Audi 80 1.6 55kw ‚90god.-problem sa karburatorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veljakg
    CBC Član
    • 12.12.2009
    • 15
    • kragujevac

Re: Audi 80 1.6 55kw ‚90god.-problem sa karburatorom

Valjda ce ovo da pomogne oko dileme tipa karburatora. U saobracajnoj pise i tip 89 ako nesto znaci

Da li je jos neko imao slicne probleme i da li ih je uspeo resiti. Ide zima pa bih ja ipak probao tj. voleo da dovedem sve to u ispravno stanje.
    I jos nesto ova gore klapnica na vrhu je za ? kada ona treba da bude otvorena- zatvorena?

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Ok, Pierburg je, neka "varijacija na temu" Ecotronic. Klapnica je "sauh".

Pogledaj privatne poruke, imaš tamo broj telefona dva dobra majstora iz tvog grada, vidim da si iz Kg-a...

Poz
      BP

Comment

• veljakg
        CBC Član
        • 12.12.2009
        • 15
        • kragujevac

Dr Boca Ok, Pierburg je, neka "varijacija na temu" Ecotronic. Klapnica je "sauh".

Ova gornju klapnicu kontrolise neko motorce- na osnovu cega?
        Kada upalim auto ona je zatvorena a nemam sauh-motor radi na 200-300-obrtaja. Kada dajem gas i dalje je zatvorena, a prilikom pustanja gasa se samo na trenutak otvori i oped zatvori. Medjutm kada dajem gas do recimo 3000 obr. i pomalo popustim ona se otvori. Ocemu se radi, dali to tako treba ili...?
        Sve ovo sam probao sa hladnim motoru dok sam slikao karburator.
        PS: Sada nesto razmisljam - znaci klapna za sauh radi ali se gas ne pomera u pozitivnom smeru-sta se desava?

Comment

• RS-4
          CBC Veteran
          • 29.04.2008
          • 162
          • Norway

Da upravo tako treba da radi, to je Ecotronic!
          To nije klasicna klapna za sauh, to je klapna koja preko svog izvrsnog motorica obrazuje smesu benzina i vazduha tokom svih rezima rada motora, takodje utice i na rad motora na minimumu tj. ler-gasu.

To sto kazes da imas problema sa obrtajima je 99% isto ono sto ti je Teca rekao a to je elektro-vakumski regulator leptira prvog grla.

Nedostatak snage ukazuje na problem u radu gornjeg leptira sto ga vi zovete "saug" leptir.

Vrlo lep i zanimljiv karb za rad i ne bi se slozio sa kolegama gore da je JEDNOSTAVAN!

Pozdrav

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Pozdrav i tebi RS-4, delim tvoje mišljenje u vezi ovog problema, stvar nije jednostavna kao što izgleda.

Nisam hteo da zabrinem čoveka izrazima kao "Drosselklappenansteller" ili "Vordrosselsteller". Ecotronic poseduje sopstvenu dijagnostiku i moguće je "blink" kodom iščitati da li je sistem zabeležio neku od grešaka.

Vrlo je moguće da se na internetu nadje način pristupa i tabela grešaka za ovaj model Audija, treba pokušati...

Pozdrav svima,
            BP

Comment

• veljakg
              CBC Član
              • 12.12.2009
              • 15
              • kragujevac

Ljudi, Braco stvaro vam svima hvala sto hocete da pomognete. Ja cu se potruditi da sa vama saradjujem na svim nivoima sto je sa moje strane tj. sto mogu sam da uradim. Pomalo se razumem i u mehaniku i u elekroniku (mogu da izmerim otpore, napone struju...) pa se nadam da ce mo zajednicki resiti problem. Pa tako su mi i rekli, ako ti ljudi sa foruma ne pomognu - onda nece niko!!!!
              To se sve desilo letos , tako das i zaboravi sta sam sve uspeo da vidim kao problem u radu. Auto sam odmah oterao kod nekih izvikanih majstora koji rade iskjlucivo wv i audi, ali su me oni uputili na auto el. E tu je nastao problem samo jedan decko je prihvatio da se pozabavi sa istim. Svima ostalima je bio problem sto taj karburator kontrolise nakakav (racunar) a auto nema prikljucak za dijagnostiku.
              Elem secam se samo daje jedna od klapni neprestalno radila gore dole i da je auto varrao naleru od 1000-3000 obr.Ali najveci prolem je bio u voznji, sto se i sada desava samo dosta priguseno i skoro neprimetno na plinu. Kada sm vozio auto do majstora secam se dakada skinem nogu s gasa kao da se ugasio tj. kao da je izgubio napajanje strujom ili gorivom(neznam kako da definisem), pa zatim odmah posle probije kao kada palite auto 3 u hodu (oped neznam da li sam lepo objasnio).
              Sada imam utisak da se ista stvar desava samo je nekako prigusena nekakvom po meni ugradnjom nekog elektronskog dela(sada verovatno lupam jer da sam znao sta je ne bih trazio pomoc) koji je to probijanje u prigusio. Ili je nesto otkacio pa sada nemam saug
              Najveca stvar je i u tome sto neznam sta je ustvari majstor uradio. Otisao sam po preporuci i nije hteo nista ni da uzme , a ja ga castio 1000 din.

Comment

• Vidan KV
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2007
                • 432
                • Kraljevo
                • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Dalibor ti je gore dao link i tu probaj da po spisku nađeš Pierburg 2EE i šemu......90% problema na tom "groblju" od carburatora nastane kao posledica loših kontakata/ožičenja do tog njegovog ECU-a.........kažem groblje iz razloga što su mi par komada na elegantan način kidali živce.......ono od čega treba početi je klasično čišćenje karburatora ultrazvukom pa onda redom,žica po žica......delovi se još uvek mogu naći jer će ti majstori velikodušno pokloniti samo da više ne gledaju.....dakle tu smo....da ti skratimo muke.........pozdrav! p.s.ima džek za dijagnostiku,trebalo bi da se nalazi na desnom krilu,negde oko amortizera.Da bi se čitali kodovi(na blink) koliko se sećam trebalo bi da se prespoje 1.i 4 pin.......za kodove zovi,imam u nekom ADatinom katalogu....pozzzz!

Comment

• veljakg
                  CBC Član
                  • 12.12.2009
                  • 15
                  • kragujevac

Verovatno sam nasao trebao bi da bude to taj. ajde vi pogledajte pa ako je to to da se potrudim da sve ovo prevedem ili nadjem na srpskom ili engleskom.
                  Pierburg 2E-E, ECOTRONIC-Vergaser, Elektronic Vergaser für VW Golf, Labdaregelung, Kat, Drosselklappenansteller, Poti,

Comment

• Vidan KV
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2007
                    • 432
                    • Kraljevo
                    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

U taj švaba je legenda......naručivao sam nešto od njega al je skuuupooo ko otrov......evo sad prilike da se Dr.Boca iskaže sa svojim znanjem nemačkog,da ne ispadne da je samo jurio švapske sojke .........Veljo imam ja tu shemu na eng.....na poslu mi je i mogu sutra da ti pošaljem na fax......mislim ako ti ne prevedu

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Možda ovo nešto pomogne. Ako ne vama, nekom će.

''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• veljakg
                        CBC Član
                        • 12.12.2009
                        • 15
                        • kragujevac

Au kako je ovo svba napravio - tako prosto, a tako komplikovano.
                        Sada sam vec umoran idem da spavam pa cu sutra na tenane sve lepo da citam skupljam informacije. Ma napravicemo ga valjda nije spejsatl....

Comment

Working...
                        X