O cemu se radi, poslednjih nekoliko meseci u toku voznje na konstantnim obrtajima kada auto nije pod opterecenjem, znaci kad vozim recimo po autoputu konstantno cetvrtom na 2500rpm, auto pocinje da cima, kao da ima neki prekid ili u struji ili u snabdevanju gorivom. Kad odem na dijagnostiku nista posebno se ne ocitava. Imam problem sa katalizatorom ili cime vec i izbacuje gresku koja je u prevodu smanjena funkcionalnost katalizatora, ali to je prisutno vise od 2 godine i ne utice na rad auta. Da napomenema da je bobina menjana prosle godine, svecice su nove, alternator je remontovan u skorije vreme (ako to ima ikakve veze). Da napomenem da auto ima i plin, ali se problem manifestuje i na plinu i na benzinu (mada mi se cini da je situacija na benzinu nesto bolja). Odradjena je plinska dijagnostika i sve je ok.
Imate li bilo kakvu sugestiju sta bi moglo da bude problem.
Imate li bilo kakvu sugestiju sta bi moglo da bude problem.
Vec pola godine mi gori check engine (greske upucuju na lambdu), ali posto se simptomi javljaju samo na auto putu nakon duze voznje bilo mi mrsko da menjam. Dakle, samo na auto putu nakon duze voznje na nizim, konstantnim obrtajima kad malo pustim gas on zatrza, Cim dodam gas ili spustim naglo brzinu problem nestane.
Comment