ALFA ROMEO 147 1.9 jtd 8v 2002 - POMOC!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola001
    CBC Član
    • 07.01.2011
    • 26
    • Podgorica, Crna Gora

ALFA ROMEO 147 1.9 jtd 8v 2002 - POMOC!!!!

Vlasnik sam gore navedenog auta godinu dana, prvih 10 mjeseci alfa se extra pokazala, sve dok mi nije stradala turbina... Tada već nastaju problemi sa ovdašnjim majstorima, niko nije mogao da mi kaže tačan kvar na autu, svi su hjeli da rade generalnu motora i da otvaraju motor i pri tom tražili minimum 400 eura bez velikog servisa, međutim, zahvaljujući Peji koji mi je rekao da je turbina stradala, skinuo sam turbo i poslao ga u Užice... turbo je bio totalno uništen, radili su kompletan remont i naplatili 400eura, prije nego što mi ga je majstor postavljao, očistio je sva crijeva, interkuler, skinuo oba katalizatora, zamijenio ulje i sve filtere... ali auto ponekad pri malim obrtajima slabo vuče tek kad dođe do nekih 1800 0brtaja naglo povuče i izbaci kroz auspuh crni dim, nekad se turbo i ne upali, nekad radi normalno. Prije neki dan, krenuo sam da upalim auto, upalio sam ga i radio je 10 sekundi i onda počeo da gubi gas i ugasio se, pokušao sam da ga upalim i verglajući istrošio akumulator, poveo sam ga kod majstora, očistio je EGR ventil i upalio auto ne znam na koji način i opet posle dva dana ista priča opet neće da pali. Molim Vas za savjet!!!!
    Unaprijed Hvala!!!
  • Nikola001
    CBC Član
    • 07.01.2011
    • 26
    • Podgorica, Crna Gora

Re: ALFA ROMEO 147 1.9 jtd 8v 2002 - POMOC!!!!

Izgleda da niko do sada nije imao slican problem....... Auto sam veceras startovao iz prve, ali trzao je i iz auspuha je izbijao jak bijeli dim, auto sam ostavio da radi par minuta i kada sam pokusao da dodam gas nije htio da ga prihvati, ostavio sam ga jos koji minut i onda sam ga stisnuo do daske, dok se obrtaji malo po malo nisu povecavali i bijeli dim je nestao... auto sam potom vozio turbo je radio dok se nije pojavila lampica "motor control faliure" i onda turbo nije radio i auto nije moglo preko 3500-4000 obrtaja, potom sam ga ostavio da radi na leru nekih 10 minuta i ugasio ga, posle sat i po, auto sam normalno upalio i sve je bilo ok, nije se pojavljivala lampica i turbo se na vrijeme palio...

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Idi sada kod majstora da iščita greške dijagnostikom, mora ih biti zabeleženih, a smanjiće se procenat odokativnosti.
      Ne znam šta rade majstori posle vađenja oba katalizatora sa EGR ventilom, pošto je to velika promena uslova rada za njega. Možda je tada obavezno da se zatvori ? Cevčice prema overboost ventilu su ti čiste, i nigde nisu napukle ? Gde stoji overboost kod alfe, jel' napred u braniku izložen vodi ? Jel' ti majstor očistio MAP senzor ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Nikola001
        CBC Član
        • 07.01.2011
        • 26
        • Podgorica, Crna Gora

Majstor mi dolazi u 15h, a kad god sam ga prije stavio na dijagnostiku, nijednu gresku nije pokazivao... a ne znam gdje se nalaze te cjevcice, map senzor mi nije cistio vec samo egr ventil. A te cjevcice ce biti sigurno kao na fiatu jer su to isti motori... Javljam kad dodje majstor sto je bio problem ako uspijemo da ga otkrijemo

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Kojom dijagnostikom čita greške?
          Ako nema grešaka onda ga vozite i snimite kad počne praviti problem.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nikola001
            CBC Član
            • 07.01.2011
            • 26
            • Podgorica, Crna Gora

Danas mi je auto pogledao jedan majstor, ali nazalost nije imao dijagnostiku sa sobom, opet mi se javio ovaj problem, auto je slabo vukao pri malim obrajima se cuo cudan zvuk i auto je dimio, stigao sam kod majstora i ugasio sam ga, on ga je potom upalio motor je bio jako bucan i jako se tresao, trokirao i nije prihvatao gas (po majstorovom misljenju u tom trenutku nisu radila 2 klipa i pumpa nije davala dovoljan pritisak gorivu ili postoji zacepljenje dizni) tek iz 4 puta motor je normalno radio...

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Predlažem ti da nađeš nekoga ko ima adekvatan dijagnostički uređaj, i zna da se koristi njime da bi pronašao kvar.
              Ovaj sistem da ideš od jednog do drugog i slušaš predloge i šacovanja, uglavnom odvede u pogrešnom smeru. Pitaj poznanike, traži po internetu, ali nađi dobrog dijagnostičara. Znam da ima dobar u Nikšiću, al za Podgoricu ne znam, mada nije ni NK preko sveta, (jes da ne vole baš "ove iz Podgoricu"). Može i da ti neko iščita greške pa ih okačiš na forum, i onda mi da pogađamo ...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Nikola001
                CBC Član
                • 07.01.2011
                • 26
                • Podgorica, Crna Gora

Problem je što imam poznanike, koji extra majstori ali nemaju adekvatnu dijagnostiku za fiatova vozila i imaju samo za reno, pežo, vw program... Ovi što imaju slabo umiju da mi koriste... Koga znaš u NK, gdje se nalazi? Sjutra baš idem za NK, samo što idem sa službenim autom.. Od sinoć mi gori lampica "motor control faliure" i auto ne može preko 3,500 obrtaja.

Comment

• Nikola001
                  CBC Član
                  • 07.01.2011
                  • 26
                  • Podgorica, Crna Gora

Vodio sam auto na dijagnostiku kod čuvenog Fanđa u Podgorici, auto nije pokazao nijednu grešku sve je bilo ok osim EGR ventila, zaprljan je... E sad, majstor mi je preporučio da ga zatvorim, jer ako sad očistim velike su šanse da mi se opet začepi i da se pojavi ovaj isti problem!?

Comment

• Nikola001
                    CBC Član
                    • 07.01.2011
                    • 26
                    • Podgorica, Crna Gora

Da li skinuti ili očistiti egr ventil??? Auto je prešlo preko 200000km

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

EGR uglavnom zatvaraju, ne skidaju. Sa kojom dijagnostikom radi taj Fanđo, kad svetli MIL lampica a ona ne vidi ništa osim EGR-a ?
                      Dobio si privatnu poruku za servis u NK.

Comment

• Nikola001
                        CBC Član
                        • 07.01.2011
                        • 26
                        • Podgorica, Crna Gora

EGR ventil zatvoren, auto sad radi donekle normalno, ne gasi se... Ali nažalost problem nije skroz riješen, majstor mi kaže da imam problema sa turbinom. Kaže da turbo ne daje dovoljno snage motoru, auto neće preko 150km, a uz brdo slabije vuče, pri većim obrtajima i ubrzanju pali se "Motor contor system faliure" tako da ću morati da idem za UŽ

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

vidi da li ima ulja u interkuleru.
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Nikola001
                            CBC Član
                            • 07.01.2011
                            • 26
                            • Podgorica, Crna Gora

Problem konacno rijesen... Majstor nije dovoljno ocistio usisno crijevo filtera od vazduha u kome je ostao saraf, potom je turbina u****la to i peraja su se pokidala (glupa ali skupa greska) i opet je morala da se radi reparacija turba 200eura....

Comment

• aivan
                              CBC Senator
                              • 28.02.2006
                              • 247
                              • Bograd, Mirijevo

Kako bre sraf od filetera za vazduh da stigne do turba???
                              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

Working...
                              X