Benzin Gas problem [Punto 1.1, 55kw, 99g]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Benzin Gas problem [Punto 1.1, 55kw, 99g]

Ko je rekao na nogu?

Comment

• mihailomix
      CBC Početnik
      • 01.07.2010
      • 7
      • Cuprija

Dora je pravu. Racunari su ispravni, novac mi je vracen (necemo u detalje ). Dori i ostalima neizmerno hvala, bacam pivo na nekom skupu . Evo sta je bio problem: Kada se vozi na plinu, racunar prikupi greske i cuva ih u memoriji, i prilikom nekoliko prebacivanja benzin plin, zbog gresaka koje je sacuvao takoreci "ne prepoznaje" benzin kako treba. Zato gusi ne prima gas itd. Ono sto je dovoljno uraditi jeste resetovati racunar (vadjenjem kleme na ~30 min) i greske se brisu. Ponovo ce raditi normalno na benzin do sledeceg prebacivanja, dok opet ne sakupi greske. Nije crkao , samo mu je potreban reset (kao reset dugme na desktop racunaru ). Malo laicki objasnjeno, nadam se da ste razumeli .

E sada sta je potrebno uraditi da bi radio normalno i na bezin i na plin. Treba iskljucti memoriju racunara, tj. da prilikom vadjenja i vracanja kljuca pre i posle voznje racunar se maltene sam resetuje, tj. ne pamti greske. Onda se plin moze povezati i radice normalno i na bezin i na plin. Raspitao sam se mogu to uraditi na dijagnostici, samo me interesuje koliko je to dobro raditi, tj. da li to moze napraviti nekakav novi problem ? Plindzije ? Ne zuri mi se sa tim sada kada sam nadam se otkrio problem. Ne prelazim mnogo, posteno i ne trosi mnogo, ali jos postenije jeftinije je na plin kako okrenes .

Toliko, jos jednom hvala svima!

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

Evo čitam sve postove od početka i nešto mi nije jasno: jel konstatovano šta uzrokuje te greške koje se javljaju tokom rada, a kompjuter ih "skuplja"? Rekao si da znaš kako da ih ukloniš, to je OK ali nema veze sa rešenjem problema, odnosno uklanjanjem uzroka zar ne? Mislim, nije rešenje svakog vikenda skidati kleme, resetovati komp itd.
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Obzirom da sada radi na benzin, nemoj više ići kod tog majstora jer pretpostavljam da će sledeće da ti menja krov pošto i to ume da se pokvari... Treba da nadješ dobrog majstora za plin pa će raditi na benzinu i plinu kako treba.
          Ovo sam ti odgovorio u prvoj poruci na tvoj problem, tema je obradjena na forumu u milion primeraka i vrapci na banderama znaju da će plin "pokvariti" benzin ako nije dobro naštelovan (plin). Tako da smo mi znali odgovor još od prvog vagona ali je trebalo sam da ga saznaš
          Možeš staviti rele za resetovanje računara ali će to ukloniti posledicu a ne uzrok kako lepo reče darkside...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

jos uvek mi se nista ne javlja... kao da sam znao da je uvek u pravu

Comment

• mihailomix
              CBC Početnik
              • 01.07.2010
              • 7
              • Cuprija

Znam sta pricate. Nazalost uzrok mi bar za sada nije poznat.. Sad cu zesce da lupim, da mozda ne registruje gresku jer mu je prekinut dotok benzina (menjanje impulsa na diznama itd..) ? Mozda "ne ume" da prepozna drugu vrstu goriva.... odvalio al ajd . Ne bih bas da iskljucujem memoriju, zatrebace nekada (daleko bilo)... Dajte neku ideju, inace saznao sam da je vrlo slican problem imao jedan poznanik, mislim da vozi pezo 206. Nazalost nije se nesto trudio da to resi, pa od toga nista .

Originally posted by Stratos
              jos uvek mi se nista ne javlja... kao da sam znao da je uvek u pravu
              . Eh kako je meni bilo drago kada sam video da je covek u pravu . Jos jednom hvala svima!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Uzrok je odavno poznat, nije dobro podešen plin i zato brljavi na benzinu, prelistaj malo autogas forum. Primera kao tvoj ima na tone. Reset ne kvari računar, samo mu vrati fabričke vrednosti.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mihailomix
                  CBC Početnik
                  • 01.07.2010
                  • 7
                  • Cuprija

Da to smo se slozili da plin zeza naravno . Mislio sam postoji li "odredjen" deo plinske instalacije koji bi mogao praviti problem da komp to pokupi kao gresku. Ali izgleda da ce mu jedna vrsta reseta biti nepohodna?... bilo preko releja ili direktno da se iskljuci memorija na racunaru. Da ne bi odvaljivao napamet ovde, prekidam sa smaranjem, listam autogas forum , pa cemo videti.

Comment

Working...
                  X