Kupio sam navedeni akumulator pre tacno godinu dana na preporuku prodavca poznanika, a takodje ohrabren i garancijom od 30+6 meseci. Mejdutim, vec do kraja leta sam tri puta morao da dosipam tecnost, a jednom je cak u potpunosti ostao bez nje. Nakon toga nije pokazivao nikakve negativne posledice do pre neki dana kada su temperature osetno pale. Vec dva puta mi se desilo da ne mogu da startujem auto ukoliko ga pre toga nisam palio 2 ili vise dana. Ono sto me interesuje je da li je taj nestanak tecnosti mogao da rezultuje ovakvo zatajivanje akumulatora i da li je uopste noramlno da akumulator tako brzo i cesto gubi tecnost? Akumulator koji je bio u autu kada sam ga kupio sluzio mi je skoro 3 godine bez ijednog dolivanja tecnosti. Nisam primetio da bilo sta curi iz njega, tako da slobodno mogu otpisati neki mehanicki razlog. Takodje, nije mi se desilo da je neki od potrosaca ostao upaljen preko noci, jer jako vodim racuna da sve pogasim prilikom izaska iz auta. U petak sam vec odlazio do ovlascenog servisa u koji su me uputili iz radnje gde sam ga kupio, gde su me poslali nazad kuci sa objasnjenjem kako moram da izvadim akumulator iz auta i tako ga donesem, a onda sacekam 3-4 dana kako bi oni uradili dijagnostiku. Za to vreme od njih ne mogu dobiti cak ni neki polovan na koriscenje, jer to nije politika servisa. Pre ponovnog odlaska u servis sam ipak hteo da se konsultujem sa nekim ko je eventualno bolje upoznat sa cakama vezanim za reklamaciju. Ono sto me interesuje je:
1. Da li je ovo u petak bila samo uvertira za izvrdavanje obaveza proisteklih iz garancije?
2. Da li je iskljucivo moja greska dovela do crkavanja akumulatora i da li je to dijagnostikom moguce stoprocentno dokazati?
3. Imam li bilo kakvog osnova da ukoliko krenu zatezati oko reklamacije eventualno zapretim inspekcijom i koliko to uticaja moze imati na pozitivan ishod? Znam da kod trgovaca to moze da upali, ne znam kako je sa servisima.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima i izvinjavam zbog malo duzeg opisa. Pozdrav.
1. Da li je ovo u petak bila samo uvertira za izvrdavanje obaveza proisteklih iz garancije?
2. Da li je iskljucivo moja greska dovela do crkavanja akumulatora i da li je to dijagnostikom moguce stoprocentno dokazati?
3. Imam li bilo kakvog osnova da ukoliko krenu zatezati oko reklamacije eventualno zapretim inspekcijom i koliko to uticaja moze imati na pozitivan ishod? Znam da kod trgovaca to moze da upali, ne znam kako je sa servisima.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima i izvinjavam zbog malo duzeg opisa. Pozdrav.
Comment