Leti greje / zimi hladi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Leti greje / zimi hladi!

Renault Megan 1.9 dci 2007. godiste posle resenog problema sa klimom proslog leta, opravka je trajala dva meseca i utroseno 400 eura, sada pokazuje svoju zlu cud u vidu slabog grejanja! Potrebno je, oko 20 minuta, da bi pri spoljnoj temperaturi oko nule, poceo da donekle zadovoljavajuce greje. Sta ce biti, kad se temperature spuste na minus 10, 15 ili 20 stepeni. Pomagajte!!!

I Panduri se smrzavaju.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Leti greje / zimi hladi!

Jel ti postize radnu temperaturu,kakav je termostat? Kada upalis hladan auto,prati kako se greju creva.Jedno mora da bude hladno a drugo da se zagreva.Ako se oba zagrevaju istovremeno onda je termostat.

Comment

• PanduR
      CBC Veteran
      • 18.11.2010
      • 133
      • Pecinci

@gorans verovatno si primetio da sam odgovor greskom poslao mejlom i pitanja gde se nalazi radijator i da li bi pomogla neka zavesa ispred hladnjaka? Odgovor moze ovde, jer moze da pomogne onima koji imaju slican problem. Mozda su u pitanju i klapne?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

@ PanduR
        Odgovor moze ovde, jer moze da pomogne onima koji imaju slican problem.
        Ovo je javni a ne privatni forum i suština mu je baš ta koju si i sam naveo.

Comment

• PanduR
          CBC Veteran
          • 18.11.2010
          • 133
          • Pecinci

Originally posted by gorans
          Jel ti postize radnu temperaturu,kakav je termostat?
          Postize nakon dvadesetak minuta voznje. Creva nisam pipao. Mislim da je termostat u redu, jer je pokazivac temperature stabilan na drugoj crti (sredina termometra).
          Moguce je, da gresim u rukovanju u podesavanju otvora za ventilaciju, ali ostaje cinjenica da veoma sporo postize radnu temperaturu.

Comment

• PanduR
            CBC Veteran
            • 18.11.2010
            • 133
            • Pecinci

Upravo sam se vratio iz SM. Tek nakon 40 min. voznje na minus 4 postigao zadovoljavajuce grejanje. Posuda sa rashladnom tecnosti hladna ko spricer. Sva dostupna creva hladna. Prelivno crevo ne pokazuje cirkulaciju i u njemu vazduh. Tek pritiskom na pumpicu napunilo se tecnoscu ali i dalje hladnom. Nisam cekao da vidim sta ce se desavati, jer sam bio umoran od voznje. Jutros nakon 25 min. rada na leru u garazi jedva je krenula kazaljka pokazivaca. Antifriz je bio na minimumu, pa sam ga dopunio do maksimuma.

Comment

• PanduR
              CBC Veteran
              • 18.11.2010
              • 133
              • Pecinci

Procesljao sam uputstvo i nasao:
              Der betriebswarme Motor springt nur schwer an.
              Ursachen: Stoerungen der Kraftstoffversorgung (Gasblasen im System).
              Abhilfe: Der Motor abkuhlen lassen.
              Prosto nemacki receno: radna temperatura tesko se postize. Uzrok: kvar u snabdevanju u ovom slucaju tecnosti zbog vazduha u sistemu. Pomoc: ohladiti motor.
              Koja pamet! Nakon toga potrazite Renoov servis! Jer kao drugi uzrok vide nedovoljnu kompresiju.
              Ovlasteni Renoov servis me je omrcio za klimu, ali cu ga uskoro posetiti zbog drugog velikog servisa.

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Imaš problem sa termostatom koji ne zatvara dobro. Ako ima normalno grejanje nakon zagrevanja i stabilizacije temperature motora, a potrebno je doooooosta vremena da se motor zagreje, to je termostat. 98%
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• PanduR
                  CBC Veteran
                  • 18.11.2010
                  • 133
                  • Pecinci

Ne znam kako funkcionise taj sistem kod Megana? Danas sam ponovo dopunio antifriz, ali sam malo presao oznaku MAX. U praznom hodu ni nakon 10 min. nije pokazao da greje, iako je stvarno vrlo brzo duvao topao vazduh. Tek nakon duzeg rada na visim obrtajima (oko 3000 obrtaja) postigao je radnu temperaturu, ali u plasticnoj posudi ne pokazuje cirkulaciju i tecnost je hladna. U cemu gresim?

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Ne gresis ti nista.Ako je tako onda ti je termostat ostao zaglavljen u zatvorenom polozaju.Menjaj to,pregrejaces motor.

Comment

• PanduR
                      CBC Veteran
                      • 18.11.2010
                      • 133
                      • Pecinci

To sam i ja pomisljao, ali me buni sto je na pokazivacu konstantna radna temperatura kao i leti: kazaljka na sredini instrumenta na drugoj crti. U svakom slucaju, predstoji mi drugi veliki servis na 140kkm.

Comment

• PanduR
                        CBC Veteran
                        • 18.11.2010
                        • 133
                        • Pecinci

Danas sam vozio do N. Beograda do taste na slavu Sv. Nikola. Citao sam u drugoj temi pa sam pokusao sa ukljucivanjem A/C i za divno cudo vrlo brzo je poceo da greje i radnu temperaturu postigao nakon predjenih pet-sest km. Klimu sam ubrzo iskljucio a grejanje je i dalje bilo dobro. Spoljna temperatura bila je -3 C. Videcu sledecu voznju kako ce da se ponasa, a sutra mozda posetim ovlasteni servis.

Comment

• ragazzoni
                          CBC Senator XXL
                          • 24.02.2009
                          • 774
                          • Obrenovac i okolina
                          • Opel Omega 2.0i-16v

Proveri, produvaj preliv prema boci. Termostat je najverovatnije jer si poboljšao grejanje kad si uključio klimu, a samim tim počeo da greješ izmenjivač koji je ispred hladnjaka. Probaj da staviš prekrivač preko hladnjaka pa probaj da li brže zagreva motor. Nemoj preterivati da ga ne ukuvaš. Ako se brže greje- onda je po 3. put termostat.
                          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• PanduR
                            CBC Veteran
                            • 18.11.2010
                            • 133
                            • Pecinci

Danas sam bio u servisu, ali bez vozila. Cisto informativno zbog velikog servisa. Cena je oko 30.000 din + oko 8.000 din redovna zamena ulja i filtera. Sto se grejanja tice, da ga prikace na dijagnostiku, ali prema datom opisu pretpostavljaju, da bi moglo da se radi o grejacima, kako sam razumeo, rashladne tecnosti, da bi motor brze postigao radnu temperaturu.
                            Te grejace imaju Megan II restajling.
                            Danas mi je nakon javljanja da je ulje u redu, javio da ce uskoro nedostajati, a to sam video pre par dana, jer mi je na drugoj crti.

Comment

• PanduR
                              CBC Veteran
                              • 18.11.2010
                              • 133
                              • Pecinci

Juce bez problema! Ujutro na +1 C u HR do Osijeka. Uz pomoc klime vrlo brzo zagrejao. Nazad +10 C. Danas do NBG posle podne +12 C. Kola ostavio u servisu. Sutra veliki i mali servis, pa ce videti u cemu je problem sa grejanjem. Kad zavrse javljam.

Comment

Working...
                              X