Mercedes 160

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jnikmobil
    CBC Član
    • 25.01.2010
    • 19
    • Nis

Mercedes 160

Opet ja sa mojim kolima, i opet naravno problem. Sada je problem dijagnostikovan i kostace me mnogo para. Sta se desilo: ukratko pukao mi je lanac motora (pandam zupcastom kaisu). kako i zasto ne znam ali nije ni bitno. Oterao kod majstora on rasturio motor i kaze da mora sve zivo da se menja (valjda skoro pa generalka) To ce da me izadje oko 800 eura pa i vise. Moglo je i jeftinije, da stavljam polovne delove, neke turske itd, ali to nisam hteo.....
    e sad sledi moje pitanje da li posle svega da prodajem auto ili ne? Da li je takav auto dobar i siguran za voznju?
    Unapred hvala na odgovorima.........

I da jos nesto, rece mi kao majstor da je do pucanja lanca dovela detonacija zbog plina. Ja sam mu rekao da ne lupa gluposti jer meni to nema ni malo logike, a i ja nikad nisam imao detonacije.
  • Dalibor Vukić
    CBC Senator
    • 08.09.2009
    • 279
    • Beograd

Re: Mercedes 160

Što se same popravke tiče, motor može da bude pouzdan i radi dugo bez ikakvih problema, ali ima druga stvar. Ja nisam sujeveran, ali verujem u baksuz-auto. Znam za slučajeve gde samo takva konstatacija može da se da, jer se dešava i moguće i nemoguće. Taman sve popraviš, neko te lupi na parkingu i slično.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Neko je skoro spominjao "lemon". Mada lično ne verujem u to. Revizija motora je velika stvar,ali posle motor može biti pouzdan kao i fabrički.

Comment

• jnikmobil
        CBC Član
        • 25.01.2010
        • 19
        • Nis

Ma i mene je krenulo nesto lose, ali ako bi posle ove popravke motor bio "kao nov" onda mi se ne isplati prodaja auta posle ulaganja od nekih 1300 eura.

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Po mom mišljenju bolje je da zadržiš auto, kad već ulažeš toliko para. Drugi polovan auto je opet potencijalna mačka u džaku, ovako bar znaš šta voziš. Pogotovo ako se korektno uradi taj remont...

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

"Pogotovo ako se korektno uradi taj remont..."
            Samo je to kvakica,i u tom slučaju se i ja slažem sa Car-om.

Comment

• jnikmobil
              CBC Član
              • 25.01.2010
              • 19
              • Nis

i ja razmisljam na taj nacin. nadam se da ce da odradi jer je to najbolji servis u gradu za mercedesova vozila i specijalizovani su bas za ista. Znaci vas savet je da zadrzim auto. Hvala puno na pomoci............

Comment

Working...
              X