Leti greje / zimi hladi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Re: Leti greje / zimi hladi!

Originally posted by banekg
    Ako ga upalis i odmah krenes sa normalnom voznjom, a pri tom je u sistemu za grejanje sve ispravno, auto ce se brzo zagrejati.
    O tome se i radi, da za mene u normalnoj voznji, uglavnom autoputem u petoj oko 100 kmh treba 15 do 20 minuta da dostigne radnu temperaturu, pri spoljasnjoj oko minus 5.

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Znaci da ti je los termostat - zaglavljen u nekom polozaju, tako da ti dok vozis auto-putem, prirodnim strujanjem vazduha u hladnjak, hladis antifriz, kome ispravan termostat ne bi dozvolio da ide kroz blok motora. Ovako, tebi, verovatno, odredjena kolicina vode (ili sva kolicina ukoliko je termostat non-stop otvoren) biva hladjena.
      Long Live CBC!!!

Comment

• PanduR
        CBC Veteran
        • 18.11.2010
        • 133
        • Pecinci

Sve je ispravno. Uradjen veliki servis i dijagnostika!

Da me ne bi banovali, prekidam dalju diskusiju u ovom strucnom forumu, iako nisam dobio odgovore na neka strucna pitanja.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

dijagnostika termostata

Comment

• bojanjov
            CBC Veteran
            • 06.04.2009
            • 99
            • https://t.me/pump_upp
            • Fiat EVO 1.4 8V

Da me ne bi banovali, prekidam dalju diskusiju u ovom strucnom forumu, iako nisam dobio odgovore na neka strucna pitanja.
            Izgleda da ovaj forum nije dovoljno strucan za tvoj problem...

Svi te krste a ti i dalje prdis
            https://t.me/pump_upp

Comment

• espace2beograd
              CBC Veteran
              • 06.10.2010
              • 149
              • Pančevo
              • Golf 7 81kw

BaneKG ne vredi
              Objasnio si da shvate i dečica ali džaba kad nemas dijagnostiku koja ce to potvrditi
              Ja npr. i leti i zimi imam istu temperaturu vode samo sto zimi malo sporije postize nego leti a u mestu mnogo sporije

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Ja npr. i leti i zimi imam istu temperaturu vode samo sto zimi malo sporije postize nego leti a u mestu mnogo sporije
                I ovo mu dodje sva nauka oko toga. Ako nije ovako, onda je nesto neispravno, a to nesto ne kosta mnogo.
                Long Live CBC!!!

Comment

• PanduR
                  CBC Veteran
                  • 18.11.2010
                  • 133
                  • Pecinci

Originally posted by JAPANX
                  dijagnostika termostata
                  Kao i neki drugi, i ja da kazem: Moram!

Ovu hlupost si napisao Ti! I ne znam sta je tu smesno?

Uradjen je veliki servis: promenjena vodena pumpa, antifriz i ostalo sto ide uz to i uradjena dijagnostika, kojom prilikom je pokazala, da se pri postignutih +95 C ta temperatura odrzava. A da termostat tom prilikom otvara, utvrdjeno je opipom creva za vodu. Takvu dijagnostiku su mi preporucili i majstori u ovom forumu, tj. da pipam crevca.

O Bojanovom krstenju i prdenju samo toliko, da se nije javio nitko kome je poznat renoov motor 1.9 dci sa pominjanim grejacima, a upravo to je pitanje, kako ugraditi takve grejace u standardnoj verziji. Ustvari, da li je to moguce, jer su mi u servisu rekli da nije moguce, zbog releja i drugih problema.

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

, kojom prilikom je pokazala, da se pri postignutih +95 C ta temperatura odrzava
                    Ovo ne moze da se utvrdi dijagnostikom.

Evo mog slucaja: dakle, auto tesko postize radnu temperaturu, ali odrzava je. Medjutim, kada vozim auto putem, auto je non-stop podhladjen - kazaljka nije na radnoj temperaturi, vec nize. Otvaranjem kucista termostata, jasno se vidi da termostat radi, ali ne zatvara do kraja tj. ostaje vrlo malo otvoren. E to malo me hebalo strasno. Nov Vernet 800 din. i problem resen.

Ne znam kako se moze dijagnostikom to utvrdititi, osim ako vozis 120km i radis dijagnostiku. E sad ja se izvinjavam ako i to postoji.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• PanduR
                      CBC Veteran
                      • 18.11.2010
                      • 133
                      • Pecinci

Zaboravio sam da napomenem, da je prikacen na compu nakon probne voznje. Ne znam koliko km, ali 120 sigurno nije. Bili su odsutni oko 20 minuta, taman toliko da postigne radnu temperaturu, ali je termostat otvorio tek nakon turiranja.

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Mislio sam na kretanje brzinom od 100 i vise km na cas, kada imas jako strujanje hladnog vazduha kroz hladnjak uf...
                        Skini termostat, stavi ga u serpu sa vodom, pa na sporet, i gledaj kako se ponasa dok se voda zagreva, pa ga posle ubaci u 'ladnu vodu, pa vidi kako se onda ponasa...
                        Long Live CBC!!!

Comment

• bojanjov
                          CBC Veteran
                          • 06.04.2009
                          • 99
                          • https://t.me/pump_upp
                          • Fiat EVO 1.4 8V

Zasto to da radi kad je dijagnostika pokazala da je termostat ispravan

Daj covece bre zameni taj termostat i resi problem vec jedared
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

PanduR,
                            Verovao ili ne, nisam do sada sreo auto koji ide otvorenim putem (nije parkiran na autoputu) 20 minuta da postigne radnu temperaturu a da je sve ispravno. Da je fabrika smatrala za potrebno stavila bi te grejače ma da ni za to nisam čuo što ne znači da ne postoje ali ako su stvarno stavili onda su nešto debelo promašili u konstrukciji ili su grejači za Skandinaviju gde ga prišlepaš na banderu na ulici i zagreješ motor na struju pre starta. Koliko su jaki ti grejači da bi zagrejali bar 3 litre tečnosti ako ne i više...

Auto može na mestu (leru) da se zagreva 20 minuta ali pri opterećenju nema šanse da mu toliko treba. To bi značilo da kad stignem u Zrenjanin on počne da greje kabinu a dotle duvam u stakla ili zaposlim ženu da skida led...

Ukratko promeni taj termostat.
                            Ako baš želiš da budeš siguran, otidji do tih majstora što imaju dijagnostiku pa neka prikače i vozaj se sa njima, idi bar 80 na sat pa gledaj šta se dešava. Pre toga treba proveriti senzor za pokazivanje temperature da ne pokazuje strane sveta a usput poneti laserski ili neki drugi merač pa kontrolisati stanje ulaznog i izlaznog creva na hladnjaku.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Što ste zapeli da menja termostat? U servisu,prilikom izvođenja radova velikog servisa,majstori su ustanovili da je termostat ispravan.
                              Sad kao vi svi na daljinu znate da je termostat crkao?

Nego, druže Franjo,jesi li to ti?

Comment

• Desmo
                                CBC Senator
                                • 27.06.2010
                                • 280
                                • Vrsac
                                • VW Mk2 1.8

Da kojim slučajem ne gubi vodu negde?

Pa zbog toga nemaš dovoljno vode u malom hladnjaku koji greje kabinu?

Ako ne gubiš vodu onda je termostat, kao što su ti rekli.

Otvori se on i propusti vodu kad treba da ohladi motor ali ne zatvori skroz i voda prolazi kroz ceo sistem i hladi motor.

Otiđi kod nekog "običnog" majstora nek ti pogleda auto bez dijagnostike, mani se tih mađioničara.

Možda je poredjenje glupo, ali na golfu 2 ne čistim led sa stakla, jednostavno upalim grejanje i otopim led za 2-3 minuta.
                                Aspirazione naturale!

Comment

Working...
                                X