Opel Omega B, 2.0, benzin+plin > Problemi sa paljenjem?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Re: Opel Omega B, 2.0, benzin+plin > Problemi sa paljenjem?

senzor je informativnog karaktera prijavljuje spoljnu temperaturu/ van automobila/ ako prijavljuje - 25 a napolju je +10 verovatno je neispravan senzor ili instalacija prema BC

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by Stratos

Danas sam već budio nekoga. Ti si drugi

Dodao: upućeno ragazzoni-ju
      OVAKVI KAO JA NE BUDE SE LAKO!!!!! A ja još zapeo kao june.....Hvala ti.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Kosovic
        CBC Veteran
        • 14.12.2008
        • 149
        • Vrbas

@Drax
        Što se tiče tog senzora za spoljnu temperaturu, on ti je u braniku. Verovatno se samo zaprljao, pa brljavi. U mom slučaju je krećao sa 69*C, pa se ludirao prema "-" i tako. Rešio sam tako što sam ga dobro natopio WD sprejom i vratio nazad. Od tad do sad (pu pu , da ne ureknem), radi kao sat.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

Kao što je počeo da izvodi besne gliste... tako je i prestao... mislim na senzor temperature... A i prvo paljenje nekako preguram... mada je na ivici da se ugasi. Vozim ovako do daljnjeg i tražim najjeftinije rešenje lambda sonde... Auto je svakako za prodaju i ne daje mi se 200+ ojra za delove... radije ću toliko da spustim cenu.

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by DraxNS
            Vozim ovako do daljnjeg i tražim najjeftinije rešenje lambda sonde... Auto je svakako za prodaju i ne daje mi se 200+ ojra za delove... radije ću toliko da spustim cenu.
            Probaj da nadješ polovnu, 20-tak eura....
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Ovde u okolini što sam mogao da vidim (preko TFT-a) na otpadima nema odgovarajuće Lambda sonde, pa na ovaj način tražim pomoć u pronalaženju iste.

Znači, ko ima ili zna ko ima ispravnu polovnu Lambda sondu sa 4 priključka/žice za Opel Omegu B 1998 god, 1998ccm, benzinac, a koja ide iza katalizatora i jedina je (nema prednje i ne radi u paru) da mi se javi ovde na temi ili na PP.

Hvala

Comment

• zoran38
                CBC Član
                • 19.03.2009
                • 15
                • Beograd

Ja moju omegu popravljam kod Ivana na ledinama decko drzi servis i ima dosta polovnih omega za delove mozes mu se javiti pa vidi sta ti je ciniti 0643567065 sto je najvaznije umeren je sa cenama nelupa po usima ko pojedinci i hoce da pomogne uvek u objasnjenju ako ga pitas nesto

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

Posle dužeg traženja i uz pomoć svih preporuka ovako i na PP (na kojima se puno zahvaljujem), moram da se odlučim za nabavku, kako ga zovu "alternativnog" dela, tj. Lambda sonde od isog proizvođača kao i original, samo bez GM znaka.... Cijena, prava sitnica... ~4200 dinkića... spram 17700 za original... smatram da je OK. Očekujem da me sutra pozovu da kažu da je stigla, pa ćemo posle zamene videti kako stoje stvari.

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

a koja ide iza katalizatora i jedina je (nema prednje i ne radi u paru) da mi se javi ovde na temi ili na PP.
                    Ja za ovakvo resenje prvi put cujem i iskren da budem ne verujem ni da postoji.

Comment

• DraxNS
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2006
                      • 520
                      • Bačka Palanka
                      • Peugeot 307 SW

Koliko sam naučio tražeći ono što mi treba... postoji 2 varijante Lambda senzora: Da ih ima ispred i iza katalizatora te da rade u paru i daju svoj input kompjuteru, koji na osnovu toga dozira gorivo/vazduh i da ima samo jedan senzor/sonda iza (ili negde na) katalizatora i da radi isti posao kao ove dve iz prethodnog primera, sa naravno istim ciljem i rezultatima.

Takođe ih ima sa 2,3 ili 4 voda (žice).

Kod mene je slučaj da imam jednu Lambda sondu, koja se nalazi na izduvnoj grani iza katalizatora i da ima 4 kontakta/žice. Osim toga je bitno da je za X20XEV motor. Sad verovao ti ili ne... stvari su upravo ovakve kao što napisah Ovo čisto pišem da bi eventualno nekom drugom pomogao.... E da... i ista sonda se ugrađuje i u Vectra B sa X20XEV motorom, ali kako sam čuo, postoji mogućnost da su kablovi kraći.... Davljenik se i za slamku hvata, ali nisam čak ni opciji Vectra mogao da nađem polovnu sondu.

No... čekam poziv iz radnje sutra....

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Pitaj ih mogu li nabaviti jos koji komad po toj ceni, za taj motor, X20XEV

Sad verovao ti ili ne... stvari su upravo ovakve kao što napisah Ovo čisto pišem da bi eventualno nekom drugom pomogao..
                        Nema razloga da ti neverujem,ali treba da znas da sonda iza kata. ne postoji,ako isti nema vec jednu ispred.Ili ti nisi dobro video,ili je neko izmestio sondu gde netreba.Ako je ovo zadnje,dovoljan razlog da imas problema i sa novom sondom.

Comment

• DraxNS
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2006
                          • 520
                          • Bačka Palanka
                          • Peugeot 307 SW

Nisam zavirivao ispod da gledam jel ispred ili iza , poenta je da imam samo jednu, gde god se nalazila na grani :-) Imaš PP sa telefonom radnje.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Cijena, prava sitnica... ~4200 dinkića... spram 17700 za original... smatram da je OK. Očekujem da me sutra pozovu da kažu da je stigla, pa ćemo posle zamene videti kako stoje stvari.
                            Samo radi tačnosti navoda Svaka sonda je ista ako je isti napon, to što pričaju trgovci a ta je baš za taj auto je malo... I drugo, Techa je u pravu, nema jedne sonde posle katalizatora, čisto da je neko ne bi tražio ubuduće, ipak je ovo neki nazovi majstorski forum...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Moramo se,izgleda,dogovoriti šta je ispred a šta iza... Ovako dolazi do zabune.

Comment

• skaarj
                                CBC Veteran
                                • 25.03.2005
                                • 176
                                • Novi Sad

4200 rsd je bagatelna cena za tu sondu ako je prava Ti02 sonda u pitanju. Ajde molim te i meni baci na pp gde si to nasao, posto x18xe koristi istu.
                                *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

Working...
                                X