Punto udes

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kobra2000
    CBC Član
    • 27.10.2010
    • 16
    • BG

Punto udes

Pozdrav svima, javljam se povodom ovog velikog problema koji me je zadesio.

Slupao sam auto, ja sam kriv i sam snosim stetu.
    Auto je bio u odlicnom stanju, ali mislim da sam ga propisno skrsio

Ukratko da predstavim situaciju.

Pokupio mi je prednji kraj ispred tockova auto u koji sam udario.

Sto se kaze, ja sam izvirivao iz poprecne ulice.

Steta, je vezni limovi, branik, hauba, hladnjaci mozda i nisu pukli ali su krivi, otisla mi je cantra za vodu pa je iz nje malo oteklo tecnosti inace nivo u njoj je i dalje pri vrhu..

Far je jedan u paramparcad, drugi mozda moze da se pokrpi kod plasticara, samo je nosac pukao..

Krila su OK, jedno je malo krivo, drugo skoro da i nije pomereno.

Ono sto je najgore je sto je on uhvatio krajeve onih greda koje pocinju na kosevima, a zavrsavaju se u braniku, gde je negde na sredini nosac za motor.

E te grede si se iskrivile, i to vezano, cino mi se obe, ova gde je levi nosac motora 100 posto.

Merio sam razmak izmedju vrha amortizera, i deluje da je u mm identican fabrickom razmaku, pa se nadam da bar trap nije otisao.

Kabina vrata i ostalo, nije ni taknuto, motor sam sam ugasio posle udesa, mada je malo otisao u turazu, mozda se nategla sajla gasa...

Ono sto mene znima, kako i da li uopste moze ovaj auto da se sredi kako valja, koja je tu neka ocekivana cena.

Prvenstveno pitam, jer su krive te grede, to je onaj masivni profil koji se zavrsava u braniku, pomereni su jedno 5 cm u stranu. DA li je auto zavrsio karijeru, ili se moze srediti?

Kako se to eventualno moze popraviti greda, kojom metodom, secenje, ispravljanje, i da li imate jos neki savet.

Eto muka me naterala da se javim, poz.
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Punto udes

lepo si sve opisao ali bi slike svega toga vise pomogle u proceni moze li se popraviti ili ne.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kobra2000
      CBC Član
      • 27.10.2010
      • 16
      • BG

Ovaj zaokruzeni deo je taj koji mi je otisao, izgleda da se to prodaje i kao rezervni deo.
      Sad na zalost nisam u prilici da slikam auto, jedino popodne.

SAd sam zvao i prodavnice rez. delova i otpade.

U Delti su cene prema ocekivanju, zbir delova uveliko prelazi 200.000din.
      Onda sam zvao Golas i otpad, tamo je vec bolje, nasao sam haubu, branik, i vezne limove za 15.000 dinara u zbiru , a na otpadu koseve za jos nekih 150 evra.

Da li neko ima iskustva koliki je posao zamena tih koseva, kapiram da se tu rasklapa ceo auto, sto mi ne mirise na dobro poznajuci nase majstore...

Comment

• sasha015
        CBC Veteran
        • 29.02.2008
        • 153
        • LOznica
        • Hyundai i-20

Sto se tice delova u golasu(haube,branika) ja bih iz licnog iskustva to zaobisao.NE govorom direktno o "golasu" vec o delovima iz "domace izrade".Jer 99 % nece da se uklopi dobro.
        Posto se ti delovi farbaju,ja bih uzeo polovnu haubu i branik.A i sve te vezne limove i krs te plastike i zabica napred koji su popucali.Veoma verovatno da su skuplji od "novih" ali ako se uradi da valja nece biti "zazora"da mozes prst da gurnes.
        TE grede se izvlace.Ali sve zavisi od situacije.Dok majstor ne pogleda,tesko je reci.Opet nazalost govorim iz licnog iskustva.
        Farovi, imas Tajvanski (valjda),marke Depo.NIsu losi,radice posao....
        Hladnjak uzimas nov,ako je stari pukao i ako zadrzavas auto kod sebe posle popravke....

A za cene delova u Delti,mozes da kupis skoro ceo auto.....Ali original i novo mora biti skupo.

Comment

• Kobra2000
          CBC Član
          • 27.10.2010
          • 16
          • BG

Nasao sam u Kit komercu hladnjak, kao i far, takodje haubu i branke, i vezne limove.
          Sve je to po prihvatljivim cenama, kazu uvozno.

Bitno mi je da imam alternativu, a pojuricu i po otpadima, mada i oni su deficiratni sa prednjicama...

Pokusacu da uslikam neke slike popodne, sad mi generalno najvise zavisi od toga da li te grede mogu da se vrate u normalu.

Malo mi je lakse sto su cini mi se bar amortizeri ostali na svom mestu, pa je trap verovatno OK.

A i dok sam ga gurao sa mesta udesa niz neku ulicu, nije nesto vukao u stranu i slicno.

Comment

• Kobra2000
            CBC Član
            • 27.10.2010
            • 16
            • BG

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Šolje amortizera nisu pomereno bar koliko se da videti sa slike, Ako menjaš unutrašnji blatobran napravićeš veću štetu nego što ejsada. Svaki kršten limar sa panterom će ovo vratiti u fabričke mere.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Ovo nije strasno.... Dobar limar i farbar mogu resiti ovo....

Brat od strica je kupio Punta, ne sa ovakvim farovima vec onim uzim, isto bio zakucan od napred.... On je malo meksi napred , pa umeju i krakovi sasije da se malo pokrive (ipak Fiat pravi auta da sila od udarca se apsorbuje napred u kosu, sa mogucnoscu da ne stigne do pozarnog zida)... Uglavnom, popravio je i ok je ispalo

Najbolje da delove ganjas sa nekog otpada.... Ovo sto ima kod nas da se kupuje kao novi u Yu Lucas itd, pitanje je kako se uklapa posto je vecina proizvodnja mala privreda i Turska... A originalni delovi su skupi ko djavo...
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Kobra2000
                  CBC Član
                  • 27.10.2010
                  • 16
                  • BG

Solje nisu pomerene merio sam jutros metrom, ima u milimetar fabricke mere.
                  Motam normalno volan, ali mi se cini da je na vozackom prednjem tocku nesto nazuljalo ono plasticno potkrilo u prednjoj zoni. Verovatno je tu lim takodje pomeren.

Problem je sto je meni auto bukvalno potrgan u levo, brzo je isao ovaj sto sam ga udario, ja sam se vukao.

Prakticno je taj centalni deo povukao dosta toga.
                  Hladnjaci su otisli to je skoro sigurno, da su ih probili vezni limovi.

Motor mi je enigma, ja sam ga ugasio posle udesa, ali je digao turu, benzinac, sve se nadam da je sajla gasa bila nategnuta...

Koliko vidim nista iza solja nije pipnuto, a ni malo pre njih.

Znaci odokativno deluje da se to moze popravljati?

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Nije ovo nista strasno. Samo dobar majstor i nemas problema.
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Da ti prenesem svoj elicno iskustvo. Moj otac je pre godinu dana isto tako izleteo liku jer ga je jedan debil matirao i jbg...bilo je branik o branik. Medjutim, sva novija koja kad te neko iole jace lupi mora da ti pipne vezni lim. Kad njega pipne, pucaju hladnjaci, farovi takodje iako ne moraju imati fizicki kontakt u sudaru oni ce puci, o posudi za pranje vetrobrana da i ne govorim. Sto se tice tih sanki one i sluze da zastite motor i same putnike ukoliko dodje do udarca lice u lice i to se vraca bez problema. Moj savet ti je da branik pokusad da zakrpis, nadji dobrog plasticara. Original je najbolje resenje ali kad se nema onda bolje i krpljeni original nego neka mala privreda. Vezni lim kupi polovan, a ocuvan jer se na njega bukvalno sve kaci, krila mozes polovna, za haubu ne znam sta da ti kazem jer meni nije bila ni ogrebana. Farove mozes polovne, a mozes i turske. Znaci na plasticaru i onom ko ti bude ispravljao grede i sklapao posle auto nemoj da stedis. Ustedi na farovima, krpljenom braniku... Kad sve zavrsis, centriraj trap i prekontrolici letvu volana.

Comment

• Kobra2000
                        CBC Član
                        • 27.10.2010
                        • 16
                        • BG

Hvala svima, na recima podrske, malo ste mi vratili nadu
                        Sad cekam rec majstora koji ce pogledati auto.

Comment

• Kobra2000
                          CBC Član
                          • 27.10.2010
                          • 16
                          • BG

Gledao ga je majstor koga bije glas da je dobar u svom poslu, a i sam imam pozitivna iskustva.
                          Kaze da je popravak moguc.

Procena sta je za zamenu:

-polukosevi(deo gde je noisac motora), vezni limovi
                          -farovi
                          -hladnajci klime i motora
                          -amortizer(mozda glavcina)
                          -hauba
                          -branik

Krila se peglaju i lakiraju.

Procena je takodje da su se cak i vrata vozacka pomerila prema stubu, sto se i vidi jel blago zapinju na kopcu.

Nemam jos neku konkretnu cenu posla, ali sta mislite koliko moze da se ocekuje u ovim slucajevima, koristili bi se po mogucstvu polovni org. delovi, i naravno sve bi se lakiralo posle uklapanja.

Imate li neki komentar, HVALA.

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Airbag-ovi?
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

posalji spisak delova M-Power-u CBC Shop da vidis kolko ce on da ti trazi posto moze da bude novo a ne mora da bude iz golasa on ti moze nabaviti farove, hladnjak i branik a mozda cak i limariju posto znam da sam ja jednom prilikom kad je eM bio na odmoru slao na bus nekom liku u CG haubu za Alfu 146 i jos gro nekih delova takodje za polupan auto.

CBC Shop
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                              X