Hyundai i30, 2008 god. 1,4 - problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Hyundai i30, 2008 god. 1,4 - problem sa paljenjem

ne znam kako je na i30 ali obicno se ceka da se ugasi check engine lampica pa se onda pali bez gasa, check engine je ona druga zuta na kojoj je nacrtan motor

probaj pre paljenja da das dva puta kontakt tj dva puta da pumpa odradi pritisak pa onda pali

Comment

• Ogi
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 309
      • Beograd
      • Hyundai i30 1,4

Na leru je sve savrseno, u voznji takodje.

Pitao sam ga danas za pumpu, on kao nije to... probacu da dva puta dam kontakt, ako bi u tom slucaju upalio onda bi mozda moglo da se kaze da je pumpa... ali problem je kao sto rekoh u tome sto se ovo desava samo jednom i to uglavnom kada su vrucine, kad' upali, posle moze da upali jos milion puta bez problema... najveca fora je sto mi se isto ovo desilo i prosle godine kad' je auto bio bas nov nov ali sam se ja tripovao kako nisam lepo okrenuo kljuc ili tako nesto, kao nov auto pa dok se ne naviknem...

Sve je ovo uzaludno, dok se definitivno ne pokvari nesto, nece ni moci da ga poprave... a ja za 20 dana idem na more u Grcku sa malim detetom...

Inace, na i30 engine lampica gori svo vreme kada je dat kontakt i kada upali onda se gasi...

Ne znam ljudi, postavio sam temu na 5 foruma, sto ljudi je procitalo temu i niko ne zna, ne znaju ni u servisu a po meni je bilo tako indikativno, mislio sam da ce svako znati jer:

1. Desava se samo prilikom prvog paljenja
      2. Na velikim vrucinama

Iako lik tvrdi da to nema veze sa vrucinom...

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Danas je auto ponovo proveo dan na parkingu servisa na vrelom beogradskom suncu. Kada sam dosao u 17h i seo sa deckom iz servisa (da napomenem da sve ove dane vodim razgovor sa ljudima sa prijema a ne sa majstorima!!) auto KONACNO NIJE UPALIO kako treba, sto me je, apsurd, obradovalo. Onda sam krenuo kuci i rek'o ajde da probam i nije ni iz 3-4 puta normalno upalio sto se ranije nije desavalo. Inace, lik je i dalje u fazonu "nije mu nista ali ajde da resavamo" :lol: Kao, on bi sa njim na kraj sveta, maltene me ubedjuje da je to NORMALNO, pravi neke face kad' mu kazem 'alo covece, neces valjda da me ubedis da je ovo normalno paljenje' i dogovor je da sutra OPET dovezem auto u servis i proverice i ja mislim zameniti senzore temperature, bregaste i radilice. Ujutru cu im reci da SVE ispregledaju i ne znam da li imam pravo da trazim zamensko vozilo a da im kazem 'evo vam auto i ne vracajte mi ga dok ga ne popravite' ? Sta mislite? Recicu im da provere APSOLUTNO SVE ! Problem je, na zalost, sto ne mogu da proverim da li su ga popravili na licu mesta!!

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

promenite svecice
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

Mozes li da objasnis kako i zasto, molim te?

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Valjda ti tvoji serviseri znaju kako se menjaju svecice... ono, kljuc za svezice, odvijanje, zavijanje...

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

Pretpostavljam da znaju nego pitam zasto mislis da bi trebalo promeniti svecice? Da su svecice u pitanju, zar ne bi trebalo da zeza sa paljenjem svaki put, mozda cak i u voznji?

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

jedini element u celom motoru koji se tako brzo zagreje da vec posle par sekundi bude topao je svecica, a ti problem imas samo prvih par sekundi, svako sledece paljenje je ok, ako sam dobro razumeo

Comment

• Lauda
                    CBC Senator
                    • 24.07.2010
                    • 207
                    • Zemun

Ja bi im isto rekao neka pregledaju svećice, znam da svećice mnogo duže traju od 20.000 km, ali ako je do njih to bi bilo idealno za sve, za tebe i servis, svi zadovoljni, a kvar najjeftiniji.
                    Probaj da ih nagovoriš da ti zamene svećice.
                    PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Ma,omlati im taj senzor radilice.Nemoj da menjaju sve senzore,a mi da posle ne znamo gde je bio kvar!

Comment

• nnad
                        CBC Veteran
                        • 16.01.2008
                        • 171
                        • pancevo

cuo sam da kad senzor radilice rikne onda auto nece nikako da upali, samo vergla. ima malo you tubu pogledaj.menjaj nesto drugo- naprimer svecice 15k je dovoljno za jedan komplet.

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Ma ti si cuo ,negde,a meni su takve stvari svakodnevnica.G/din je pitao sta bi moglo biti i dobio je odgovor sta mu je najlakse i najeftinije probati.Auto je u garanciji i nije spreman platiti visi nivo usluge od onog pokrivenog garancijom.A i sto bi?Dovoljno je da im samo sugerise...ako je i to malo nek potrazi advokata

Comment

• nnad
                            CBC Veteran
                            • 16.01.2008
                            • 171
                            • pancevo

znaci pogledali ste snimak koji covek prikacio i iz iskustva moze da bude senzor radilice?

Comment

• RS-4
                              CBC Veteran
                              • 29.04.2008
                              • 162
                              • Norway

Dobro bre ljudi, kazete da se menja senzor radilice, bregaste, svecice, neko je predlagao da se kontrolise step motor i sta vec ... ne razumem na osnovu cega i koji su razlozi za zamenu svega pomenutog kad je auto star dve godine i ima manje od 20 hiljada kilometara? Sta ce trebati sve izmenjati kad taj auto bude imao 200 000?
                              Racunar je lepo pokazao da NEMA zabelezenu gresku a to upravo to i znaci, svi sklopovi su ispravni i rade po zadatoj mapi jer to nije automobil iz '95 sa starim Motronic-om ili sta vec pa da ne hvata sve parametre ili da ne prepoznaje oscilacije u radu senzora.
                              Znaci nemoj da maltretiras ljude u servisu nego se raspitaj kad im stizu dopune software-a pa ce najverovatnije to resiti tvoju muku a to su oni i sami trebali da ti predloze posle svih ovih poseta?

Pozdrav

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

iz iskustva mogu da potvrdim da je snimano mobilnim telefonom

Comment

Working...
                                X