Opel Corsa A 1.2 OHV Benzin obicni karburator gp.'88

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikimaricic
    CBC Početnik
    • 02.01.2010
    • 7
    • banja luka

Opel Corsa A 1.2 OHV Benzin obicni karburator gp.'88

Isao sam od Banja Luke do granice sa Srbijom bez problema,zatim sam se ukljucio na auto put i podigao na 100 na sat i tako vozio nekih 40 km tada mi se krenulo desavati kao da idem po nekim malim rupama ali kao da su bile na svakih 10 metara,i skontam da mi auto polako poceo da trokira i gusi,kada sam uspotio postalo je sve izrazajnije,kao da gubi snagu kad pritisnem gas,zatim sam stao,malo otvotio haubu proverio ulje i vodu,malo dosuo i ulja i vode i onda krenem i posle nekih 20 km isto,kada sam stigao u Beograd i sacekao 1 dan upalio sam normalno i onako se malo vozikao i se ok.Interesuje me vase misljenje,vozio sam kod majstora i on kaze da je kompresia ok i da misli da zeza razvodnik ili komutator ili mozda pumpa za gorivo ili filter.Nova je razvodna kapa,svecice i rotor,moram kuci i neznam sta da radim da se uputim sa ovakvim autom pa sta bude ili da nesto pod hitno menjam,ali sta svaki dio je po 30 eura.molim hitnu pomoc,sta moze da zeza komutator a sta razvodnik kad se mozda ugrije???plz help
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Opel Corsa A 1.2 OHV Benzin obicni karburator gp.'88

Ja bih najpre rekao da tebe zeza pumpa za gorivo........i gde je ti nađe za 30 evra?.........pozzz!

Comment

• mikimaricic
      CBC Početnik
      • 02.01.2010
      • 7
      • banja luka

U beogradu ,kazu da bi pumpa za gorivo pravila probleme stalno a ne samo kad se zagreje.nemam pojma sta da radim

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo

Naprotiv.......membrana se dodano "istegne" kada se zagreje tako da pritisak goriva oslabi i karburator se ne napaja sa dovoljnom količinom benzina.......doduše i jako je nezahvalno ovako daljinski davati dijagnoze.Ipak po opisu(krenuo-zagrejao se-počeo da zeza-stao-ohladio se-posle 20 km isto) sve ukazuje na pumpu.......pozzzz!

Comment

• mikimaricic
          CBC Početnik
          • 02.01.2010
          • 7
          • banja luka

ima tu logike,sta mislis dali ce me posluziti ta membrana do banja luke kad bi tako povremeno stao i odmorio,i ako jos neko ima neko misljenje neka napise.pozz

Comment

• Vidan KV
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2007
            • 432
            • Kraljevo

Račun je prost.......pumpa 20-25 evra,možeš i sam da je zameniš........sa druge strane imaš više stotina km puta,zimu,loše vremenske uslove i pravilo koje kaže da auto u većini slučajeva stane u ko zna kakvoj vukojebini........e sad ako si spreman da za te pare rizikuješ ti piči.....pa šta ti Bog da........

Comment

• RS-4
              CBC Veteran
              • 29.04.2008
              • 162
              • Norway

Kolika je bila spoljna temperatura tog dana kada si putovao i imao problem?

Pozdrav

Comment

• mikimaricic
                CBC Početnik
                • 02.01.2010
                • 7
                • banja luka

Sve je to ok,al sta ako je zamenim a ona bila savim ok ispostavi se da me zezao razvodnik ili komutator koji kad se zagreje krene da brka struje,jer ja kad mi se to krenulo desavati ja izbacim iz brzine na jedno 90 na sat i kad izbacim iz brzine on se ugasi,al kad dajem pun gas dok je on ga prima odlicno i tako nekoliko puta pun gas i on ok prima al kad opet ubacim u brzinu on krene sa trkokiranjem,pa kontam cim prima dobro gass u tim kriticnim trenutcima da je mozda nesto do struje valjda ima i opcija da se taj kalem neki u razvodiku zagrije pa trokira.TEMPERATURA JE BILA 9-10 STEPENI.unapred hvala svima na trudu.pozz sa Lekinog brda

Comment

• roske
                  CBC Senator
                  • 08.03.2007
                  • 272
                  • Lazarevac
                  • Alfa Romeo 145 boxer

Probaj da je ohladis sa vodom kada ti se to desi kad se zagreje,pa nastavi sa voznjom
                  proprati sta se desava.

Comment

• mikimaricic
                    CBC Početnik
                    • 02.01.2010
                    • 7
                    • banja luka

Dali smem da sipam vodu po pumpi da necu napraviti jos vece sranje kada je naglo ohladim???znaci svi mislite da nema sanse da je do struje???i jos nesto,prelivno crevo mi je puklo kod rezervoara da neigra to neku ulogu???

Comment

• mikimaricic
                      CBC Početnik
                      • 02.01.2010
                      • 7
                      • banja luka

Stigao sam u Banja Luku ,hladio sam auto svakih 20 km,pretpostavka je da je pumpa otisla ,da membrana zeza i da kad se zagreje gura previse goriva u karburator i zagusi ga.hvala svima koji su pokusali pomoci

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo

Alal ti jajca ....ne razumem samo kako ti nije bilo lakse da zamenis pumpu nego da se cimas svakih 20km .....pozdrav!

Comment

• mikimaricic
                          CBC Početnik
                          • 02.01.2010
                          • 7
                          • banja luka

hehehe prezivio sam ,a po prirodi avanturista )))

Comment

• Vidan KV
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2007
                            • 432
                            • Kraljevo

.......onda se bavi padobranstvom......

Comment

• opel corsa a
                              CBC Početnik
                              • 18.01.2010
                              • 1
                              • Temerin

ja sam isto imao taj problem i isao sam kod majstora i rekao mi je da je pumpa za gorivo i kada smo promenili opet je trokirao...opet sam oterao kod majstora i rekao mi je da zivisi i od goriva zato sto na nekim pumpama stavljaju dosta vode u gorivo da bi dobili na kolicini goriva i auto hoce zbog toga da trokira...a mozda ti je otisla i razvodna kapa...ja sam kad mi je otisla razvodna kapa isao preko iriskog venca isao sam drugom jer cim pebacim u trecu pocne da trokira....meni kad je trokirao bile su te dve stvari za ostalo nisam siguram i nadam se da ce ti ovo biti od neke pomoci...

Comment

Working...
                              X