Problem sa imobilajzerom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Problem sa imobilajzerom

U 4 sata pred NG krenem za NS na docek, i nisam mogao sa daljincem da otkljucam vrata, tj da aktiviram centralnu.
    Mislio sam da je daljinski u pitanju, ali i svetli led na njemu a i IC dioda salje signal, gledao sa kamerom telefona...
    Nekako sam odmrzao bravu i usao u auto, na dugme unutra centralna radi, otkljucava i zakljucava normalno.
    Ali na kljuc infracrveni nece da se otvori, sto znaci da ni imobilajzer nece da se ugasi sto dalje vodi u to da cu motor da upalim otprilike nikad...
    Probao sam da ga ostavim vise od 24h bez struje, skinuta klema sa akumulatora, gledao sam pinove i kontakte na kompu ispod haube, sve je ok.
    Inace, ovo se prvi put desilo, a mozda ima neke veze sto sam prao auto 2 sata pre toga, mada je i posle pranja radilo sve normalno, i to sam ga na omv pumpi samo isprskao kompresorom da skinem blato, nije voda mogla uci u komp ili slicno, i kada sam skinuo dzek sa kompa sve je bilo suvo... Prskao sam kontakt sprejom za svaki slucaj, sve je ok.

Ne znam vise sta da radim i sta da gledam, auto ne mogu da zakljucam a stoji na parkingu ispred zgrade, ne mogu da ga upalim, mrtav totalno.
    Sta da gledam, sta da radim?
    Sutra bih trebao da dobijem i dijagnostiku od drugara da pogledam da vidim sta kaze, ali mi treba neki savet ka resavanju problema, pa ako neko ima neku ideju neka puca...

Inace, Reno Megan '97 god je u pitanju...
  • NpN
    CBC Veteran
    • 09.10.2007
    • 168
    • Novi Sad

Re: Problem sa imobilajzerom

Mozda to jeste resenje, ali ni centralna ne radi na daljinski... A ne znam da li mogu sa dijagnostikom da iskljucim imobilajzer, ili moram u ovlasteni, ali u svakom slucaju bih pokusao da resim problem, da popravim kvar, a ne da gasim imobilajzer, to ce biti poslednja opcija...

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Taj off je poslednja solucija, tome se pribegava kad baš nema rešenja. Treba da nadješ pin kod za taj auto i probaš da oživiš daljinsku komandu. U tom smislu, izmeni sa X ili drugačije neku oznaku iz broja šasije koji si postavio ovde.

Pre toga pregledaj instalaciju i napajanje prijemnika na plafonu auta, kod retrovizora.

Poz
      BP

Comment

• NpN
        CBC Veteran
        • 09.10.2007
        • 168
        • Novi Sad

Nemam dozvolu za edit... Molim admina da resi...

Inace probao sam sa nekim uputstvom sto sam nasao na netu, ali ne pomaze... uspeo sam da ugasim blinkanje kada dam kontakt i drzim dugme za otklj/zaklj ali nema sanse da upali... i tako sam ispraznio aku... Inace, zagrejao sam i uspeo da zakljucam bravu, upaljacem onim na brener, bar da ne stoji otkljucan...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Obrisao sam sve, budite svesni da kad pišete ovako nešto broj šasije ili slično, ima mnogo čitalaca i da nije nekad teško na osnovu toga utvrditi vlasnika i gde stanuje. Samo još fali koordinata ostavljenog auta uz informaciju da je imo isključen, eto miline....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NpN
            CBC Veteran
            • 09.10.2007
            • 168
            • Novi Sad

PU!
            Zvao sam par Renault ovlascenih servisa i oni su u fazonu "dodji kolima"... A jedino ako ga upalim benzinom... Ili slepam... Po ovim zaledjenim putevima preko sto kilometara, jer u Kikidni nema servisa...

Elem, prikacio sam dijagnostiku i kaze ovo sa slike, to smo obrisali, sad nema ni to, naravno auto i dalje uredno ceka kod...
            Kazu u Horgosu da je jedina procedura da doteram auto i da oni dijagnostikom ubace neki "pomocni kod"... Sta god im to znacilo... Jel me loze ili bas bas mora tako?

Immo ne mogu da iskljucim, nema opcije u dijagnostici...

Sta mi je ciniti?

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Immo off ne moze da uradi nijedna dijagnostika....batali to nego popravi kako treba. A verovatno ces morati da angazujes malo bolje opremljenog majstora ili ovlasceni servis.
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Možda nema veze, a možda i ima. Danas sam pričao sa čovekom koji ima sličan problem, a imam ga i ja. Kaže da je odgovor u repetitorima Orion telekoma koji rade na sličnoj frekvenciji kao naši daljinci. I stvarno, u blizini repetitora moram da uđem u auto i nišanim dok ga ne isključim. Ovo se odnosi na Saab-ov daljinac.
                ex SAABotražitelj

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Kod pomenutog Reno-a nema. Daljinska komanda je infra-crvena.

Comment

• NpN
                    CBC Veteran
                    • 09.10.2007
                    • 168
                    • Novi Sad

Delimicno sam recio problem zahvaljujuci Boki Ar-u... Ostaje mi samo da iscupam prijemnik u kolima da vidim sta se desava sa njim, valjda cu stici danas to da uradim...
                    Bar mogu da vozim auto

Comment

• wignja
                      CBC Član
                      • 23.10.2008
                      • 52
                      • Novi Knezevac

imao sam sličan problem sa roverom, jedan dan pali drugi neće i slično.... rešenje sam našao na roverovom sajtu. problem se manifestovao tako što mi se imobilajzer aktivirao posle promene akumulatora i zaboravio kod od daljinca. problem sam rešio tako što na osiguračima ima osigurač centralne. kad sam prikačio plus klemu nabrzinu sam ključem zatvorio i otvorio bravu i tom prilikom se čulo zujanje u predelu motora (pokrenuo se imobilajzerska zašita i alarm se deaktivirao, nakon toga izvukao sam osigurač i auto pali i dan danas, stim da sad svaka vrata moram ručno da zaključam. našao sam ti kodovo od imobilajzera pa može i nekom poslužiti.

EDIT by Gavra:

Nece se tolerisati postavljanje linkova ka uputstvima kako se automobilima moze ukloniti fabricka zastita od kradje!!!

Comment

• wignja
                        CBC Član
                        • 23.10.2008
                        • 52
                        • Novi Knezevac

ok. sory , hteo da pomognem čoveku, da otkloni kvar.

Comment

• zvrle
                          CBC Senator XXL
                          • 01.11.2005
                          • 961
                          • Beograd, Batajnica
                          • Golf 4

U poslednjih mesec i malo više zeza me imobilajzer.
                          Auto je seat ibiza, 2002, 1.9 tdi, asz motor.
                          Auto sam kupio u junu prošle godine i nisam imao do sada problema sa njim.
                          Dobio sam samo jedan ključ uz auto koji je bio malo oštećen ali sam normlano palio sa njim, kada je počeo da me zeza imo uradio sam novi ključ ali i sa novim ključem zeza imo.
                          Problem je u tome što nema pravila kada neće da se upari ključ i brava?
                          Vozim npr 7 dana bez problema i onda jedan dan zeza tj. moram par puta on/off kontak.
                          Priključio sam ga na diagnostiku i dobio grešku 01598 - Drive Battery Voltage: Signal to Low

Da li je problem u akumultoru, samom imobilajzeru ili nešto treće?
                          Akumulator ima ono oko za testiranje, oko je crne boje što bi trebalo da znači da je akumulator za zamenu ali imam voltmetar na tabli i on pokazuje nešto iznad 12V.
                          Najmanji problem je da se kupi nov akumulatora ali ne bih da bacam pare ako ne moram.
                          “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

trebalo bi da pokazuje preko 13V kad motor radi. koliko pokazuje dok verglas ?
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2005
                              • 961
                              • Beograd, Batajnica
                              • Golf 4

Dam kontak i napon je nešto malo iznad 12V, verglam padne malo ispod 12V i posle 1-2 sekunde pali motor i ide na 14V.
                              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                              X