Hyundai i30, 2008 god. 1,4 - problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Re: Hyundai i30, 2008 god. 1,4 - problem sa paljenjem

Steta sto nemas servis, u tom slucaju bih dosao kod tebe. Ovako, moram da slusam sta mi govore iz servisa, dakle ako procitas temu videces da sam SVE pokusao sto je bilo u mojoj moci, ako je neki kvar on bi trebalo da se pogorsava ali najveroatnije nije jer se ovo nije desavalo sve dok nisu pocele ove visoke temperature a desilo se par puta prosle godine kada je auto bio nov novcijat. Od proslog leta do ovog sam zaboravio na taj problem jer se nijednom nije desilo dok nije bio onaj prvi nalet tropskih vrucina u Beogradu... imam jos dugo garanciju, videcemo...

Comment

• Wayat Erp
      CBC Veteran
      • 17.04.2009
      • 121
      • Beograd
      • Hyundai Elantra 2.0 crdi

''Na osnovu garancije za ispravno funkcionisanje stvari,prodavac ili ovlasceni serviser imaju obavezu da besplatno otklone nedostatke koji se pojave u garantnom roku.Oni se mogu otkloniti popravkom ili zamenom,a u svakom slucaju,stvari se moraju vratiti u stanje neophodno za redovnu upotrebu u skladu sa clanovima 501 i 502 Zakona o obligacionim odnosima.Da automobil nije vracen u stanje za normalnu upotrebu ili da se vozilo konstantno kvari tako da ste spreceni da ga upotrebljavate,onda bi ste imali pravo na zamenu celog vozila.Ipak propisi ne definisu precizno sta se smatra nemogucnoscu normalnog pa bi u slucaju spora o tome odlucivao sud.S druge strane propisi kazu da pravo na zamenu vozila imate ako servis ne otkloni kvar u roku od 45 dana,jer se nakon toga smatra da popravkom nije moguce otklanjanje nedostataka.
      Inace prema clanu 503 zakona o obligacionim odnosima,garancija se pri svakoj poravci produzava za onoliko vremena koliko je vozilo provelo u servisu,a za zamenjene delove od trenutka ugradnje tece poseban garantni rok'' Preuzeto iz revije sat plus.

Nadam se da sam ti malo pomogao po pitanju garancije i zamene vozila.

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Mislim da je zakon o zastiti potrosaca svakako na mojoj strani, jedino je pitanje koliko je mucenja potrebno da bih se izborio za svoja prava.

Comment

• nnad
          CBC Veteran
          • 16.01.2008
          • 171
          • pancevo

da li moze regulator pritiska da pravi problem? da li se on otvara i cisti ili se samo menja? u sustini neverovatno da na novom autu crkne takav deo, ali secam se da se slican problem desavao i polovnim pezoima i da su ga resavali zamenom regulatora pritiska goriva

Comment

• ///M_Power
            CBC Senator XXL
            • 05.05.2008
            • 335
            • Beograd - Minhen

Moguce je, ali mislim da bi tada problem bio stalno prisutan.

Comment

• premieracing
              CBC Član
              • 13.02.2007
              • 41
              • Novi Sad, sad
              • Lex.is200

Dokle se stiglo sa gremlinima?

Danas, u potrosackom drustvu u kakvom zivimo, proizvodi jednostavno namerno nisu savrseni. Problem koji imas sa autom u stvari nije problem i nemojte vise da spominjete zakon o zastiti potrosaca jer od toga nema nista. Kako uopste mislis da dokazes da auto koji samo leti, ponekad, na visokim temperaturama ne pali bas savrseno kako bi ti hteo, ima dovoljno velik problem da ga proglase pokvarenim tj. "ne ispravnim" kako si ti rekao?

Dalje, SVI proizvodjaci automobila danas imaju probleme sa proizvodima koji se konstantno resavaju. Nisi kupio Mercedes, a i da jesi moze da ti se desi slicna ili jos gora stvar.

Zakljucak, Hyundai je toliko napredovao poslednjih par godina i ti si definitivno dobio najvise za ulozen novac tako da stvarno ne bi trebalo da bolesno resavas gremline koji su nedokucivi. Isuvise je tu promenljivih da ti toliko gubis zivce a ako se slucajno kvar pogorsa, i ja podrzavam da treba da se resava. AKO ili KAD se pogorsa. Ovako, kad upali na 500rpm, pipni pedalu gasa, dovedi ga u normalu i uzivaj u voznji.

BTW, svi se zalite na majstore i pljujete po njima a nikako da vam padne na pamet da su oni takvi upravo zbog musterija kao Ogi.

Comment

• [darkside]
                CBC Veteran
                • 19.03.2009
                • 107
                • Beograd

Ja bih pod obavezno tražio zamensko vozilo. Pa zbog čega postoji garancija od 5 godina na sve kojom se oni toliko diče? Onda neka ga popravljaju do mile volje, naravno garancija se tada stopira, odnosno produžava se za ono vreme koje kola provedu u servisu. Jednostavno, mislim da je pogrešan put razmišljanja: jel crkla bobina, ili termometar? Koga briga šta je crklo čoveče, imaš neispravna kola koja su u garanciji - molim lepo stanite iza onoga što pričate i odradite posao popravke. Kraj priče! Rekao si da si i snimio sve, pa im i to lepo predaj da imaju za razgledanje. A ako ti ne daju zamensko vozilo i dalje budeš imao problema, molim lepo - protestno pismo u Hyundai Korea i "sve im po spisku" što bi se reklo.

Ne znam da li samo ja ovako razmišljam, ali da sam dao 10000+ evrića za nova kola ITEKAKO bih uradio ovo što sam rekao.... Ovo je očigledno situacija gde si ti 100% u pravu. To da li su majstori priučeni pekari koji su od juče počeli da radi Hyundai tebe ne treba da zanima. Jednostavno traži ono što ti pripada.
                od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• losmi88
                  CBC Član
                  • 23.04.2007
                  • 27
                  • Zvezdara

pozdrav svima moj burazer je kupio za firmu isto i30 1.4 i ima istih problema,samo sto sam te probleme primetio ja...kada sam ga pitao da li mu se to cesto desava,kaze da ponekad,ali on ne obraca puno paznju,saceka malo ili ugasi pa upali ponovo auto... :-)) ajde kada resis problem napisi cisto da znam... :-))

Comment

• DRAGANFORD
                    Banovan
                    • 18.02.2009
                    • 103
                    • beograd

svi problemi vozila u garantnom roku prosledjuju se maticnoj kuci tj proizvodjacu automobila.nije redak slucaj da sam proizvodjac opozove citave serije automobila zbog greske. tojotin model RAV 4 imao je problema sa kvacilom /17000-25000/ predjenih km kvacilo potpuno spaljeno.prva reakcija servisera je bila ovaj nezna da vozi.medjutim pojavilo se vise vlasnika pomenutog vozila sa istim problemom.posle upucivanja dopisa Toyoti od strane servisera usledio je zanimljiv odgovor. zamena ecu sa novim software,kompletna hidraulika kvacila i novo kvacilo radi se o modelu toyote koja ima robotizovano kvacilo. objasnjene proizvodjaca ecu motora pogresno racunao obrtni momenat i vreme potrebno za promenu brzine. Tojota nikad nije opozvala ovaj model vec je greska otklonjena samo onim vlasnicima koji su prijavili ovaj problem.

Comment

• nnad
                      CBC Veteran
                      • 16.01.2008
                      • 171
                      • pancevo

nema ogija da se javi a svi ga zeljno iscekujemo. mozda sad kad je hladnije i nema onih problema? mozda sad pali ko mina i drzi ler ko zmaj iz prve?

Comment

• Ogi
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 309
                        • Beograd
                        • Hyundai i30 1,4

Tu sam ja, posmatram vas nego me je iskreno mrzelo da pisem.

Od kada smo se poslednji put "culi" desilo se sledece - otisao sam na more u Grcku i ocigledno sam ga produvao na auto putu (a i sipao sam bolje gorivo) i na moru se to nijednom nije desilo, palio je kao metak iz prvog iako je danima stajao na +50 direktno na suncu. Od kako sam se vratio sa mora to mi se desilo samo jednom i to mozda i nije nego sam mozda lose zaverglao a i bilo je "hladno" . Dakle, ili nije u pitanju softver ECU-a ili je ECU "pokupio" drugi rezim rada, pod uslovom da to tako funkcionise. Ipak, sada iskreno mislim da je u pitanju fantomski "kvar" koji je otklonjen przenjem po auto putu a cak moze da se desi i da je zaista do goriva! Ocekujem da mi se ovo ponovo ponovi jednom ali sada barem znam o cemu se radi, donekle.

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Jesi li promenio možda mišljenje o popljuvanim majstorima?

Comment

• Ogio
                            CBC Početnik
                            • 22.08.2010
                            • 3
                            • Beograd

Uz svo postovanje, mislim da je problem samo u default pretpostavci - "ovi hoce nesto da me zavrnu"...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Slatko se nasmejah.
                              Postavka je tako da proizvođači bace kosku a majstori i korisnici ratuju. Mudri su,nema šta. Ja bih njih šlajmarom!

Bitno je da te više ne muči.

Comment

Working...
                              X