Boki ti si kralj moze neki kontakt od tih u TV i dal da menjam prvo MAP i lamdu (ona je odavno u njemu i mislim da je bolje osveziti sve sa novim nego cistiti i opet nisi na cisto)ili kako teca kaze auspuh i da li ima neki simptom za auspuh neko pucanje i sl
Moze biti bilo sta od ovog sto su kolege napisale,ili sve pomalo,zatim pumpa za benzin,zacepljene brizgaljke i slicno.Izmeri bar kompresiju,mozda nam malo pomogne taj podatak
Ok sto vise komentara to bolje Boki mi je pomogao pa da odem na dijgnos uglavnom se sve vrti oko toga ali prvo malo zdrav razum barem neke podatke da izbacimo iz mogucnosti:
svi delovi su promenjeni jer je vec trebalo
1. filter goriva zamenjen (ako je on gusio dovod goriva)
2.sipani aditivi da barem dizne pokrene ako je do toga (malo koncentrovanije auto nema plin)
3.ulje i filter
Auto pali nema preskoka niti kakog stucanja i topao i hladan jedan od majstora je rekao da se zapusio katalizator kojeg inace nemam ok kako se zna da je zapusen??ima li ko odgovor
Samo nema snage i posto ima oko 100KS on po ravnom i nizbrdo nepokazuje znake al kad treba pritisnuti kad se uhvati brda tu je već problem
Svi se cude sto summnjam u MAP sam sam ga proverio obicnim unimerom i nedaje sig ECU vozim ga ovih dana kod elekpa da proveri sve senzore peske pa koji neradi menjajbarem cu znati dal svi rade ili ne a posle dijag (drug mi je el.)
Pumpa koliki pritisak?
Nece da prede obrtaje preko 3000 uporedno jugo55novi 60 km/h bez natezanja malo vise gasa i ode do 80km 3 brzina a fiat puno mu je treca nego druga ili treca do patosa a brzina 60km fiksno (ford 2.0 malo je mnogo za poredenje 4-ta i uglavnom brzina u porastu)
A bez opterecenja ide takoreci normalno nesto slabije al to nemozes bas tolko da ocenis mislim na ravno i nizbrdo.Kada ti treba snage nema je.!!!!!!
Nemoj se cuditi kad nisi u pravu,a i postavlja se pitanje i kako si ti utvrdio neispravnost MAPa?Da napomenem da sam ti vec rekao da uzrok moze biti zacepljen neki od lonaca auspuha jer niste nasli sace u katu,a sto opet moze da se odrazi i na sam MAP.Proveri prvo auspuh.
MAP ne ne ne ne radi elek.rekao a i nije problem proveriti je kao i lamda koja nema adekvatan odziv kad ih zamenim javljam pa se bacam na taj cuveni auspuh.
komentar na komentare:
Kad smo vec kod citata ako je neko isplanirao da dihtung ide izmedu dva topla dela valjda ima neke skole kad je uspeo svoje ime u potpisu staviti kao ovlascen a ne neko ko na tople delove stavi hermetik koji je do 300c ako se nevaram.
Ako neko brlja onda brlja nema sta da ga branimo.
KAD SVI MISLE ISTO ONDA NIKO NEMISLI MNOGO
Majstor koji je prvi rekao za auspuh i radi sve do sada na autu me je posavetovao da prvo senzore sredim pa ondada idem dalje jer i onako nerade
Kad smo vec kod citata ako je neko isplanirao da dihtung ide izmedu dva topla dela valjda ima neke skole kad je uspeo svoje ime u potpisu staviti kao ovlascen a ne neko ko na tople delove stavi hermetik koji je do 300c ako se nevaram.
Ako neko brlja onda brlja nema sta da ga branimo.
Ja branim nasu profesiju od musterija koje misle da sve znaju.
Na novijim tipovima Zastave na tom spoju grane i auspuha ne ide nikakav dihtung.Stare Zastave su imale dihtung novije ne!
Izgleda da je ipak bobina idem na merenje pa vam javljam radi ili ne
Koliko sam video dosta cest problem i na kraju se na nju tipuje kad se sve dobro proveri i zameni
Comment