dihtung nosaca filtera za ulje na Cirokiju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Laganica

Samo odvrnite, ochistite dobro da bude suvo (alkohol) i namazi Loctite.
    U pitanju je silikon tako da sigurno sa ovim nemash problema. Bakar je tu da prenosi toplotni tako da nema isushivanja silikona, dakle, rachunaj kao trajno reshenje.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ovako nešto slično ima i na Opel Senatoru, taj šraf na koji se zavrće filter je ustvari i držač tog postolja. Prilikom izmene filtera dogodi se da se malo odvrne pa "postolje" ostane labavo. Možda nisma u pravu jer se sa slike ne vidi dobro da li ima još koji šraf koji drži postolje ali ne verujem.
      Verovatno je dovoljno samo skinuti filter i steći taj šraf što viri.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Ne znam da li ovo moze da pomogne uopste, ovo je na Passatu V6

Boost or bust...

Comment

• bluealek
          CBC Član
          • 10.11.2004
          • 85
          • Beograd

Ne znam koliko je ta informacija konkretno korisna u mom slučaju, ali serviseri koji se sreću sa Čirokijima kažu da je taj dihtung nosača filtera njima slaba tačka i da često riknjava. E sad, većina tvrdi da to kao srede, međutim ono propiški ponovo posle 2-3 zamene ulja. Ovaj "moj" kao tvrdi da zna "fintu" da sredi tako da traje mnogo duže. No po svemu sudeći će mi to raditi neko treći...

Dora, meni se čini da vidim i nekakav šraf sa strane u donjem delu nosača filtera. Ti zaključi da li to zaista ima nekakve veze s njegovim skidanjem ili ne. Nego, kad pomenu Senatora, setih se jednog vrlo interesantnog detalja - majstor #3 (koji će mi najverovatnije raditi ovo) mi je još kad sam ga prvi put obišao sa ovim autom pomenuo kako je za njega isti filter za ulje kao i za Senatora. Dakle, nije slučajnost

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Druga slika koju je Nenad poslao je taj adapter za filter kao i na Senatoru ili na mom Rekordu recimo, uglavnom princip je isti i vidi se ona centralna velika matica koja drži to postolje za blok a na njega se navrće filter. To je malo nesrećno rešenje jer se odvrtanjem filtera može desiti da se malo odvrne i taj centralni šraf pa je onda filter stegnut dobro a postolje ostaje labavo.
            Na slikama se lepo vidi onaj crveni silikon ili nešto slično što dihtuje da ulje ne curi )na karteru). Upotrebom takve smese rešaa se i tvoj problem.
            Onaj veliki šraf što ga spominješ ne verujem da suži za pričvršćivanje. Sem što je to kod tebe malo nepristupačno ne vidim u čemu je problem da se to zadihtuje i to trajno. Ti si rodjeni talenat da nadješ majstore filozofe

https.autogas.rs

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

A adapter je za hladnjak za ulje ili je nesto drugo u pitanju?

Comment

• bluealek
                CBC Član
                • 10.11.2004
                • 85
                • Beograd

Ne, u pitanju je nosač (ležište) filtera ulja (baci pogled na sliku motora).

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by dfast
                  A adapter je za hladnjak za ulje ili je nesto drugo u pitanju?
                  Verovatno... Ima taj šraf gde se može nešto priključiti.

https.autogas.rs

Comment

• bluealek
                    CBC Član
                    • 10.11.2004
                    • 85
                    • Beograd

Izvinjavam se, nisam povezao o kom adapteru je reč... U svakom slučaju, kad ti stvar objasniš deluje toliko prosto da dođem u iskušenje da mi ti to središ, tako najmanje brinem

Comment

Working...
                    X