malo mu "izvadio"
                  dusu i opet islo sve po starom.

KOd mene je to sigurno slucaj jer kako i koliko mogu da ga vozim sigurno je to, ali kod mene je poceo da se pojavljuje piskavi zvik kao kad pakne na kocnicama ne ne vrate u prvobitni polozaj i taru o disk (ponekad na malim obrtajima) a kad se otera u viskoke obrtaje taj zvuk je u jednom trenutku pojavi ali dosta jece.

Sve u svemu ne gine mi da je otvorim, pa cu videti sta dalje samo kom majstoru se plikloniti pitanje je sad

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Dilema ništa manja od hamletovske.

Comment

• Lazar
                      CBC Član
                      • 18.03.2010
                      • 35
                      • Novi Sad
                      • Ne

Stratos: bio sam kod jos jednog majstora da cujem i njegovo misljenje, kaze covek da bi trebalo da se skine turbina i vidi sta je sa njom ok to moram, ali kaze da postoji sansa da je "zapuse" dovod u usisnoj grani da se smanji precnik cevi za dovod vazduha i onda kompjuter ubacuje vise goriva kako bi nadoknadio snagu. A time ne sagoreva smesa najbolje pa prlja izduvni sistem i turbinu.
                      Ako dobro razmisljam u tom slucaju bi mi izduvni gasovi bili ili bar ponekad bili beli i povecala mi se potrosnja sto nije slicaj kod mene.

OK mi je majstor svidja mi se sto razmislja sire da pregleda sve ali 70e za skidanje i vracanje turbine a kao gratis ce mi ocititi ususnu EGR ventil i interkuler i pregledaati sva creva za vazduh i vakuum. Gde ima nesto gratis? Ni kod babe nama dzabe... moze neko da ti zameni ulje gratis ali sve ovo .. Lepo reci sta koliko kosta pa cu da vidim sta cu.

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

To što ti predlaže demontažu i čišćenje usisne grane i ostalih elemenata zbog taloga i čađi je u redu. U redu je i ostala provera.
                        Korektno je i skinuti turbinu i izvršiti proveru i eventualno čišćenje ili remont ako je potreban. Mislim da je i cena korektna.
                        Rekao bih da bi trebalo očistiti i izduvnu stranu sistema tj izduvnu granu,izduvnu cev a ponekad i sam auspuh. Treba proceniti prilikom demontaže ostalog potrebu.
                        Naravno,imaš prethodno iskustvo,pa budi siguran da je sve to i kvalitetno i zaista urađeno.

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

meni je skidanje i vracanje turbine naplaceno 50 evra, tako da za tih 70 imas i "gratis" ciscenje u****. To obavezno uradi posle ciscenja ili remonta same turbine, tj, pre nego sto je vratis.

Sto se tice servisa u N. Milosevu, ja sam tamo poslao svoju turbinu i veoma sam zadovoljan.

Uglavnom, malo (vise) mi se ulenjio auto, pa sam krenuo u resavanje problema...

Pocela je da zvizdi turbina i da se cuje pomalo, pa ajd da vidimo sta je. Uglavnom, procena je bila da je najbolje da je dam na remont i odlucim se za Zeravicu. Ispostavi se da nema potrebe da se remontuje, nego je samo palo ciscenje i balansiranje jer je ispala iz balansa. Zato i zvizdala, a i bilo je dosta garezi.

Dobijem ja nazad ovo:

Pomislim, nije ovo moja turbina , moja je bila sva masna i garava. Stvarno su je ljudski odradili. Oni ispitaju turbinu na specijalnim stolovima za to, pozovu te i kazu, takva i takva stvar, kosta toliko. Mislim da su fer, jer covek mi je rekao da nema potrebe da se remontuje, posto je luft osovine u dozvoljenim okvirima. A i ne trosi ulje. Mogao je ladno da je remontuje, sta ga briga, da mi uzme 250-300 evra. Ali nije. Tako da me je to kostalo 80.
                          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Lazar
                            CBC Član
                            • 18.03.2010
                            • 35
                            • Novi Sad
                            • Ne

Odg: Audi A4 1.9TDI izgubi snagu kao da ugasi turbinu

Pozdrav svima, hvala na svim savetima i pomoci. Ostao sam duzan da kazem kako sam i sta uradio da bi resio problem sa turbinom.

Bilo je potrebno skinuti turbinu i ocistiti varijator. Krilca od varijatora su se zaprljala dobro i pocela da grebu po kucistu. Ociscen je varijator, obradjeno kuciste turbine. Uz to skinut je katalizator koji je verovatno svojom zaprljanoscu doprineo da priljavstina ne izadje iz njega vec da se vrati u turbinu. Ocicen je EGR ventil usisna i izduvna grana i sad sve radi odlicno (da ne ureknem).

Ali ne mogu ja da prodjem sa majstorima kako treba i sa ovim sam imao dramu. A nije mi jasno zar majstori stvarno misle da smo mi ovce i da se kopcamo na ledjim....

Comment

• nina996
                              CBC Senator XXL
                              • 20.03.2009
                              • 324
                              • leskovac

Originally posted by Lazar View Post
                              Pozdrav svima, hvala na svim savetima i pomoci. Ostao sam duzan da kazem kako sam i sta uradio da bi resio problem sa turbinom.

Bilo je potrebno skinuti turbinu i ocistiti varijator. Krilca od varijatora su se zaprljala dobro i pocela da grebu po kucistu. Ociscen je varijator, obradjeno kuciste turbine. Uz to skinut je katalizator koji je verovatno svojom zaprljanoscu doprineo da priljavstina ne izadje iz njega vec da se vrati u turbinu. Ocicen je EGR ventil usisna i izduvna grana i sad sve radi odlicno (da ne ureknem).

Ali ne mogu ja da prodjem sa majstorima kako treba i sa ovim sam imao dramu. A nije mi jasno zar majstori stvarno misle da smo mi ovce i da se kopcamo na ledjim....
                              ?
                              Mozda je problem u tebi-nemoguce da su svi majstori lopovi,neznalice,derikoze i sta vec?
                              Pirke

Comment

• Gavra
                                CBC Senator XXL
                                • 06.03.2008
                                • 2031
                                • Beograd

Tema je zapoceta 2009 i ponovio se problem 2011
                                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                                X