Peugeot 206 1.6 16v - cima u toku voznje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlnikolic
    CBC Član
    • 09.07.2007
    • 97
    • Zemun
    • Honda Jazz 1.4 iDsi

Peugeot 206 1.6 16v - cima u toku voznje

O cemu se radi, poslednjih nekoliko meseci u toku voznje na konstantnim obrtajima kada auto nije pod opterecenjem, znaci kad vozim recimo po autoputu konstantno cetvrtom na 2500rpm, auto pocinje da cima, kao da ima neki prekid ili u struji ili u snabdevanju gorivom. Kad odem na dijagnostiku nista posebno se ne ocitava. Imam problem sa katalizatorom ili cime vec i izbacuje gresku koja je u prevodu smanjena funkcionalnost katalizatora, ali to je prisutno vise od 2 godine i ne utice na rad auta. Da napomenema da je bobina menjana prosle godine, svecice su nove, alternator je remontovan u skorije vreme (ako to ima ikakve veze). Da napomenem da auto ima i plin, ali se problem manifestuje i na plinu i na benzinu (mada mi se cini da je situacija na benzinu nesto bolja). Odradjena je plinska dijagnostika i sve je ok.
    Imate li bilo kakvu sugestiju sta bi moglo da bude problem.
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

Re: Peugeot 206 1.6 16v - cima u toku voznje

Pogledaj malo po forumu, ali po simptomima bih rekao lambda sonda ne radi kako treba tj. ima los odziv,a kompjuter ne izbacuje gresku jer je sve u granicama.

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Zaboravio sam da napomenem da je prednja sonda menjana pre nedelju dana, bila je zakucala, nije varirao napon uopste, sad je sonda ok ali problem sa cimanjem ostaje. Pada mi napamet da to mozda nema veze sa ventilima. Da li se kod njega uopste steluju ventili? Kod tog cimanja je karakteristicno sto se manifestuje samo kad motor nije pod opterecenjem, kad ubrzava to se uopste ne primecuje.

Comment

• petarp031
        CBC Član
        • 04.01.2008
        • 91
        • Uzice
        • skoda octavia rs mk1

Na tvom peugeotu se steluju ventili i to je pozeljno raditi na svakih 30000-40000 km, pogotovu u nasim uslovima voznje.
        Nego, sta se desava kad auto vozis par dana na benzinu, ne prebacujes na gas?

Comment

• vlnikolic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 97
          • Zemun
          • Honda Jazz 1.4 iDsi

Pa neznam sta da ti kazem, nisam vozio na benzin nekoliko dana u kontinuitetu, ali je specificno da to cimanje nije stalno ili nije istog inteziteta. Znaci nekad cima nekad ne, nekad je manje a nekad vise izrazeno, a desava se recimo, kad krenem i vozim na benzin, da sve radi ok a kad prebaci na plin pocne da cima pa se smiri ili nastavi da cima. Nekad radi nekoliko dana ok i onda pocne odjednom da cima. Ma prava konfuzija. Ventili nisu stelovani sigurno 50000km koliko je kod mene a pre toga nemam pojma.

Comment

• petarp031
            CBC Član
            • 04.01.2008
            • 91
            • Uzice
            • skoda octavia rs mk1

Ako ti nije problem vozi par dana samo na benzin, a zatim napisi kakav je utisak. Ukoliko plinski uredjaj nije dobro nastelovan eto ti problema i na benzinu, zato kazem da vozis par dana na benz dok se ne obnovi mapa.
            Rekao si da je bobina menjana prosle godine, koja je stavljena (proizvodjac), da li imas od nekog da probas na zajam drugu?!
            Obavezno nasteluj ventile, to nije neka stavka za budzet.
            Valjda ce se javiti neko strucniji,
            Srecno!!!

Comment

• vlnikolic
              CBC Član
              • 09.07.2007
              • 97
              • Zemun
              • Honda Jazz 1.4 iDsi

Sto se plina tice sve je ok, bio sam u AC Rasicu kod Ivana, pregledao je sve parametre i kaze da je sve ok sto se plina tice. Bobinu sam kupio u Vitro Group-u, original proizvodi je Sagem. Videcu za stelovanje ventila, valjda ce se javiti neko od majstora koji barataju tom tematikom pa da vidim sta mi valja ciniti.

Comment

• petarp031
                CBC Član
                • 04.01.2008
                • 91
                • Uzice
                • skoda octavia rs mk1

mali off,
                mislim da sam pre mesecak dana video tvog peugeota kod IvanaT, lepo izgleda.

Comment

• vlnikolic
                  CBC Član
                  • 09.07.2007
                  • 97
                  • Zemun
                  • Honda Jazz 1.4 iDsi

Mislim da je bilo otprilike tad, to je bio taj momenat kad smo proveravali da li je nesto sa plinom sto uzrokuje to cimanje.

Comment

• petarp031
                    CBC Član
                    • 04.01.2008
                    • 91
                    • Uzice
                    • skoda octavia rs mk1

vlnikolic, jel si resio problem?
                    Pre par dana sam pricao sa covekom koji je imao peugeota sa motorom 1.6 16v i rece mi da se ne steluju ventili, vec ima hidropodizace, a i Auto Data kaze da ima hidropodizace. Izvini na dezinformaciji, ali sam imao stariju Auto Datu u kojoj je pisalo da se steluju, a i jedan majstor mi rece da su klackalice, ali ocito nema pojma. Izvini jos jednom.

Comment

• vlnikolic
                      CBC Član
                      • 09.07.2007
                      • 97
                      • Zemun
                      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Sve je OK, proverio sam kod majstora i poslednja informacija je da se ne steluju, mada je bilo price od majstora da se steluju. To je izgleda varijanta samo ti doteraj i ostavi auto a ja cu da ti nastelujem hehe.
                      Pozdrav

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Cini mi se da ja imam isti problem, a nemam plin Vec pola godine mi gori check engine (greske upucuju na lambdu), ali posto se simptomi javljaju samo na auto putu nakon duze voznje bilo mi mrsko da menjam. Dakle, samo na auto putu nakon duze voznje na nizim, konstantnim obrtajima kad malo pustim gas on zatrza, Cim dodam gas ili spustim naglo brzinu problem nestane.
                        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

Working...
                        X