Hvala Stratos sada bicu poprecizan.Znaci na auto sam stavio pre mesec dana plin landirenzo medzutim taj problem sam imao i pre toga i sada na plin znaci dog je hladan motor nista sve je ok a kad zagri tada obrtomjar nije miran u ler gas skaci na 1100 pa pada na 600 pa auto zatrese pa polako ide 800.Danas sam primetio kada ga isturaziram obtomjer naglo pada na 1300 pa posle toga postepeno ide na 800 koj i e normalan rad kad je motor zagrijan.Znaci isto i na benzin i na plin.Ako je lambda sonda dali igra uloga i na plin ili samo na bezin .Inace lambda ima cetiri zice od koji dve su srna jedna bjela i jedna plava.Kako mozem proveriti koja e lamda pokvarena pred da kupim nova.Posto majstor kaze od ovih dve na prvom katalizatoru jedna ne valja.Ovi koji su mi stavili plin kaze da ga stavili na dijagnostika i kaze da im tester kaze losa smesa na gorivo i vazduh i da nije u redu protokomjer pa ga ocistili i sad kaze sve je ok .I od toga nista.Drugi majstor mi kaze da ocistem ler ventil.Inace potrosnja goriva ja 9 benzin i 10,2 plin dali utica lambda na potrosnja .HVALA PUNO .POZDRAV.
pa ne mislim da grese nego ovi drugi dijagnosticari cazu da kako moze oni na dijagnostiku da kaze da je katalizator i kazu da takva sifra u taster ne postoje za zapusen katalizator.
A dali je bolje ja da idem uste jedan put na dijagnostika u toyota pa da vidim koja sifra ce kaziti pa da prenesem tu ta sifra posto CEHC lambica na tabli i dalje sveti.Zaboravio sam da kazem da na pocetka pre 5 do 6 meseca kada se po prvi put ona upalila po 100tina kilometra otprilike kada ugasim auto i kada upalim povtorno ona od sama sebe se gasila i onda kad prodzem nekoliko kilometara otprilike 100/200 ona pak se upali i tako dva tri mjeseca upali u voznja i izgasi pri upalenje auto Ikada se upalila poslednji put pre dva mjeseci do sada nije ugasla.
Handling of DTC "P0420/P0430" Case by Models
This service bulletin is to inform you on how to handle "DTC P0420 / P0430" cases RAV4.Engine MIL ON.Code P0420 or P0430 in the engine ECU.No influence on driveability or engine performance.Modified Engine ECU software and modified catalyst coating From earliest production date to Sept, 2002.Inspect Catalytic Converter efficiency by measuring O2 sensor signals, replace converter if necessary.Refer to the oxygen sensor output signal waveforms below. TOYOTA service bulletin Ref. No. : EG-5010. ako na dijagnostici prijavljuje ove greske znaju u toyotinom servisu sta treba da urade i kako da poprave vozilo.zamenu katalizatora moze da uradi bilo ko ali zamenu software u ecu motora moze samo ovlascen servis.
Comment