LAGUNA ll 1.9 dci ABS

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: LAGUNA ll 1.9 dci ABS

Za jednog majstora koji je uprskao stvar jer nije znao, suviše kritikuješ druge ako ne znaju da odgovore na polovično pitanje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolaesp
      CBC Član
      • 05.04.2009
      • 36
      • Srbija

Samo sam na kritiku odgovorio argumentom.
      Na obelezenom nivou sa druge strane je slivnik za kvacilo.

necemo se lagati, nije lepo.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ok je to, sad si stavio sliku i potrudio se. Tako si napisao posle dan da si skidao i ono, pa posle dan da si skidao i ono. Ima dosta majstora koji ne znaju sve modele baš napamet ali ako se izloži dobro problem mogu skoro odmah da odgovore. Sa svim ovim podacima dobio bi odgovr pre dva dana a pretpostavljam da ti vreme igra ulogu. Zato sam reagovao jer je Vudriga u pravu, 6 redova teksta bi skratilo ovu temu za dosta poruka. Nije problem u prostoru, neograničen je ali je vereme u pitanju, svačije

https.autogas.rs

Comment

• Yuguar
          CBC Član
          • 24.10.2009
          • 23
          • Beograd

Spric je keva...ili vakum bure ako ga imas. A za posudu sumnjam da je izlivena sa glavnim kocionim...tj zanima me kako si je otkacio kad si skinuo cilindar...
          Nisam se bavio s laguninom posudom al kod svih koje sam radio samo se ugura na gumice...tj kad vakumom ispraznim samo je iscupam i to je to..

Comment

• marjan b
            CBC Početnik
            • 10.01.2011
            • 1
            • kraljevo

LAGUNA ll 1.9 dci ABS

Pozdrav svima. Imam problem sa ABS-om, naime posle zamene menjača na laguni, na tabli svetli žuto "abs" i "serv". Znam da je menjač (ph6) vađen bočno, tako da je skidan prednji levi točak i otpajan je džek koji se nalazi pored kočionog diska. majstor kaže da svetli zbog istrošenosti pločica na disku?! šta može da bude problem i da li je skupa popravka ? nisam vozio na dijagnostiku, samo sam proverio osigurač za abs na tabl osigurača (ispravan), i držao dugme borda dok ubacujem karticu (nema nikakva greška). Svaki savet je dobrodošao, unapred hvala. ABS ne radi, probao po snegu, da li da skidam senzor u disku ili da merim ommetrom i sl.

Comment

• sjstephy91
              CBC Veteran
              • 28.11.2010
              • 143
              • Beograd- Srbija

Zasto neko od svih vas koji se svadjate oko nekih gluposti ne pomognete coveku (marjanu u ovom slucaju) ili jednostavno recite da ne znate u cemu je problem da se covek ne nada... Dora nadzornik je tu da napljuje svakog za tili cas, a kad nekom treba nesto da se pomogne i uputi, nema ga nigde... Meni je stajala tema o problemu za obrtometrom na Laguni, dugo, nisam dobio nijedan odgovor, sve dok nisam pitao ljude koji pisu na temu za utiske, kvarove i odrzavanje Lagune.. Imate strucnjake, experte, pa ajde gde su oni...
              RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Imate strucnjake, experte, pa ajde gde su oni..
                Izgleda da vi trazite vidovnjake???Majstora ima,ali nisu time nadareni.Skener,pa kodove gresaka,pa tek onda ovde!

Comment

• sjstephy91
                  CBC Veteran
                  • 28.11.2010
                  • 143
                  • Beograd- Srbija

Originally posted by TECA
                  Imate strucnjake, experte, pa ajde gde su oni..
                  Izgleda da vi trazite vidovnjake???Majstora ima,ali nisu time nadareni.Skener,pa kodove gresaka,pa tek onda ovde!
                  Naravno da ne! samo mi je cudno zasto toliko dugo treba da coveku odgovorite, ne morate da mu resite problem, uputite ga makar sta i kako...

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Kako ne shvatas da nasumicno lupetanje moze coveka oterati u zabludu i mozda napraviti bezpotreban trosak.Sta ako je majstoru omakao auto sa kanala i ostetio kabal na zadnjem desnom tocku???Zaboravio majstor da veze neku masu?Slomio konektor na ABSu,ostetio prsten na nekoj od prednjih glavcina...?Treba imati vise srece,neg pameti,pa bez kodova gresaka ici na resenje problema.

A nije mu odgovoreno odmah,sto verovatno nije primecena tema od strane onih koji bi ga odmah uputili prvo na skener.U ostalom nismo ni duzni ,ni pod nekom obavezom da odgovaramo na pitanja,stvar je samo dobre volje.

Comment

• sjstephy91
                      CBC Veteran
                      • 28.11.2010
                      • 143
                      • Beograd- Srbija

Shvatam ja u potpunosti, naravno da ne treba nagadjati, oko toga se slazem, ali oko ``dobre volje`` ne mogu da se slozim, jer ako je neko dosao na forum da pise, sigurno nije zato sto mu je lepo i sto nema drugo sta da radi sem da kucka, ocigledno je da svi s vremena na vreme imaju probleme, ipak svi mi vozimo automobile koji se svakodnevno ``trose``, a to sto ti ili neko drugi strucan nece svoje znanje da podeli sa nekim ko se konkretno u tu oblast ne razume, meni nije nimalo ljudski!
                      p.s. Kad kazem nece, ne mislim na bukvalno da neko nece iz inata, nego jednostavno ga boli uvo za druge... I ne mislim na tebe, svatrno nema potrebe da se osecas uvredjeno, jer sam ja licno ogorcen jer niko nije hteo da mi pomogne oko obrtomera, sva sreca pa sam nasao post o svemu i svacemu za Lagunu..

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by sjstephy91
                        Zasto neko od svih vas koji se svadjate oko nekih gluposti ne pomognete coveku (marjanu u ovom slucaju) ili jednostavno recite da ne znate u cemu je problem da se covek ne nada... Dora nadzornik je tu da napljuje svakog za tili cas, a kad nekom treba nesto da se pomogne i uputi, nema ga nigde... Meni je stajala tema o problemu za obrtometrom na Laguni, dugo, nisam dobio nijedan odgovor, sve dok nisam pitao ljude koji pisu na temu za utiske, kvarove i odrzavanje Lagune.. Imate strucnjake, experte, pa ajde gde su oni...
                        Zašto svakog dana mora doći neki pametnjaković koji sve zna oko života, vodjenja servisa, vodjenja foruma, poznavanja tarota i svašta nešto drugo da soli pamet bezveze. Samo onako pitam bezveze, nemoj odgovoriti...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Shvatam ja u potpunosti, naravno da ne treba nagadjati, oko toga se slazem, ali oko ``dobre volje`` ne mogu da se slozim, jer ako je neko dosao na forum da pise, sigurno nije zato sto mu je lepo i sto nema drugo sta da radi sem da kucka, ocigledno je da svi s vremena na vreme imaju probleme, ipak svi mi vozimo automobile koji se svakodnevno ``trose`
                          Ja lepo napisa da najverovatnije niko od strucnijih ljudi na ovom forumu nije ni primetio taj post.U ostalom i majstori imaju problema svojih,pa retko nadju vremena za net.
                          `, a to sto ti ili neko drugi strucan nece svoje znanje da podeli sa nekim ko se konkretno u tu oblast ne razume, meni nije nimalo ljudski!
                          Pa i to sam razjasnio i uputio coveka sta da radi,da ne ponavljam ono o obdarenima.Neka postavi kodove gresaka,koje je iscitao neko sa skenerom,a neko ce se vec naci ovde da pomogne coveku da skrati svoj hod po mukama.
                          Kad kazem nece, ne mislim na bukvalno da neko nece iz inata, nego jednostavno ga boli uvo za druge.
                          A jel znas koliko vas boli uvo za nas majstore???Procitaj ima ovde i o tome...podosta!

Comment

• sjstephy91
                            CBC Veteran
                            • 28.11.2010
                            • 143
                            • Beograd- Srbija

Uredu onda, moja greska, ako je to sve sto se moze.. Od mene imas izvini, jer sam stvarno bio iznerviran sto niko ziv da se seti da mi odg... pozz

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

@Dora, nzm zasto sam ja pametnjakovic, kad se zaista nisam mesao ni u sta posebno, rekao sam da bi oni koji znaju ista mogli da podele sa nama to, ali ok, covek kaze da se nalazi malo vremena za to i to je ok sasvim. Ali ti kao neki nazovi ``nadzornik`` da meni clanu foruma, kazes da sam ``pamtnjakovic`` bez ikakvih osnova i samo zato sto sam hteo da pomognem koliko toliko i sebi i drugima.. Takodje mogu i ja za tebe da mislim da si nestrucan, jer ne radis svoj posao, nego ces da vredjas (iako se nisam ja konkretno uvredio), neko hoce...

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

Uredu onda, moja greska, ako je to sve sto se moze.. Od mene imas izvini, jer sam stvarno bio iznerviran sto niko ziv da se seti da mi odg... pozz

Nema potrebe da se izvinjavas,nastupilo je neko surovo vreme...tako ja i sa svojim musterijama,.....moramo edukovati jedni druge

Comment

Working...
                                X