Problem sa unlimited akumulatorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uskok77
    CBC Početnik
    • 18.05.2010
    • 6
    • Uzice

Problem sa unlimited akumulatorom

Kupio sam navedeni akumulator pre tacno godinu dana na preporuku prodavca poznanika, a takodje ohrabren i garancijom od 30+6 meseci. Mejdutim, vec do kraja leta sam tri puta morao da dosipam tecnost, a jednom je cak u potpunosti ostao bez nje. Nakon toga nije pokazivao nikakve negativne posledice do pre neki dana kada su temperature osetno pale. Vec dva puta mi se desilo da ne mogu da startujem auto ukoliko ga pre toga nisam palio 2 ili vise dana. Ono sto me interesuje je da li je taj nestanak tecnosti mogao da rezultuje ovakvo zatajivanje akumulatora i da li je uopste noramlno da akumulator tako brzo i cesto gubi tecnost? Akumulator koji je bio u autu kada sam ga kupio sluzio mi je skoro 3 godine bez ijednog dolivanja tecnosti. Nisam primetio da bilo sta curi iz njega, tako da slobodno mogu otpisati neki mehanicki razlog. Takodje, nije mi se desilo da je neki od potrosaca ostao upaljen preko noci, jer jako vodim racuna da sve pogasim prilikom izaska iz auta. U petak sam vec odlazio do ovlascenog servisa u koji su me uputili iz radnje gde sam ga kupio, gde su me poslali nazad kuci sa objasnjenjem kako moram da izvadim akumulator iz auta i tako ga donesem, a onda sacekam 3-4 dana kako bi oni uradili dijagnostiku. Za to vreme od njih ne mogu dobiti cak ni neki polovan na koriscenje, jer to nije politika servisa. Pre ponovnog odlaska u servis sam ipak hteo da se konsultujem sa nekim ko je eventualno bolje upoznat sa cakama vezanim za reklamaciju. Ono sto me interesuje je:
    1. Da li je ovo u petak bila samo uvertira za izvrdavanje obaveza proisteklih iz garancije?
    2. Da li je iskljucivo moja greska dovela do crkavanja akumulatora i da li je to dijagnostikom moguce stoprocentno dokazati?
    3. Imam li bilo kakvog osnova da ukoliko krenu zatezati oko reklamacije eventualno zapretim inspekcijom i koliko to uticaja moze imati na pozitivan ishod? Znam da kod trgovaca to moze da upali, ne znam kako je sa servisima.

Unapred se zahvaljujem na odgovorima i izvinjavam zbog malo duzeg opisa. Pozdrav.
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Problem sa unlimited akumulatorom

Gubljenje tecnosti obicno znaci da automobil previse puni pa se celije akumulatora previse greju.. Proveri punjenje

Ako je punjenje u redu, odnesi akumulator i sacekaj par dana da izvrse dijagnostiku.. Ukoliko je neispravan, dobices drugi a ukoliko je ispravan, vratice ti stari..

Montiraj stari i prati kako se ponasa, ponesi sa sobom jos jedan akumulator i kablove za slucaj da ne ostanes na putu.. Ukoliko se desi da ponovo ne valja, vrati ga nazad i zahtevaj drugi, ako ne daju drugi onda tek pozovi inspekciju pa ce ona resiti situaciju u tvoju korist..

Probaj prvo ljudski i razumno da resis, verujem da ce ti izaci u susret i resiti problem, neka ti inspekcija bude poslednje uporiste..

Pozdrav i obavezno proveri punjenje..

Comment

• uskok77
      CBC Početnik
      • 18.05.2010
      • 6
      • Uzice

Naravno da necu odmah pretiti inspekcijom, to sam samo pitao onako informativno. iskreno, i meni je cilj da ovo resim mirnim i civilizovaniom putem, ali poucem nekim drugim iskustvima i s obzirom da su me juce docekali prilicno negostoljubivo, pomislih da cu mozda morati da posegnem i za ovakvim vidom :borbe". U svakom slucaju, hvala puno na brzom odgovoru. Jos jedno pitanje, kako proveravam punjenje? Alternator?

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

Idi do autoelektricara neka izmeri i isproverava da li i kako puni, da li negde odvlaci struju i slicno. To si trebao da uradis pre nego sto si se zalio na akumulator.
        Sto se tice ljubaznosti servisa, imaj u vidu da ovih dana (kako je zahladnelo) mnogo ljudi imaju problema sa ''akumulatorom'', stavio sam navodnike jer sam svedok nekoliko slucaja zaljenja na akumulator a u stvari je anlaser. Sigurno sada servis ima povecan intenzitet posla, a ko zna koliko svrate kod njih usput i zaludjuju ih, sto opravdano sto neopravdano.
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Cim akumulator ostane bez tecnosti,automatski mu je skracen vek trajanja,cim zahladi pravice ti probleme,to je moje iskustvo.Cudno je to da ti je tako brzo izgubio tecnost,tu vec nisam strucan.Verujem da ce ti ga zameniti.

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

Jer lepo pise u garantnom listu da se akumulator donese, a ne doveze u servis? Samo maltretiras servisere. Da si naisao na mene u servisu, ja bih te poslao kuci pa da DONESES aku, onda bih ti dao zamenski da ga ODNESES i za 3-4 dana da mi DONESES zamnski jer sam sredio tvoj koji ces da ODNESES. Nadam se da ti je jasna procedura oko reklamacije akumulatora.

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

kad covek ima problem i sumnja u neispravnost akumulatora,po nahodjenju ode u taj servis ali sa sve vozilom i tu u tom servisu bi trebao da bude neko strucan da na licu mesta konstatuje da je sa elektrikom na vozilu sve ispravno da bi posle te provere uzeo akumulator na ispitivanje.e sad,ako u tom servisu radi neki bilmez koji ne zna sta je volt a sta amper i opterecenje i sl pojmovi,onda dolazi do nesuglasice sa musterijom i zavrsava se sa inspekcijom.
              u uzicu imas autoelektro servis koja vrsi i servis akumulatora,tako da ti je moj savet odvozi auto kod raela i ispitaj detaljno i auto i akum.jeste da je taj unlimited medju losijima na trzistu,al bez obzira i da on ne valja,proveri elektriku na autu zbog sledeceg novog.

Comment

• uskok77
                CBC Početnik
                • 18.05.2010
                • 6
                • Uzice

Hvala svima na odgovorima, a iskreno, meni je bilo i najlogicnije da kad neko drzi servis, onda mogu sve preglede i kontrole da obavim na jednom mestu, al' 'ajd. U svakom slucaju, po vasim savetima, sutra ujutru prvo idem u neki od elektro servisa da proverima akumulator, pa tek onda na reklamaciju. Jos jednom hvala. Pozdrav.

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715
                  • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                  • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by GadGet
                  Jer lepo pise u garantnom listu da se akumulator donese, a ne doveze u servis? Samo maltretiras servisere. Da si naisao na mene u servisu, ja bih te poslao kuci pa da DONESES aku, onda bih ti dao zamenski da ga ODNESES i za 3-4 dana da mi DONESES zamnski jer sam sredio tvoj koji ces da ODNESES. Nadam se da ti je jasna procedura oko reklamacije akumulatora.
                  A koja je razlika između DONETI i DOVESTI (namerno pišem velikim slovima jer je tako u prethodnom tekstu)? Jel se mora doneti u rancu, ili se može i skinuti sa auta na licu mesta? Pa kad mi serviser da zamenski accu, ja ga lepo namestim isto na licu mesta. Problem je što čoveku neće da daju zamenski accu, pa je pitanje kako auto da odveze do kuće. Inače, ja i moji najbliži imamo veoma loše iskustvo sa serviserima u garantnom roku, pogotovo u slučaju jeftinijih robnih marki. Naravno, čast izuzecima. Zato se trudim da kupujem samo kvalitetnije proizvode koji se retko kvare u garantnom roku. Nadam se da će novi Zakon o zaštiti potrošača to bolje da reguliše.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Najedili ste mi Gavru pa je napravio autocenzuru....

Gde piše da servis treba da ima 20 zamenskih akumulatora da svakom da po jedan? Iz priložene poruke je jasno da je instalacija na autu neispravna i sad servis je ljuba što neće sve da uradi a savesni kupac je Trnova Ružica koliko je dobar.

Uslovi garancije pišu u garantnom listu, mora da piše i spisak ovlašćenih servisa. I sad postoji neki zakon o potrošačima koji po sećanju kaže da većina proizvoda do 6 meseci garancije mogu i treba da se zamene novim u slučaju kvara a preko toga do isteka garancije ide na servis. Isto tako je definisano koliko dana može biti na servisu pre nego se zameni novim ako se ne popravi dotle. Ovo poslednje mislim da još uvek ima prevelik rok ali nisam siguran.

Hvala svima na odgovorima, a iskreno, meni je bilo i najlogicnije da kad neko drzi servis, onda mogu sve preglede i kontrole da obavim na jednom mestu
                    Da li si ih pitao o dodtnom pregledu auta koji bi ti normalno naplatili, imaju li uslova i želje?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zokac
                      CBC Veteran
                      • 11.03.2008
                      • 101
                      • kragujevac

Evo ovako,procedura od pre 5 dana.Sa racunom sam otisao do prodavnice gde sam kupio akumulator pre 6 meseci.Uputili su me u servis,gde je njihov covek izasao sa instrumentom i proverio punjenje,i verovatno da li negde vuce na masu.Skinuli su moj akumulator,stavili drugi i rekli dadodjem za 3 dana. Kada sam dosao rekli su da je greska do akumulatora,i postavili nov.Inace ovaj sto sam dobio kao za poslugu bio je toliko dobar da je malo falilo da i ne idem vise kod njih

Comment

• GadGet
                        CBC Senator
                        • 15.08.2007
                        • 206
                        • Nbgd, Vozdovac

Originally posted by tomamega
                        Originally posted by GadGet
                        A koja je razlika između DONETI i DOVESTI (namerno pišem velikim slovima jer je tako u prethodnom tekstu)? Jel se mora doneti u rancu, ili se može i skinuti sa auta na licu mesta? Pa kad mi serviser da zamenski accu, ja ga lepo namestim isto na licu mesta. Problem je što čoveku neće da daju zamenski accu, pa je pitanje kako auto da odveze do kuće. Inače, ja i moji najbliži imamo veoma loše iskustvo sa serviserima u garantnom roku, pogotovo u slučaju jeftinijih robnih marki. Naravno, čast izuzecima. Zato se trudim da kupujem samo kvalitetnije proizvode koji se retko kvare u garantnom roku. Nadam se da će novi Zakon o zaštiti potrošača to bolje da reguliše.

Ma ja se salim sa covekom jer ga vozaju na onoj stvari. Kad progutas ovakvu pricu ocekuj da ce sledeci put biti jos zesce trpanje -to sam hteo da izvuce kao pouku iz onoga sto sam napisao.

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715

@Gadget
                          Sorry, oduvek sam slabo kopčao
                          Originally posted by Dora

I sad postoji neki zakon o potrošačima koji po sećanju kaže da većina proizvoda do 6 meseci garancije mogu i treba da se zamene novim u slučaju kvara a preko toga do isteka garancije ide na servis. Isto tako je definisano koliko dana može biti na servisu pre nego se zameni novim ako se ne popravi dotle. Ovo poslednje mislim da još uvek ima prevelik rok ali nisam siguran.

]
                          U pravu si Dora. Novi Zakon je usvojen pre 2 meseca i usklađen je sa EU direktivama. Za onaj prethodni znam da predviđa da je rok popravke čak 45 dana! Imao sam bliski susret sa serviserom za LCD TV, koji mi je držao par puta po 44 dana, a u međuvremenu je moja mama gledala u plafon. Tada sam kontaktirao organizaciju za zaštitu potrošača i dobio nov TV u roku od 3 dana. U ovom konkretnom slučaju ne znam niti mislim da znam koji je problem.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Pojenta moje poruke je bila da nisu svi majstori stoka, stotine majstora pomaže ovde na forumu a svaki drugi pitač kaže sve rogate epitete i preti pajserom. majstori imaju više iskustva sa pajserima i čekićima od mušterija. Nije teško biti fin. Teško je ali je posle fino.

Zakon o potrošačima... Pa svi potpadate pod njega, i vi nešto radite, ako ne radite sada, radićete uskoro, ako su oni stoka a mi smo...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715

@Dora

Nema potrebe za takvim rečima. Prvo, niko barem u ovoj temi nije rekao da je serviser stoka. Drugo, i majstori su ljudi kao i svi drugi, ni bolji ni lošiji. Isto važi za sve profesije, nekad natrčiš na korektnu osobu, nekad na lošu. C'est la vie, što bi rekli Francuzi.

Slažem se da ima majstora koji iskreno žele da pomognu i koji su kompetentni. Ja se lično trudim da idem kod takvih. A Zakon o zaštiti potrošača je tu da malo uvede red u ovo haotično stanje, jer to zapravo ide na ruku savesnim proizvođačima/pružaocima usluga. Da se konačno razvrsta kukolj od žita. Ja sam apsolutno za to. Štos je ni da serviseri ali ni korisnici usluga ne mogu biti bahati. A na forumima naravno da ima svakakvih paušalnih ocena bilo kod rada, i prirodno je da ljudima smeta neistina. Pogotovo u ovom okruženju gde je reputacija i preporuka od presudnog značaja. I ja se bavim pružanjem jedne specifične usluge, pa te potpuno razumem.

Pozdrav,

Comment

Working...
                              X